Odg: Peka By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 27 Mart 2010, 07:42:24
E sada kad ovo vidjeh odo onu moju gusanu
Odg: Peka By: žilo Os Date: 28 Mart 2010, 15:30:19
U glinu mješaju šamotno brašno da bi posude bile otpornije na visoku temperaturu i da bibile tvrđe.Posude s poklopcem za rernu treba natopiti u vodu tek onda staviti unutra meso i povrče bez dodatka masti ili ulja, zatim staviti u hladu rernu.Tek onda rernu uključiti da se sve zajedno
grije.Za glinene peke ne znam jerbo s njima nisam radio.Ovo za šamot znam jer sam prije desetak godina i sam poizvodio koješta od gline.Glinene peke rade se i kod nas u Lici.
Odg: Peka By: smuki Date: 28 Mart 2010, 20:00:49
Danas malo popricah sa majstorom o glinenim,doneo i onu srednju,10-12 osoba kaze,
36 cm unutarnji(40 spoljni),10-12 duboka,ali nije to sve.Jeste pecena ali je jos treba i okaliti,bem li ga nece da kaze kako to odraditi,a ova od 36 cm za ovako ogladnele
morala bi puna do vrha biti,Big i ja bi pola toga smazali a za Panonca ostane malo da zamoci(a),ostali bi gledili
Haubu nesmem ni pomenuti kolki je
Odg: Peka By: Hemingway Date: 28 Mart 2010, 20:26:33
samo vi palite vatru...
Odg: Peka By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 28 Mart 2010, 21:49:54
Citat: smuki poslato 28 Mart 2010, 20:00:49
Danas malo popricah sa majstorom o glinenim,doneo i onu srednju,10-12 osoba kaze,
36 cm unutarnji(40 spoljni),10-12 duboka,ali nije to sve.Jeste pecena ali je jos treba i okaliti,bem li ga nece da kaze kako to odraditi,a ova od 36 cm za ovako ogladnele
Smuki držim te za riječ ja to moram imati po svaku cijenu
morala bi puna do vrha biti,Big i ja bi pola toga smazali a za Panonca ostane malo da zamoci(a),ostali bi gledili Haubu nesmem ni pomenuti kolki je
Smuki ja vjerujem u tebe i ova jedna mora bit u mom vlasništvu kad tad
Odg: Peka By: smuki Date: 28 Mart 2010, 22:08:16
Znas onu:sto mos danas ostavi za sutra,pokusacu pirocance da cujem kad se malo saberem,
imaju bolju glinu od ovih ovde u banatu,jesu stisnuti ali grncarija im nije losa
Odg: Peka By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 28 Mart 2010, 22:11:51
Kad riješiš javi mi ja znam što mi treba i što kupujem tebi naravno slijedi nagrada kad napravimo posao u to nesumnjaj
Odg: Peka By: ellesar Date: 01 Maj 2010, 18:05:42
Videh negde ranije ovakav dabldeker
Aj sto je rustilj gore,ali vazno je ono sto je ukopano ispod
Spojene poruke: 01 Maj 2010, 18:11:58
Jagnjecina
prvo otvaranje
I licno i personalno
Nije ni moca ostala
Odg: Peka By: OLOVO Date: 01 Maj 2010, 19:47:04
totalno nehumano!
Odg: Peka By: emo vasilev Date: 01 Maj 2010, 20:06:44
Mozda je nehumano , ali se vidi da je vrlo ukusno !Bravo !
Odg: Peka By: ellesar Date: 01 Maj 2010, 20:20:06
Nehumano po organizam,pa sad patim uz kishjelu
Odg: Peka By: ladikimre Date: 01 Maj 2010, 20:30:22
Aaauu ja se danas najeo roštiljskog mesa a ipak postajem gladan dok ovo gledam.
Odg: Peka By: Hemingway Date: 01 Maj 2010, 22:29:04
Nisi jedini
... i tata bi sine ...
itekako...
Odg: Peka By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 02 Maj 2010, 13:32:04
Taman malo prešao na zelenjavu a gle sad ovo
Odg: Peka By: ellesar Date: 02 Maj 2010, 13:51:44
Uf,jos mi se lepe prsti.
Sto rece moj kum,zao mi oprati ruke