Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920212223242526272829
Peka, sač... By: Bigash Date: 05 Decembar 2008, 11:23:43
Da li neko od vukova s ove ili one strane DUnava zna kako se pravi ovo jelo ?
Meni izgleda preeeeje.eeeno  :ok:

Ljubaznocu kolege Huntera evo malo slika




Odg: Peka By: ossa Date: 05 Decembar 2008, 11:27:06
Još ako se peče u furuni, prava stvar je !!!  :ok:
Izgleda vastra  :wink:
Odg: Peka By: dushann Date: 05 Decembar 2008, 11:42:03
Ja znam Sache al peku slabo! Ali kolko vidim slichno samo je pitanje shta se stavlja i malo mutjnesh glavom i napravish.

Odg: Peka By: KAJMAN Date: 05 Decembar 2008, 12:41:27
Bigas vidi ovako, ovo je definitivno UNIKATNO i pravi se samo jednom!
Ebalo tutku ako Hanter zna dva puta da napravi ovo isto :rlol:
Odg: Peka By: Bigash Date: 05 Decembar 2008, 12:51:10
Sreca te je uslikao, ne bi se moga` sjetiti sta je napravio  :rlol:
Odg: Peka By: Djole Date: 05 Decembar 2008, 13:44:34
Citat: Bigash poslato 05 Decembar 2008, 11:23:43
Da li neko od vukova s ove ili one strane DUnava zna kako se pravi ovo jelo ?

Znam ja. Sve što imaš staviš u tepsiju, a ono što nemaš pozajmiš po selu (komšiluku).
Kad se ispeče, pozoveš komšinice na ručak.  :wink:
Odg: Peka By: white Date: 05 Decembar 2008, 14:14:52
Djole za predsednika 
:tongue: :tongue: :tongue:
Odg: Peka By: Hauba Date: 06 Decembar 2008, 08:48:18
Do sad sam probao samo 3 sorte mesa pravit ispod peke.....
Jagnjetina.






Hobotnica......




Mlada kozletina....











Odg: Peka By: dushann Date: 06 Decembar 2008, 12:01:22
Jgnjetinu pravio i jeo "pod sachem" i za to nema bolje (bar za mene) :ok: :takoje: :cheesy:
Odg: Peka By: Bigash Date: 08 Decembar 2008, 07:16:56
Hauba kako ocijenis kad je gotovo meso ?
Odg: Peka By: Hauba Date: 08 Decembar 2008, 07:59:19
Posle cca jedan sat otvorim peku i odlijem malko tecnosti koja se nakupila unutra, premjesam krumpir i meso.
To jest. Na poslednim 2 fotkama se lepo vidi. Prva fotka je krumpir na povrsini. To je bilo prvo otvaranje peke.
Krumpir je dobio ljepu boju i sad ide krumpir dole a meso gore (druga fotka). Puknem jos malko vina unutra i pecem jos cca 1 sat.
Ocjenim od oka, jebi ga smiley033
Odg: Peka By: white Date: 08 Decembar 2008, 14:16:54
Prosle godine sam na Mosoru u nekoj kolibi jeo hobotnicu ispod peke, au sunce ti jebem, kako je to dobro  smiley038
Odg: Peka By: Hauba Date: 08 Decembar 2008, 14:22:47
Nemoj, da te debeloguzi cuje :rlol: :rlol: :rlol:
Odg: Peka By: dushann Date: 08 Decembar 2008, 14:23:11
Citat: white poslato 08 Decembar 2008, 14:16:54
Prosle godine sam na Mosoru u nekoj kolibi jeo hobotnicu ispod peke, au sunce ti jebem, kako je to dobro  smiley038

To sam chou da je EXTRA  :takoje: al na zalost nisam probao  :no:
Odg: Peka By: white Date: 08 Decembar 2008, 14:31:14
Citat: dushann poslato 08 Decembar 2008, 14:23:11
To sam chou da je EXTRA  :takoje: al na zalost nisam probao  :no:

ako ti se ukaze prilika, nemoj propustiti  :ok:
ovako kao kod Haube na slici, samo je ovde bilo brdo hobotnice i malo manje krompira, u drugoj peki su bile lignje i krompir...  smiley112 Samo sto je to u Dalmaciji ima neku posebnu draz, sve uz dalmatinsko vino ....  :tongue: