Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920212223242526272829
Odg: Peka By: Hemingway Date: 03 Mart 2010, 09:29:52
Cetveronozne zivotinje ..zakon.. 4 noge a svaka razlicita ..
ja preferiram Jare :thumbup: :ok:..
Odg: Peka By: salamander Date: 03 Mart 2010, 11:34:26
Ja takođe sečem na krupnije komade ali ne bas na toliko krupne kako kaže apatinac. Ja bih to prepolovio, ali ukusi su različiti. Eto Big S to daje samo zečevima  :cheesy:, a ja ga jako volim u peki jer recimo junetina (još bolje teletina) lepo upije sokove i bude kurvinski sočna i slatkasta.


Odg: Peka By: riba ribi grize rep Date: 17 Mart 2010, 23:49:51
ja najvise morsko trpam u sebe  :lol: :lol:
Odg: Peka By: smuki Date: 21 Mart 2010, 12:55:01


Odg: Peka By: Lesinar Date: 21 Mart 2010, 13:24:02
Srpski Cepter !
Odg: Peka By: smuki Date: 21 Mart 2010, 17:40:08

 
Levi manji 35 E,veci za 30 gladnih 65 E i srednji ,nije ga bilo oko 45 E,oni lakirani samo za rernu i nesmeju se staviti ladni u vrelu pecnicu,popucace odmah
Subotom na Ribljoj pijaci a nedeljom na Najlonu
Proizvodjac Pirocanac iz Zrenjanina
Odg: Peka By: ellesar Date: 21 Mart 2010, 21:32:07
Ja uzeo dva lakirana,pukla oba u rerni.
Mislim da cu uzeti sad ove obicne,nek pucaju koliko hoce nemoze se porediti ukus iz tepsije i zemljanih posuda. :ok:
Odg: Peka By: salamander Date: 24 Mart 2010, 21:38:51
Mislim da se u peke koje se prave u zlatiborskom kraju dodaje neki isitnjen kamen kako bi se dobilo na čvrstoći i kako posude ne bi pucale na toploti. Može se malo proguglati sa "grnčarija". Ima dosta porodica u zlatiborskom kraju koji prave peke i mislim da ih šalju pouzećem. Cene su bile kad sam ja zvao, a ima tome pola godine" za f30 oko 1400 din, a za f40 oko 1800 din, a moglo je i da se naruči prečnik po želji.
Odg: Peka By: Lesinar Date: 24 Mart 2010, 22:11:28
Selo se zove Zlakusa gde su najcuveniji majstori za izradu Peke.I tu se vidi kao sto je rekao Salamander da stavljaju sitni kamen.
Izrada Peke je mnogo naporan i tezak posao. Prava je steta sto nasa zemlja ne zna da iskoristi sve te stvari koje mi posedujemo a drugi ih nemaju.
Evo linka gde se moze pogledati emisija koju je snimio Jovan Memedovic o izradi i poreklu Peke.
1.deo
http://www.rts.rs//page/tv/sr/story/20/RTS+1/333241/Sasvim+prirodno%3A+Zlakus+-+selo+grn%C4%8Dara.html
2.deo
http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RTS+1/349231/Sasvim+prirodno:+Zlakusa+-+selo+grn%C4%8Dara,+2.+deo+.html
Odg: Peka By: pikeman Date: 24 Mart 2010, 23:17:05
Baš dobra emisija, sve lepo opisano!  :clap2:

Jaooo, video sam zemljani kotlić...  smiley111
Odg: Peka By: Bigash Date: 25 Mart 2010, 07:36:44
Skupo bre ovo, ja sam cuo da su one velike na Zlatibor oko 3000  :shocked: :huh:
Odg: Peka By: smuki Date: 25 Mart 2010, 08:47:48
Citat: ellesar poslato 21 Mart 2010, 21:32:07
Ja uzeo dva lakirana,pukla oba u rerni.
Mislim da cu uzeti sad ove obicne,nek pucaju koliko hoce nemoze se porediti ukus iz tepsije i zemljanih posuda. :ok:
u rernu/pecnicu se nesme staviti hladna posuda na 200-220oC,stavllas ladno u ladno i ukljucujes grejanje,vazi za  ove lakirane,nesme biti spolja vlazna posuda
Odg: Peka By: Hemingway Date: 25 Mart 2010, 11:00:52
Citat: pikeman poslato 24 Mart 2010, 23:17:05
Baš dobra emisija, sve lepo opisano!  :clap2:

Jaooo, video sam zemljani kotlić...  smiley111

Pikmen nisi jedini kome to fali sad....kud pogledah ..uh.. :smiley:
Odg: Peka By: ellesar Date: 25 Mart 2010, 20:48:05
@smuki
Sad znam :lol: uporno ucim na svojim greskama :grin:
Al nema veze,ovaj put uzimam nelakirane :takoje:
Odg: Peka By: Lesinar Date: 26 Mart 2010, 22:02:31
Ali najbolje je kad jedu mocu i kad Memedovic pita dali je skoro merio holersteror  :lol: