Koji monofil kupiti?

Započeo Goran Dubravac, 08 Mart 2010, 23:56:51

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

sasabosko

Taj carp exspert najlon je nesto najgore sto sam imao u karijeri. Sve isto ko preslikano. Izmi kanap 0,3 I ostavi za during stapa 0,5 podvez I miran, ako bas hoces najlon, Berkley  trilene smiley033
Znoj nilskog konja je roze boje

DuNo.Zemun

NA zalasku karijere .. uz svoj podmladak !
šta reći ISKRENO, .. o najlonima ?

Od početničkih dana, do danas, jedna od najtananijih konstanti u pecanju je "jak najlon". Da li je to baš tako?
Nakon mnogo godina, .. šta je ostalo kao "zakon".
Sva oprema, način pecanja, uspeh, neuspeh, zadovoljstvo, želje .. pecaroša, je njegova ličnost, ..u vremenu u kojem je pecao i peca. Danas je uMnogome u sve to umešala prste SVETSKA ekonomija, .. sila trgovačka, ..siromaštvo, beda, bogatstvo, ..obmana i sl. Ali, jednoga moramo biti svesni, .. Sebe moramo da sačuvamo od "digital modernizma" koji ubija razum !!!

Učili su me da je pecanje, razonoda, sport i ŠKOLA u prirodi .. odmor, .. učili su me da USPEŠNOST u pecanju nije VELIČINA ribe ili ned'o Bog KOLIČINA, ..da pecanje nije MODNA revija, .. i mačizam
Ali, učen sam (i ja učim druge) da mora da se posveti dosta pažnje, na svaki segment opreme - a to su udica, najlon, ..štap i tek na kraju mašinica ..i sijaset drugih stvari ..npr. MEREDOV .. i sl.!!

Danas, nakon korišćenja podosta vrsta monofila, tokom mnogo god. mogu jedino da kažem da je bilo ne mnogo, fantastičnih najlona (većinu čuvam po koje kakvim reslovima i danas)
ali, ..GENERALNO, najkvalitetniji najloni u dugom periodu pecanja .. sve do danas, je ostao AMERIČKI BERKLI
Bilo ih je raznih,  Trilen, Trilen XT, XL !!! .. Big Game špulne itd
Danas moji mlađi imaju i MAXIMU .. za respekt, ali "cena" je isto tako veličanstvena kao i kvalitet !!
PS. Napomenuću da je tokom vremena bilo i danas je tako, postoji niz "specijalki" ..iz celog sveta, Evrope, Istoka, ..ali ponovo ću reći BERKLI je ČUDESAN najlon ..
PSS. Ipak moram POSEBNO da napomenem, "bajke" o najlonima kruže, a najveća je - jasno i zašto) o moranju izmene najlona svake godine (pod uslovom da nije oštećen!!)
.. trgovačke bajke su ipak, SAMO BAJKE !!!
Deda Dušan

DakiNS

Ij bre  do trilena napecao sam se slatko sa kornjačom i mnogo više upecao.
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

Bobiska

A onaj Platil ako sam dobro zapamtio ime, bas je bio dobar najlon i naravno Silstar prvo Strong pa Fluo.

laki22

Uzeh na probu, da namotam na match. Interesantno izgleda tj sastav
 

Kopirano od gospodina Ranka opis


"1.MAVER SMART TT ICE 150M
-TT ICE je japanski hibridni najlon proizveden po specijalnom tehnološkom postupku od 2 komponente:50 posto je najlon(polimer), a 50 posto fluorokarbon.Najlon je unutrašnji sloj i daje svilenkastu mekoću i veliku nosivost.Fluorokarbon je vanjski sloj i ima više funkcija-daje nevidljivost pod vodom, smanjuje tegljivost najlona i povećava otpornost od krzanja.
-Naziv TT ICE nije slučajno dat.Ovaj hibrid, za razliku od običnih najlona, ne menja svojstva ni na temperaturama do -20 stepeni.Osim toga, ima specijalnu zaštitu od UV zraka i raznih hemikalija.Poseban kvalitet je svojstvo da ne upija ni 1 procenat vode, pa zadržava plovnost i nakon višegodišnje upotrebe.
-TT ICE teško da može naći premca u bolonjeze ribolovu.Zahvaljujući savršeno glatkoj površini i odsustvu memorije, najlon lagano otiče sa mašinice, što vam omogućava upotrebu lakših plovaka za postizanje velikih distanci.
-Proizvodi se na prečnicima od 0,149 do 0,32 mm.Trenutno ga nudimo samo za potrebe bolonjeze ribolova na prečnicima 0,149, 0,169 i 0,190 mm.
PROBAJTE OVO ČUDO!"


Sent from my MNA-LX9 using Tapatalk

Teme sličnog naslova (10)