Mašine za šarana

Započeo damjan, 27 Februar 2010, 17:41:17

prethodna tema - sledeća tema

Boris90 i 1 gost pregledaju ovu temu.

glos

Ono jeste da Pen Slamer, može, i redovno sve obavlja. Ali ja kada ga zavrtim pa stanem, a ono rkne unazad i klocne  ( lack of IAR ) , meni se na kosi digne glava.. ili obrnuto.
ZOV

laki22

Citat: orka poslato 08 Septembar 2023, 07:56:02.
Ovo da pribor lovi ribu, još jednom ću da prokomentarišem i neću više. Kvalitetan, iliti skup pribor služi pre svega da naše zadovoljstvo i celokupan utisak ribolova bude veće, i vrlo malo može da utiču na konačan ishod ribolova, mereno u količini ulova, i to samo u nekim specifičnim situacijama. E sad, postoji dosta kolega ribolovaca koji uopšte ne vide razliku između recimo mašine od 100 i 300 evra, potpuno im je svejedno

mesas babe i zabe. prvo, to sto neko ne razlikuje ne znaci da taj pribor nije bolji za datu situaciju. a drugo, sa kvalitetnijim i skupim priborom, sve situacije se odrade lakse, dostignu se vece daljine, tezine hranilica ili vec cega, ne umara se covek itd. utice na utisak ribolovca ali utice i na njegov performans. znaci da utice na ulov. ako se peca u zadatim uslovima koji zahtevaju odredjene parametre, govorimo o situacijama kad ribolovac hoce da peca. ako hoce da "uziva u prirodi" i kupa udice onda to nije za temu za razgovor o priboru.
Inace ima milion klipova na njihovom kanalu gde su kampanje 4-5 dana. i sam stanisa kaze "ubice me zena"

pdavor

Cenjeni moderatori nemojt te se srditi , nije mi bila namera , a nije ni sad da bilo kojim gestom uvredim bio koga.. :tongue:  ja sam sad u dilemi ... treba ili ne treba  :takoje: ...za kvalitet smo se neako i dogovorili... :takoje:  bolji je magnezijum od (marinije) aluminijuma..

Grof1204

Ne treba, prodaj to sto pre.
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

pdavor


ibanezi

 Iščitah šta je sve u zadnje vreme napisano i o razlikama u kvalitetu i u osećaju uzadovovljstva koji donosi ta razlika u kvalitetu, pa samo da skromno primetim. Najveća zasluga za osećaj zadovljstva leži u usklađenosi elemenata pribora prema datoj situaciji, ribi, afinitetu ribolovca...Ako je pribor najusklađeniji, razlike u kvalitetu se mere nijansama koje mnogi i  ne primećuju kada je u pitanju razlika u kvalitetu od dobre srednje do vrhunaske klase. Davore druže moj, nikakav osećaj zadovoljstva nisam imao ni u uzimanju u ruke ni u izbačaju, ni u povlačenju tvojim vrhunskim kompletom koji se sastojao od ogromne basije i Rive 120gramca. Radije bih pecao nečim 3x jeftinijim a po mom skromnom shvatanju usklađenijim. Tvoj kompletić koji predstavljaju nešto nežniji Rive i Stelica 4000 je druga priča, ali mislim da bi isti osećaj imao i da je na rive-u bio i novi 3x jeftiniji Stradik iste veličine i slične težine i finoće rada kao tvoja Stela ...ako se dopbro sećam FA?

pdavor

Dragiša na sporteksima su basie , a rive ima manje vrndeljee ...fd

orka

Davore, ako tebi nešto, tj te mašinice pričinjavaju zadovoljstvo, onda je to to . Ne slušaj nikog dalje ..

ibanezi

Citat: pdavor poslato 19 Septembar 2023, 18:56:13Dragiša na sporteksima su basie , a rive ima manje vrndeljee ...fd
Znam. Ali u vreme kada sam probao, im'o si opisanu kombinaciju. A jes' teško ti  se setiti jer su te tog dana pre više godina Pekson i Slaven pojili k'o Kosovka devojka konje i junake, pa si i ti doživeo transformaciju od uspravnog junačine na 2 noge do četvoronožnog kljuseta.:lol:  :lol:
 Znam da si u međuvremenu preveo Grofa žednog preko vode za Sporteksa :rolleyes:  i uskladio komplete. Ali ostao mi je u sećanju dobar primer  kako komplet od 2 vrhunske stvari ne predstavlja ništa dobvro (bar za mene) ako nema sklada i zato sam ga naveo.

Vux5

Pozdrav kolege.Ima li nekog ko je koristio ultegru xte i emblem 21 i kakva su iskustva? Koja je po vama kvalitetnija masina i vredi li isprsiti se jos malo za ultegru xtc ili daiwu whisker?Kupujem masine na nevidjeno,nemam prilike da ih uzivo vidim pa je svako misljenje dobro doslo.Ne jurim neke velike daljine.Najbitniji su mi funkcionalnost i dugotrajnost masine.

Mecka

Whisker je vrhunska masinica ako pričamo o novoj Daiwi. Ako ništa drugo pored su tri koluta za različite situacije plus mnogo znači preklop ručke na dugme bukvalno Basia Tournament u malom.

PS
Ako ti šta znači indikator više se nudi na prodaju ultegre kao polovne nego emblemke  smiley033

Lp

DuNo.Zemun

Ako ne patiš od koje kakvih kompleksa ..kupi polovne ABU Kardinale 66, ili Kvikove 330, 440, Kvik 3002  .. i pevaj još sledećih 50 godina i "vataj" ale !!
Deda Dušan

DDj

Kupih tri Penn Slamer 560L masinice.

Namena - lov sarana iskljucivo na divljim vodama, na kratkim do srednjim distancama. Bice one dobre i za Dunav. Nisam bas morao, ali 'ajde...Utegnute su, nema luftova, glatko vrte. Cvrste su, snazne. Totalni metalci. Za navedenu namenu odradjuju posao odlicno. Kapacitet sasvim dovoljan (220m-0.40) za navedenu namenu, snaga kocnice takodje.

Iskreno, ovi moderni saranski plastikaneri svi lice jedni na druge sa minimalnim razlikama. (Dam, Prologic, Savage, Carp pro, Fox, Okuma, Avid, Sonic, ProWes...)

Sve to uglavnom izlazi iz istih par fabrika iz Azije. Menjaju se samo nalepnice. Nista se to meni ne svidja. Imam 12-13 multica, svi su naravno Alu telo. Vecina spining masina koje koristim su metalci.Teme sličnog naslova (10)

5842

Odgovora: 203
Pregleda: 182553

9808

Odgovora: 186
Pregleda: 103619

2702

Odgovora: 803
Pregleda: 321733

13191

Odgovora: 0
Pregleda: 4935

29336

Odgovora: 0
Pregleda: 2505

10563

Odgovora: 37
Pregleda: 29204

9659

Odgovora: 37
Pregleda: 22577

7829

Odgovora: 153
Pregleda: 91665