Vukovi sa DUNAVA Dunavska birtija
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384
Odg: AlKoHoL!!! By: pikeman Date: 02 Avgust 2015, 12:21:50
Uskoro počinje da sviće, da krenem želeo sam jako, i tu bi bio kraj ove priče, al' stvorio se Paspalj Žarko... :cheesy:


Odg: AlKoHoL!!! By: vradojicic Date: 02 Avgust 2015, 13:48:40
U tazbini sam, Pirotu, odoh na svadbu, pitanje je spricer sa rozeom ili Zajecarac!!!:) Koja dilema.
Odg: AlKoHoL!!! By: neske Date: 02 Avgust 2015, 15:09:51
Predlažem špricer :)
Odg: AlKoHoL!!! By: ibanezi Date: 02 Avgust 2015, 15:41:39
Moj predlog- ako ima prave matore rakije koja se godinama ćuvala za tu priliku. pre klope popij 1-2 rakijice. Samo uz ručak tresni jedan roze-čist bez vode. Posle ručka popij času mineralne i nastavi polako, merački sa domaćom, onako "lizućući". Ne blaži je mineralnom, nego kad god osetiš žeđ, popi čašu mineralne ili česmovače i nastavi da lizućeš rakiju.  Za ove letnje vrućine i najzdravija i najlepša varijanta. Pivo i vino opterećuju pun stomak, a ne gase žeđ, i jednom dovedu do situaciuje-dosta mi je svega. A ovo-ako si oprezan i radiš sa stilom, nećeš biti žedan i sve vreme ćeš biti što kažu "taman kako treba" Ako rakija nije tog nivoa, onda bolje špricer pola-pola, i oprezno.
Odg: AlKoHoL!!! By: jovicabor30 Date: 02 Avgust 2015, 16:00:49
 smiley033 sta ti je iskustvo, neznam, ja vise volem oroseno pivo. :ok:
Odg: AlKoHoL!!! By: neske Date: 02 Avgust 2015, 17:03:12
Po ovakvom vremenu, uz dobru klopu, meni više leži tanji špricer :)
Odg: AlKoHoL!!! By: bulmil Date: 02 Avgust 2015, 17:24:41
Od zajčarca boli glava u pm

Послато са C1505 уз помоћ Тапатока


Odg: AlKoHoL!!! By: VladimirR Date: 03 Avgust 2015, 08:33:02
Rakija, ako je dobra, ja je mezim i uz pečenje. Samo lagano.
Odg: AlKoHoL!!! By: knezevic76 Date: 03 Avgust 2015, 13:06:06
Ja tek sutradan saznam dal je rakoja bila dobra ;D

Послато са U8815 користећи Тапаток 2


Odg: AlKoHoL!!! By: Slavic.Blood Date: 30 Novembar 2015, 18:30:36
Ove godine sam pekao sve rakije, od šljive, kruške, jabuke i dunje sem kajsije koje su uništene što od bolesti što od slane koja je pala na cvet. Na kraju ni sam ne znam koliko je čega bilo, al se setim burbon-viskija, reko mamu mu....kad mi zvrji pun ambar kukuruza daj da probam, i ovako "nemam" nista pametnije da radim.
Nakon čitanja i istraživanja od dva meseca, pripreme i jedne slepe probe rešio sam da napravim pa nek "gori sveta zemlja" što kaže drug valjevac. Ova tura je ispala zrelije, ukusnije, ostavio sam 8,5l od 51%, stavio u tegle sa prethodno pripremljenim hrastovim drvetom, pa videću šte će biti kroz dva-tri meseca.  :cheesy:

Spojene poruke: 01 Decembar 2015, 15:15:53

Evo ih i tegle

Odg: AlKoHoL!!! By: Hemingway Date: 17 Decembar 2015, 20:15:02
Ja izgleda ( kad se razmislim dobro) nemam problema sa alkoholom ... samo bez ! .. :lol: :thumbup:
Od pica koristim svasta ...zavisno od raspolozenja i drustva prigode situacije a i regije ...
normalno da kad sam u Bavarskoj necu traziti vino ... nego pivo ..
a u mom regionu dilema ..pivo ili vino ..
na pecanje ide uz mene rakija,pivo ..ali nekada i vino ...kazem zavisno od situacije i raspolozenja .


Odg: AlKoHoL!!! By: pexon Date: 17 Decembar 2015, 23:39:05
Sunce ti kalajisano, danas najposećenije teme na forumu Alkohol, Pivo i Rakija! Spremaju se kolege pecaroši za praznična oblokavanja hi, hi, hi...  :rolleyes:
Odg: AlKoHoL!!! By: Slavic.Blood Date: 19 Januar 2016, 13:12:47
Viski je odležao svoje sa hrastovinom, spustio sam ga na 43%, profiltrirao i nalepio etiketu.  Zadovoljan sam bojom, mirisom, ukusom iako je bila proba, tako da ću i ove godine praviti samo još veću količinu.




Odg: AlKoHoL!!! By: sinhron Date: 19 Januar 2016, 20:32:13
a di je recept  :wink:

Odg: AlKoHoL!!! By: pkv-pecaroš Date: 19 Januar 2016, 21:45:52
 A gdje je jedna boca poslana za degustaciju :lol: