Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516
Odg: Subotnji ručak... By: Jeremija Date: 24 Jul 2017, 16:46:40
To mu dođe slično, ko nema sač. Mi spremamo u dubokoj poklopljenoj posudi u rerni, tako da imitira sač, tj. dinsta se u svojim sokovima i greje i odozgo. A od začina samo so i beli luk, u celim čenovima. Znam da može majčina dušica i ruzmarin i vlašac i tako još nešto, al' neeeeeema potrebe  :cheesy:  A da su prsti lepljivi još 3 dana - fakat, nego meni ne smeta  :cheesy:  E da mi je da odem do Pirota, nego ne stižem, pa da okačim konkretnu sliku u temu, ovako samo trolujem i teram vodu ljudima na usta  :lol:

A ti matori kojote nemoj to da radiš, znaš  :cheesy:
Odg: Subotnji ručak... By: no names Date: 24 Jul 2017, 17:42:34
Definitivno niste probali jagnjetinu na pari  :tongue:
Ljudi...to nije normalno koliko je ukusno, a prosto se sprema. Sve sam varijante probao što se tiče i jaretine i jagnjetine ali jagnjetina, tačnije ovčetina na pari je fenomenalna.
Odg: Subotnji ručak... By: marina1983 Date: 24 Jul 2017, 18:01:45
Neminovno je da je Kojotčina vrsni kuvar , razloga za sumnju ni na vidiku .
Takav nam je mentalitet dok se ne zamastš do ušiju i ne curi niz bradu ne računaš da si jeo a valjda duže i pamtiš . :cheesy:
Jeremija , evo jednog Pirotskog spremano u Planini Psjač- Pasjač . Jaga je na ražnju a jare u saču ali nemam sliku . Izedosmo ih za vikend ni kosti ostale nisu . Par stotina metara dalje uz planinski potok pastrmski ribnjak pa biraj šta ti je volja  :cheesy: Inače pastrmku spremaju po tradicionalnom načinu , peku na kamenu . Selo od 20 tak kuća ima samo 2 Živa meštana u poznim godinama  . Priroda predivna doživljaj još bolji  :takoje:








Evo i ribnjaka pa biraj šta ti je volja  komadi preko 1 kg :cheesy:




Subotnji ručak... By: mihabg Date: 24 Jul 2017, 18:23:13
Je l' mozete jedno ovo jare da mi upecate , da zamezimo...?
Ja mislim da od mesa ide jaretina, pa dramska pauza , pa ko sta voli dalje.
Realno kako god da je spremi neko, ja cu da uzivam. Meni to meso ima specificnu aromu i bez zacina, ali ne u losem kontekstu naravno. Jedna cista i zdrava zivotinjka joj maja , pa kako ono da ne bude ko bombona zdrava i ukusna.
Jednostavno sto kaze nas pirotski Dzeremi Ajrons , zvani Dzeremaja , krene mi vodica na usta i kad trolujemo o njoj.
Lekovito mi svako jare u tanjiru , bez obzira da li pase sa obronka lekovito bilje ili se hrani na kiosku .
Odg: Subotnji ručak... By: Dva vuka Date: 24 Jul 2017, 22:08:01
Citat: lineker poslato 24 Jul 2017, 15:07:59
Ne znam da li je istina da jare gadne zvuke ispusta kada se kolje?
Sent from my LG-H955 using Tapatalk
Lineker, svaka životinja ispušta gadne zvuke kad joj uzimaš život .
A DŽeremaji i Mihi je lako da troluju , kad jareći životi idu meni na dušu  :cheesy:

Ne završava se svaka bajka srećno za jariće  :wink:

Odg: Subotnji ručak... By: lineker Date: 24 Jul 2017, 23:07:23
Jasno, nego sam cuo da je jare specificno, nebitno. Nego ne znam da li mozes posle ovoga da pogledas kozu u oci .

Sent from my LG-H955 using Tapatalk


Odg: Subotnji ručak... By: marina1983 Date: 24 Jul 2017, 23:17:00
Kada su vuku jarići problem bili ,pa to i deca znaju  :cheesy:


Odg: Subotnji ručak... By: bladerizer Date: 25 Jul 2017, 11:46:17
Radim kao seoski mesar ili ti u prevodu koljem po kucama 13 godina preuzeo sam taj posao od dede,bitno je jaretu zatvoriti usta i necuje se,i to samo u momentu pre klania posle provlacenja noza neispusta vise zvukove,sutra pecem jare kod drugara pa pustam slike
Odg: Subotnji ručak... By: Milan.M Date: 25 Jul 2017, 15:10:38
Kako vam nije zao jadnih malih jarica :sad: zasto nemozete da uzivate u blitvi i kelerabi. Recimo brokoli ispod saca.
Jadni mali jarici, ali tako ukusni smiley114
Najbolje od svih zivotinja koje vole da se provozaju na raznju i kriju ispod saca.
A samo jednom sam probao jaretinu u mleku :ok:

Odg: Subotnji ručak... By: rudy079 Date: 25 Jul 2017, 15:38:59
"brokoli ispod saca" :lol: :Kad nisam pao sa stolice :lol:


Odg: Subotnji ručak... By: mihabg Date: 25 Jul 2017, 15:42:26
Meni je zao... Zato se rasplacem uvek kad probam jare. Zamislim da su  brokoli  ispod saca i suze same teku .
Odg: Subotnji ručak... By: VladimirR Date: 26 Jul 2017, 07:51:33
Ja ga volim ovako iz furune u ovoj pržulji, pa se pretop icedi i možež dodatno da umačeš, a pretop ostaviš i kasnije za hladne zimske dane za lepinje kompletare.





Odg: Subotnji ručak... By: bladerizer Date: 26 Jul 2017, 21:45:55
Obeco sam pa da ispunim,planirano za subotu al danas peceno, pocelo je vako

Posle par piva i negde na pola ovako


I 3 minuta pred skidanje ovako,!



Odg: Subotnji ručak... By: zex.raseta Date: 26 Jul 2017, 22:43:56
Ovo je imalo zadnju levu nogu kraću i zato je progutalo ražanj  :lol:.
U zdravlje i sve najbolje.  :bye:
Odg: Subotnji ručak... By: bladerizer Date: 27 Jul 2017, 06:23:07
Hahaha ,ma bilo je ono ispravno mi smo ga pokvarili hehe,hvala druze!