Odg: Subotnji ručak... By: dragan2006 Date: 13 Avgust 2017, 21:00:35
Pa piše na početku da je domaći zekan!Krenula mi voda na usta, ne zna se šta je bolje, da li zekan ili Kojotove pikanterije!
Odg: Subotnji ručak... By: no names Date: 13 Avgust 2017, 21:41:08
Probao sam Mihinu kuhinju i to greske nema...taj kad spremi to nema da ostane nešto
To je zec iz domaće radinosti tj odgoja....ali onog divljeg ne bih menjao za 100 ovih pitomih. Ali pošto ga je jako malo u lovištu mi ga ne lovimo već nekih 7 godina pa se zadovoljavamo sa pitomim. Inače to je odgoj mog strica koji ih već 45 godina drži bez pauze. Drži ih u fulu...uživa u tome. Inače zec je izuzetno zdrava ishrana i veoma ukusna kad se spremi kako treba.
Keva moja recimo ga sprema prosto....iseče ga na komade i dinsta ga sa mnogo luka, kad je gotov izvadi komade napolje i u luk doda šampinjone da malo omeknu i jednu kašiku pavlake....to onda prelije preko zeca. Ma to je ubica kako je dobro.
Subotnji ručak... By: mihabg Date: 13 Avgust 2017, 21:53:34
Tako je , divlji i ovi gistro kunici su nebo i zemlja, i drugacije se spremaju, t.j. sa pitomim mozes da se igras kako hoces.
Oba su dobra i ukusna, samo sto su ovi pitomi laksi za spremanje jer nemaju tako intenzivan ukus i nisu u misicima ko divljak. Lepo se Branko poigrao nema sta .
I ovo sto si napisao kako majka sprema, uz dinstanje , jedan je od najboljih nacina pripreme za pitomog i kunice. Nevidjeno ukusna prica ...
Odg: Subotnji ručak... By: no names Date: 13 Avgust 2017, 22:07:05
Divljač bude žilava i jaka...što kaže Vlado ima intezivan ukus. Zato se drži u marinadi da malo izvuče mirise i da ga malo omekne. Jedam savet ako spremate divljač....zagrejte mast ili ulje u nekoj šerpici ili džezvi za kafu onako da počne da cvrči i onda meso divljači zalite sa svih strana sa tim pa tek onda spremajte. Kad se tako uradi onda se kapilari suze i zadrži messo sve sokove u sebi i bude dosta mekše.
Odg: Subotnji ručak... By: laki22 Date: 14 Avgust 2017, 00:20:48
treba zeca uskoro da dobijem, domaceg, papras hocu da pravim. da li mu treba neki pac pre toga ili mogu klasiku? i da li se dugo kuva ili kao piletina?
Subotnji ručak... By: mihabg Date: 14 Avgust 2017, 00:29:35
Ne treba za domaceg pac i nista posebno!
Junetima ti je zilavija od njega, ne sekiraj se
Nego Laki, ako se predomislis evo ti moj zeka od prosle sezone sa Dunava
Zec- domaci
* 1 osrednji zec na komade
* 100 g mesnate slanine
* 1 dl maslinovog ulja
* 100g kulena
* saka suvih sljiva iseckanih (5-6kom)
* 3 glavice luka
* 3-4 cena b.luka
* 1 dl belog vina
* 1 casa pavlake
* 2 dl vode
* sol, biber, vlasac, lovorov list...safran ako ima (sa toplom vodom izmrvljen u soljici), zacinski puter (moze i obican puna kasika uz b.luk u prahu i majoran (po kasicica)
1.
Zec se izreze na vece komade, posoli i zabiberi ( ili se vegetom namaze uz malo bibera)
2.
Na ulju proprziti luk , sljive i slaninu i par minuta nakon przenja poredjati zeca da uhvati malo, pa se okrene i druga strana...
3.
Dolije se voda , zacini , pa puter , te krcka dok meso ne omeksa.
4. Pred kraj, ulije se vino, safran i kad je gotovo umesa se pavlaka i skloni sa vatre .
Nije lose sa pavlakom dodati i saku duvan cvaraka .
Mesa se dok se ne razjedini i zatvoris serpu 10'.
Vise zeceva, sve se duplira od sastojaka samo se stavi u siru serpu i pojaca se malo vode ...
Odg: Subotnji ručak... By: laki22 Date: 14 Avgust 2017, 00:47:49
za sta da se predmislim? kad je hrana u pitanju, ne premisljam se nista
Odg: Subotnji ručak... By: mihabg Date: 14 Avgust 2017, 00:52:42
Ma ako je vece drustvo jedan zeka je malo pa je papras bolja solucija, zato... Ako vas je 4-6 mozes da se igras i drugacije da se razbole
Odg: Subotnji ručak... By: laki22 Date: 14 Avgust 2017, 00:57:15
papras ide sa piletinom, al cu ove tvoje zacine i sosove da primenim
Odg: Subotnji ručak... By: mihabg Date: 14 Avgust 2017, 01:05:12
Domaci zec je ko kokoska, nije bas pile , ali tu je ..
Odg: Subotnji ručak... By: bulmil Date: 14 Avgust 2017, 07:48:05
Izvinjavam se,ne videh da je domaci.
i meni je isto domaci ko piletina..nije mi to
to.ne sumnjam da je klopa bila ukusna,mada cenim da bi sa divljanom bila 5 puta bolja:-))
Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока
Odg: Subotnji ručak... By: mrjr Date: 19 Avgust 2017, 21:56:15
Prase na ražnju kroz vreme.Zvuči kao Ajnštajnova teorija
Subotnji ručak... By: mihabg Date: 03 Septembar 2017, 16:30:35
Krenuli smo od subote...
Prvo smo u subotu malo upacovali konjski šol i ramstek,
pa krckanje,
pa mljac,
i usput smo savladali Graševinu Bartolović što mi je Žeks doneo.
Sva čula na broju !
Odg: Subotnji ručak... By: dragan2006 Date: 23 Septembar 2017, 19:54:03
Džejmi Oliver sa obale Dunava
Odg: Subotnji ručak... By: Sa_le Date: 23 Septembar 2017, 19:57:41
Aaa jedno od mojih drazih jela. Ti Miha u svakom slucaju turis slike, ako ne u ulovima onda ove sto prave zazubice