Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516
Odg: Subotnji ručak... By: dragan2006 Date: 13 Avgust 2017, 21:00:35
Pa piše na početku da je domaći zekan!Krenula mi voda na usta, ne zna se šta je bolje, da li zekan ili Kojotove pikanterije! :question:
Odg: Subotnji ručak... By: no names Date: 13 Avgust 2017, 21:41:08
Probao sam Mihinu kuhinju i to greske nema...taj kad spremi to nema da ostane nešto  :ok:
To je zec iz domaće radinosti tj odgoja....ali onog divljeg ne bih menjao za 100 ovih pitomih. Ali pošto ga je jako malo u lovištu mi ga ne lovimo već nekih 7 godina pa se zadovoljavamo sa pitomim. Inače to je odgoj mog strica koji ih već 45 godina drži bez pauze. Drži ih u fulu...uživa u tome. Inače zec je izuzetno zdrava ishrana i veoma ukusna kad  se spremi kako treba.
Keva moja recimo ga sprema prosto....iseče ga na komade i dinsta ga sa mnogo luka, kad je gotov izvadi komade napolje i u luk doda šampinjone da malo omeknu i jednu kašiku pavlake....to onda prelije preko zeca. Ma to je ubica kako je dobro.  :ok:
Subotnji ručak... By: mihabg Date: 13 Avgust 2017, 21:53:34
Tako je , divlji i ovi gistro kunici su nebo i zemlja, i drugacije se spremaju, t.j. sa pitomim mozes da se igras kako hoces.
Oba su dobra i ukusna, samo sto su ovi pitomi laksi za spremanje jer nemaju tako intenzivan ukus i nisu u misicima ko divljak. Lepo se  Branko poigrao nema sta .
I ovo sto si napisao kako majka sprema, uz dinstanje ,  jedan je od najboljih nacina pripreme za pitomog i kunice. Nevidjeno ukusna prica ...
Odg: Subotnji ručak... By: no names Date: 13 Avgust 2017, 22:07:05
Divljač bude žilava i jaka...što kaže Vlado ima intezivan ukus. Zato se drži u marinadi da malo izvuče mirise i da ga malo omekne. Jedam savet ako spremate divljač....zagrejte mast ili ulje u nekoj šerpici ili džezvi za kafu onako da počne da cvrči i onda meso divljači zalite sa svih strana sa tim pa tek onda spremajte. Kad se tako uradi onda se kapilari suze i zadrži messo sve sokove u sebi i bude dosta mekše.
Odg: Subotnji ručak... By: laki22 Date: 14 Avgust 2017, 00:20:48
treba zeca uskoro da dobijem, domaceg, papras hocu da pravim. da li mu treba neki pac pre toga ili mogu klasiku? i da li se dugo kuva ili kao piletina?
Subotnji ručak... By: mihabg Date: 14 Avgust 2017, 00:29:35
Ne treba za domaceg pac i nista posebno!
Junetima ti je zilavija od njega, ne sekiraj se

Nego Laki, ako se predomislis evo ti moj zeka od prosle sezone sa Dunava

Zec- domaci

* 1 osrednji zec  na komade
* 100 g mesnate slanine
* 1 dl maslinovog ulja
* 100g kulena
* saka suvih sljiva iseckanih (5-6kom)
* 3 glavice  luka
* 3-4 cena b.luka
* 1 dl belog vina
* 1 casa  pavlake
* 2 dl vode
* sol, biber, vlasac, lovorov list...safran ako ima (sa toplom vodom izmrvljen u soljici), zacinski puter (moze i obican puna kasika uz b.luk u prahu i majoran (po kasicica)

1.
Zec se izreze na vece komade, posoli i zabiberi ( ili se vegetom namaze uz malo bibera)
2.
Na ulju proprziti luk , sljive i slaninu i par minuta nakon przenja poredjati zeca da uhvati malo, pa se okrene i druga strana...
3.
Dolije se voda , zacini , pa puter , te krcka dok meso ne omeksa.
4. Pred kraj, ulije se vino, safran i kad je gotovo umesa se pavlaka i skloni sa vatre .
Nije lose sa pavlakom dodati i saku duvan cvaraka .
Mesa se dok se ne razjedini i zatvoris serpu 10'.


Vise zeceva, sve se duplira od sastojaka samo se stavi u siru serpu i pojaca se malo vode ...


Odg: Subotnji ručak... By: laki22 Date: 14 Avgust 2017, 00:47:49
za sta da se predmislim? kad je hrana u pitanju, ne premisljam se nista  :lol:
Odg: Subotnji ručak... By: mihabg Date: 14 Avgust 2017, 00:52:42
Ma ako je vece drustvo jedan zeka je malo pa je papras bolja solucija, zato... Ako vas je 4-6 mozes da se igras i drugacije da se razbole 
Odg: Subotnji ručak... By: laki22 Date: 14 Avgust 2017, 00:57:15
papras ide sa piletinom, al cu ove tvoje zacine i sosove da primenim  :wink:
Odg: Subotnji ručak... By: mihabg Date: 14 Avgust 2017, 01:05:12
Domaci zec je ko kokoska, nije bas pile , ali tu je ..
Odg: Subotnji ručak... By: bulmil Date: 14 Avgust 2017, 07:48:05
Izvinjavam se,ne videh da je domaci.
i meni je isto domaci ko piletina..nije mi to to.ne sumnjam da je klopa bila ukusna,mada cenim da bi sa divljanom bila 5 puta bolja:-))

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока


Odg: Subotnji ručak... By: mrjr Date: 19 Avgust 2017, 21:56:15
Prase na ražnju kroz vreme.Zvuči kao Ajnštajnova teorija
Subotnji ručak... By: mihabg Date: 03 Septembar 2017, 16:30:35
Krenuli smo od subote...
Prvo smo u subotu malo upacovali konjski šol i ramstek, pa krckanje,
pa mljac,
i usput smo savladali Graševinu Bartolović što mi je Žeks doneo.

Sva čula na broju !
Odg: Subotnji ručak... By: dragan2006 Date: 23 Septembar 2017, 19:54:03
Džejmi Oliver sa obale Dunava :clap2:
Odg: Subotnji ručak... By: Sa_le Date: 23 Septembar 2017, 19:57:41
 Aaa jedno od mojih drazih jela. Ti Miha u svakom slucaju turis slike, ako ne u ulovima onda ove sto prave zazubice  :thumbup: