Subotnji ručak... By: Vasa Date: 06 Mart 2010, 16:09:09
U nedostatku Dunavske ribe,dobra je i ova
Luk za corbu se polako,ali sigurno sprema
Corbica jos malo pa gotova
Pijani saranko gotov,ali dok ja za aparat,vec ga naceli
Nije Dunavska,ali sveza sto je najbitnije.
Odg: Subotnji rucak... By: pikeman Date: 06 Mart 2010, 16:23:04
Može li koja reč o načinu pripremanja riblje čorbe?
Odg: Subotnji rucak... By: Vasa Date: 06 Mart 2010, 16:29:34
Glavna tajna spremanja riblje corbe je u dobro isdinstanom luku i svezoj ribi(opranoj samo spolja).
Sve ostalo su finese,manje/vise ovoga ili onoga,stvar ukusa.
Sto manje sargarepe,zeleni,djakonija tog tipa,sargarepa daje veliku slatkost,a ostali zelenisi preuzimaju ukus ribe.Sto nam nije cilj!
Odg: Subotnji rucak... By: voja Date: 08 Mart 2010, 20:04:37
Od svih mogucih sarana iz ribnjaka naj sladje meso ima bas taj celavi bez krljusti
jes naj masniji al je i sladak
Odg: Subotnji rucak... By: Vasa Date: 08 Mart 2010, 20:08:04
Za pijanog,sa pirincem je extra!
Taman ima dovoljno masnoce da nemora da se dodaje ulje.
Tako da je sve u ribljem ulju,a to je upravo ono pravo
Odg: Subotnji rucak... By: VladimirR Date: 26 Oktobar 2014, 16:45:27
Moj subotnji ručak, koji sam lično pripremo. Supu je gospođa skuvala, makorene i gulaš, po prvi put ja. Odličan je bio
Odg: Subotnji ručak... By: mihabg Date: 20 Decembar 2014, 12:08:58
Danas malo Popaj i Ferdinand za rucak
Spanac je gotov, a biftek ce za 5 min.
U kuci su i vukovi bez Dunava....Zavija mi sin iz druge sobe , gladan je
/ h
Odg: Subotnji ručak... By: tomislav34 Date: 22 Decembar 2014, 16:15:37
šta se nalazi u staklenoj posudi?
Odg: Subotnji ručak... By: kviskons Date: 22 Decembar 2014, 16:45:34
Pretpostavljam Ferdinand
Subotnji ručak... By: mihabg Date: 22 Decembar 2014, 16:45:53
biftek u pacu...Feki u froncli
Odg: Subotnji ručak... By: tomislav34 Date: 22 Decembar 2014, 16:47:54
Sad mi objasnite šta nje Ferdinand?
Odg: Subotnji ručak... By: mihabg Date: 22 Decembar 2014, 16:53:43
Diznijev crtani legendarni...Bik koji je voleo cvece a ne koridu
Ih , pa generacije odrasle na njemu
Odg: Subotnji ručak... By: tomislav34 Date: 22 Decembar 2014, 16:55:28
Tog se sječam
Subotnji ručak... By: mihabg Date: 22 Februar 2015, 13:01:41
"GRAŠAK NA URA !"
(Cirka 25-30' se pravi)
sastojci:
-3 šnicle vrata - 500g ( na kockice iseckano)
-50g slanine ( kockice)
-500g x 2 grašak iz konzerve ili tegle ( moze i zaledjen)
začini i prilozi:
- ravna supena kašika -mast sa crnim lukom
-so (meso se posoli na pocetku)
-vegeta ( pola supene)
- čili sa b.lukom (od oka)
- šafran ( na prst u soljicu mlake vode)
- biber mešani ( od oka)
- vlašac ( ravna supena)
-mirodjija ( ravna supena)
- ulje od vrganja ( ravna supena)
Postupak:
U hladan sud , poredjaju se kockice mesa , slaninica , i stavi kašika masti sa c. lukom ( može i obična).
Sad se uključi ringla na max. i poklopi. Meso se posoli kad je poredjano (na hladno) samo sa jedne strane (odozgo)
Kad se ukrcka i uhvati korica (boju) promeša se meso da uhvati i sa druge strane .
Sad se smanji ringla na 2/3 i ubaci grašak , doda se mirodjija, vlašac , čili sa belim lukom ( moze i b.luk u prahu i ljuta mlevena domaća) , malo vegete... i poklopi se da krcka .
Za 10 min doda se biber, šafran (razmućen u malo mlake vode) i sipa se ulje od vrganja ( moze i od tartufa) i ugasi ringla a sud se poklopi .
GOTOVO !
Zamena:
Ako nema ulja od vrganja, moze malo maslinovog ulja pomešanog sa pola kašike supe iz kesice od pečuraka ( od vrganja ima u radnjama - vidi sliku)
Odg: Subotnji ručak... By: VladimirR Date: 23 Februar 2015, 10:19:50
Lepo nema šta. Prijatno Miha.