Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516
Subotnji ručak... By: mihabg Date: 11 Novembar 2017, 23:33:48
Prehladjen, i kunjam ko Kunja
Ne brini, spremio sam njoke sa sirom brzinski, ali sebi...
Odg: Subotnji ručak... By: munja Date: 12 Novembar 2017, 12:14:38
Njoke? :) :)

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka


Odg: Subotnji ručak... By: mrjr Date: 12 Novembar 2017, 15:14:48
Ovo je bio nedeljni ,ali nema veze...







Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока


Odg: Subotnji ručak... By: marina1983 Date: 19 Novembar 2017, 18:16:01
Jedan lagani Dunavsko riblji od juče .


Pivo nije moje i dalje .

Odg: Subotnji ručak... By: VladimirR Date: 21 Novembar 2017, 10:56:54
Ovo je dorucak, ali subotnji.
Proja, domaca kavurma, duvan cvarci, kiseli kupus i koziji sir (nevidi se)


Odg: Subotnji ručak... By: Sax Date: 04 Februar 2018, 19:58:53
Juce ulovljen saran,3.8kg. Mamac-Visa electron na prvo provlacenje... :cheesy: Lokacija:Univerexport.












Odg: Subotnji ručak... By: zex.raseta Date: 10 Februar 2018, 15:05:55
Danas je bio moj izbor i ja spremio. Obario butkicu i zapekao sa krompirom.  Butkica jedna a gospoja i ja sami  :cheesy:. Normalno + ren .Ovo je bas 'moja' klopa  :wink:. Hladi se  :bye:....



Odg: Subotnji ručak... By: no names Date: 10 Februar 2018, 18:10:23
Pravili "pokolj"...pa za ručak nus proizvod na lovački način  :ok:




Dok su topli ubace se u papirnu vreću i pospu slatkom paprikom i začinom C. Protrese se vreća dobro i ostavi da izvuče suvišnu masnoću.
smiley033

Odg: Subotnji ručak... By: mihabg Date: 11 Februar 2018, 10:11:29
Al' sam ogladneo od ovih slika , od "prvog provlacenja" do cvaraka.
Odg: Subotnji ručak... By: zolja Date: 17 Mart 2018, 11:46:56
Danas pasulj gusti.....
Imam uvežban recept za metalčevu prohron šerpu od 6l   :cheesy:

Pasulj 750-800gr (ja navikao na gradištanac, vi kako volite)
Crni luk 2 veće glavice
Beli luk 2 čena ili u granulama recimo jedna kafena kašikica
Paradajz 2dcl
Biber 7-8 zrna
Lovorov list 2-3
Dimnjena rebra par komadića (prvo kuvam posebno 5 minuta, pa onda ide u pasulj, to praktikujem sa svim dimljenim stvarima)
Srpska kobasica 2 pakovanja (iseckam na kolutiće)
Začinska paprika 3 kafene kašike (korstim Bezdansku), upržim malo na ulju, i dodajem odprilike sat pre kraja
Čokolada za kuvanje 10-13gr, dodajem 20-ak minuta pre kraja kada je pasulj već dosta gust
Soli po ukusu, ja sam danas začina dodavao 3 uzvrh kafene kašikice, pa je što se soli tiče to to.....

Kad odlijem prvu vodu dodam sve što sam naveo (papriku i čokoladu posle), pa nalijem vode da to sve pokrije pa i malo preko, i kuvam 4+ sati dok se pasulj lepo ne zgusne   :ok:
Sada dok se krčka gustiram neku dunju i sok od paradajza što je preteklo od kuvanja, a za posle sam spremio par flaša zaječarca, pa u suštini nema veze što napolju rominja kiša...., pregurat ću nekako i ovaj dan  :cheesy:

Odg: Subotnji ručak... By: laki22 Date: 17 Mart 2018, 13:04:33
koja prva voda? od suvog ili pasulja? nista mi nije jasno  :huh:

ja pasulj nisam nikad pravio pa nem pojma a voleo bih nauciti :D
Odg: Subotnji ručak... By: zolja Date: 17 Mart 2018, 13:12:11
Prva voda od pasulja, pa onda redom kako sam napisao...., evo sad' sam baš upržio papriku i dodao, još malo pa klopa (ostala još čokolada za kraj, valda neću zaboraviti)
Sve mislim da nisi nikad kuv'o pasulj...., ali ajd', lako je provocirati starije na forumima   :cheesy:
Odg: Subotnji ručak... By: laki22 Date: 17 Mart 2018, 14:05:53
nisam stvarno, od svih jela to nisam :D jesam jednom kod Mihe na vikendici al to je on diktirao, ja smao mesao i lozio vatru.
sad je mnogo jasnije  :ok: ide proba sutra

Odg: Subotnji ručak... By: zolja Date: 17 Mart 2018, 14:17:33


Послато са 5022X уз помоћ Тапатока


Odg: Subotnji ručak... By: dragan2006 Date: 17 Mart 2018, 14:21:42
A čokolada...koja je fora?
To se posle zasladi ili ide u pasulj, ne mogu da pohvatam?!