Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415
Odg: Sušena riba By: Debeli Šef Date: 27 Oktobar 2014, 17:39:12
genijalno.
kakva mona liza...  :cheesy:

samo, treba to sve očistit.  :rolleyes:
Odg: Sušena riba By: ellesar Date: 27 Oktobar 2014, 21:05:40
Bome treba, malo olaksava kad  je veca riba. Ja prosle godine cistio i filetirao 17 kila sitnijeg skobalja :sad: . Dva dana mi je trebalo :lol:
Jbte dobio 11 tegli sardine, a posla da se user.es. Da li je vredelo!?  JOS KAKO!!!
Odg: Sušena riba By: VladimirR Date: 31 Oktobar 2014, 14:30:32
Predpostavljam da je glupo pitanje, ali jednostavno moram da pitam:
Da li preko godine, očišćenu ribu koju držite u zamrzivaču, na zimu odledite, usolite i odimite? Takođe, pitanje se odnosi, da li posle dimljenja može ponovo da se vrati u zamrzivač (ako je veće količina) ili se sprema sardina , prži, peče ... Mislim šta radite i kako čuvate dosta odimljene ribe?
Pročitao sam celu temu, ali nige ne nađoh šta se radi sa ribom posle dimljenja, ako se ne priprema neko jelo...
Odg: Sušena riba By: ellesar Date: 31 Oktobar 2014, 14:36:54
Ribu ne bi trebalo drzati dugo u zamrzivacu. Mislim do 60 dana ako je mislis peci ili dimiti.
Moze sto da ne, dim, so, beli luk ubiju miris zamrzivaca. Jedino sto riba ne bude bas cvrsta kao sveza. Posle dimljenja, par dana na promaju, pa opet moze u zamrzivac. Najbolje bi bilo da je svezu odimis, osusis, pa stavis u zamrzivac. Mislim da je odimljenu i osusenu bez problema mozes i 6 meseci cuvati u zamrzivacu

Послато са GT-S6500D користећи Тапаток 2


Odg: Sušena riba By: tomislav34 Date: 31 Oktobar 2014, 14:54:04
Št se može još raditi sa dimljenom ribom, osim sardina? Kako se jede, kao suho meso, kuha se ili šta?
Odg: Sušena riba By: VladimirR Date: 31 Oktobar 2014, 15:17:57
ellesar, hvala na nesebičnom odgovoru. Uvek si tu kad zatreba.  :tongue: :tongue: Imam jednu štuku u zamrzivaču, ali isečena je na potkovice, pa sam mislio da odimim na jedan dim, kad budem dimio pršutu i slaninu. Videću šta ću, ali po svemu sudeći mislim da će završiti u vrelom ulju u tiganju, sa belim lukom, paprikom i brašnom.
Odg: Sušena riba By: Jeremija Date: 31 Oktobar 2014, 15:59:10
Citat: VladimirR poslato 31 Oktobar 2014, 15:17:57
ellesar, hvala na nesebičnom odgovoru. Uvek si tu kad zatreba.  :tongue: :tongue: Imam jednu štuku u zamrzivaču, ali isečena je na potkovice, pa sam mislio da odimim na jedan dim, kad budem dimio pršutu i slaninu. Videću šta ću, ali po svemu sudeći mislim da će završiti u vrelom ulju u tiganju, sa belim lukom, paprikom i brašnom.

Ala si ti naivaaaaaaaaaan  :lol:
Odg: Sušena riba By: VladimirR Date: 31 Oktobar 2014, 16:23:33
K'o francuska sobarica  :lol: :lol: :lol: :lol:
Jeremija, kad zagrejem ulje, zovem te  :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Odg: Sušena riba By: ellesar Date: 31 Oktobar 2014, 16:45:46
Citat: tomislav34 poslato 31 Oktobar 2014, 14:54:04
Št se može još raditi sa dimljenom ribom, osim sardina? Kako se jede, kao suho meso, kuha se ili šta?
U principu, svugde gde koristis suvo meso, a na dane kad nemozes da ga koristis, recimo ako postis, koristis dimljenu ribu.
SEM.... u pasulj, neznam zasto, nesecam se, ali znam da sam upozoren u vezi dimljene ribe i pasulja. Opasni otrovi se stvaraju :lol:

Sveze odimljenu ribu, treba samo baciti na rostilj, tepsiju, ili u tavu i prepeci malo i bude odlicna. Dimljena, pa susena je vise za kuvanje, dinstanje i sardine. Ono, sarma, kupus, bosanski lonci, rizoto, corbe, peka.....Svugde gde moze da se rehidrira.

Odg: Sušena riba By: Ljuba Date: 31 Oktobar 2014, 16:58:43
Riba se, baš kao i manja divljač stavlja neočišćena u zamrzivač, dakle pravo iz reke u friz. Tako ne poprimi miris istog a ja je inače uvijem u onu prijanjajuću foliju i nema greške.
Odg: Sušena riba By: pauk Date: 31 Oktobar 2014, 19:42:20
Ja nisanim vec izvesno vreme da kupim ovo




nije samo za ribu moze i meso, kobasice...
Odg: Sušena riba By: DuleN Date: 31 Oktobar 2014, 20:57:52
Pauk,
Ja sam kupio ovo i super sam zadovoljan:
http://www.kupindo.com/Sporeti/20741717_pusnica-i-susara-TURBO-Domacin-univerzalna-3u1-
Odg: Sušena riba By: VladimirR Date: 31 Oktobar 2014, 22:07:50
Jao što je ovo dobra sprava. Za nas sa stanovima, koji nemamo dvorište i zidane pušnice (sušare)
Odg: Sušena riba By: sale54 Date: 03 Novembar 2014, 00:30:05
Vertikalni zamrzivac naravno stari i generator dima i pesma.Jos ako je ispravan pravis mu mraz.
Odg: Sušena riba By: pauk Date: 03 Novembar 2014, 07:42:37
Mi smo cuveni po nasim improvizacijama ali meni je jako vazna i estetika!
drugo, ovde se govori o susenoj ribi a ne samo o dimljenoj
za susenu ribu treba postici temperaturu od 100stepeni!

a trece ova sprava kosta samo 70eura, za taj novac je svaka improvizacija suvisna.