Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415
Sušena riba By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 23 Jun 2009, 01:31:39
Dali je netko probao sušiti ribu ja sam sušio i stvarno je prava stvar.
Na koji način to radite?
Ja to radim ovako: kao prvo riba mora biti poveća, očisti se izvana i iznutra napravi se salamura kao za meso kada se soli samo što riba netreba bit u salamuri više od tri do pet dana onda se stavi u pušnicu na nekoliko dimova pa na vjetar, može se koristiti tako osušena ili kuhati poslje kao šunku meni je kuhana puno bolja.  :ok:  smiley033
Odg: Sušena riba By: vojvodjan Date: 23 Jun 2009, 07:59:22
Kolega to je od prilike to. Ja jos mogu da dodam iz sopstvenog iskustva i to da ne mora riba bas da bude krupnija npr. moj prijatelj je dimio babusku. Ono sto je fantasticno je da ovako pripremljena riba moze dugo da stoji , tako da je za neke izlete ili kamp varijante odlicna klopa.
preporucujem kao prilog Tartar sos !
Odg: Sušena riba By: Hauba Date: 23 Jun 2009, 09:28:57
Slazem se, da netreba da je riba krupna.
Probao sam sve zive susene ribe, pokojni veliki preparator Roman Vertacnik je bio car i za dimljenu ribu.
Najvise mi se svidjeo lipljen, krupna kalifa i saran.
Smudgeron ne vredi nit za nista :sad: :sad:
I meni je bolja malko pokuvana riba, ali svega 3-5 minuta.
Lepo se oguli koza i miris dima nije toliko snazan.
Nit klen, nit skobalj nisu slabi, mada ih jebu sitne kosti.

Odg: Sušena riba By: ossa Date: 23 Jun 2009, 11:43:08
Ja sam čitao jedan članak , koji se zove " Štuka na suncu " ako budem mogao ,okačiću tekst i slike. Pa ko voli nek izvoli  :ok:
Odg: Sušena riba By: vojvodjan Date: 23 Jun 2009, 12:40:04
Cuo sam za ovo  - ali nisam probao.
Odg: Sušena riba By: ossa Date: 23 Jun 2009, 12:42:45
Ja sam jea dimljenog šarana, u restoranim. To je vrh specialitet, nemam uslova da to pravim.  :embarassed:
Odg: Sušena riba By: budens72 Date: 23 Jun 2009, 12:45:58
uf,

jeo sam dimljenog šarana, amura i tolstolobika i ne mogu reći šta je ukusnije  smiley112 smiley114
Odg: Sušena riba By: Hauba Date: 23 Jun 2009, 12:46:27
Kod mene se u 99% sluzi dimlenu pastrvu ili dimljenog Salmona.
Sve ostale ribe se prave samo u privat svrhe.
Odg: Sušena riba By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 23 Jun 2009, 13:01:27
Zaboravih dodati da prije sušenja namažem ribu sa crvenom paprikom ne ljutom slatkom tako da to daje posebnu aromu a za štuku na suncu sam čuo ali nisam probao probao sam dimljenu  :ok:
Odg: Sušena riba By: Hauba Date: 23 Jun 2009, 13:06:38
Sa crvenom paprikom jos nisam jeo.
Ovako, "ala na suncu" se susi bakalar i hobotnica.
Odg: Sušena riba By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 23 Jun 2009, 13:08:51
Hauba lagano se natrlja na cjelu površinu ne pretjerano da nedobije gorčinu  :takoje:
Odg: Sušena riba By: Hauba Date: 23 Jun 2009, 13:21:34
Jasno mi je.
Momci, probajte napravit pastetu od susene ribe, stvar je zaista prva liga :ok:
Odg: Sušena riba By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 23 Jun 2009, 13:28:10
Pa daj nam recept kako se priprema  :huh:
Odg: Sušena riba By: Hauba Date: 23 Jun 2009, 13:32:21
Isto ko i od friske ribe, samo da dodas i susenu-dimljenu.
Krasna kombinacija je opecen kruh-toast namazan sas maslacom i pasteta gore.
Jede se isto ko Tatar biftek.
Odg: Sušena riba By: vojvodjan Date: 23 Jun 2009, 13:44:01
Alo ljudi , molim vas , smirite se . Radim do tri a doruckovao sam virslu u kifli. Ako ovako nastavite pojestu tastaturu za pola sata