Odg: Sušena riba By: Hauba Date: 23 Jun 2009, 13:57:41
Budi sretan, ja sam danas konzumirao samo pola litre gorke kafe i paklu duvana

Odg: Sušena riba By: Damir Date: 23 Jun 2009, 23:55:40
panonac peije stavljanja ribe na dim treba je malo staviti u mlaku vodu da voda izvuče višak soli.....
a jeste probali sušenog tostolobika uuuu mljac ......
Odg: Sušena riba By: jugov Date: 24 Jun 2009, 00:31:01
znam za sarana da se posle susenja, jedno 5 min prokuvava u kljucaloj vodi kako bi se izvukla so.
i tako je mnogo tako bolje.
Odg: Sušena riba By: vojvodjan Date: 24 Jun 2009, 07:14:00
Moracu da napravim nesto vrlo brzo

Odg: Sušena riba By: ossa Date: 28 Jun 2009, 20:37:52
Citat: ossa poslato 23 Jun 2009, 11:43:08
Ja sam čitao jedan članak , koji se zove " Štuka na suncu " ako budem mogao ,okačiću tekst i slike. Pa ko voli nek izvoli 
Evo slike, male rezolucije prilagođeno forumu, ako neko hoće šaljem mu veću da može pročitati lakše


Odg: Sušena riba By: Djole Date: 28 Jun 2009, 21:51:37
Turi link ka većoj fotki, da pročitamo.

Odg: Sušena riba By: voja Date: 28 Jun 2009, 22:44:12
Pre par godina za badnje vece sam odimio sarana i stuku,po stuji stavio vrlo malo karija

osta sarance na stolu izeli smo ga teksutra ujutro.
Probao sam i dimljenog soma ,ljudi to je isto kao dimljena prasetina razlike nema

Odg: Sušena riba By: ossa Date: 28 Jun 2009, 22:54:00
Citat: Djole poslato 28 Jun 2009, 21:51:37
Turi link ka većoj fotki, da pročitamo. 
Eve gi bata đole
http://img34.imageshack.us/img34/5530/p2806092003.jpg
Odg: Sušena riba By: kobra Date: 16 Jul 2009, 11:39:55
moze li neko da otkuca kompletnu recepturu susenja sarana
Odg: Sušena riba By: Nesa958 Date: 26 Jul 2009, 23:39:12
Imam neko iskustvo sa Skadarskog jezera po pitanju presoljene ribe.
Dakle, slozicemo se da so cuva ribu da se ne pokvari. Pre spremanja (a oni suvog sarane spremaju tako sto ga skuvaju i preliju mesavinom ulja sirca belog luka seckanog i persuna takodje seckanog i puste da odstoji bar jedan dan, a tada je izvanredan,) sarana iseckaju na komade za otprilike 5x10cm. Te komade stave u vodu i prokuvaju. Ako je riba slana, sipaju ponovo vodu i prokuvaju, pa ako je potrebno to urade i treci put dok ne dobiju zeljenu slanocu ribe. E tek onda ga redjaju u posudu i prelivaju na napisan nacin. Stvarno je jako ukusno, pogotovu ako se radi o vecem saranu ili krapu kako se tamo kaze.
Ja licno sam susio ribe od 7-8kg pa navise.
Znaci misljenja sam da netreba odstranjivati visak soli pre pripreme jer ona konzervira ribu. Cak i pored toga suvog sarana u komadu bolje je odloziti u zamrzivac kako bi se izbeglo presusiovanje.
Odg: Sušena riba By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 08 Septembar 2009, 00:20:53
Ja to radim isto kao i sa šunkom samo što u salamuri netreba da stoji više od pet dana e onda ljepo na par dimova pa kad se prosuši skuha se ništa mu nije ravno

riba nebi trebala da bude manja od 8 kg

Odg: Sušena riba By: maverick Date: 08 Septembar 2009, 00:36:02
probao sam tolstolobika susenog i odlican je, mada cu pokusati ove godine i sam nesto osusiti..
Odg: Sušena riba By: retfala Date: 08 Septembar 2009, 08:51:59
Citat: maverick poslato 08 Septembar 2009, 00:36:02
probao sam tolstolobika susenog i odlican je, mada cu pokusati ove godine i sam nesto osusiti..
A odakle ti riba?

Može se kupit samo šaran od 3-4kg.

Odg: Sušena riba By: Damir Date: 08 Septembar 2009, 08:58:31
ribnjaci u donjem miholjcu prodaju tolstolobike
Odg: Sušena riba By: kico Date: 08 Septembar 2009, 09:15:09
Probo samo šarana i štuku,prva liga
