Odg: Ribolovci i gljive u prirodi By: god-ar Date: 12 Februar 2012, 22:26:53
Vrganj extra pecurka za papati!

Odg: Ribolovci i gljive u prirodi By: juzba Date: 16 April 2012, 14:30:03
Jučer popodne i danas, uz obalu Save nađem gnoištarki za dvije izvrsne večere


Odg: Ribolovci i gljive u prirodi By: dejansom Date: 16 April 2012, 14:56:03
Ranije, dok sam boravio po Zlatiboru, brao sam mlečnice, vrganje, lisičarke, presnac(popadiju) i bukovače.
Vrganje skoro nikad nisam pronašao da nisu bili puni crvića, pa ih nisam mnogo ni jeo.
Lisičarke su mi ubedljivo najukusnije gljive.

Ovde nikad nisam ni brao gljive, ne znam ni koje jestive rastu u ovim krajevima.
Odg: Ribolovci i gljive u prirodi By: DDj Date: 16 April 2012, 15:26:08
Da, lisicarke su izvanredne.
Ranije sam puno brao pecurke, dobar razlog za duge setnje po prirodi, mislim da cu poceti ponovo.
Meni je najdraza i najukusnija popovaca ili blagva (Amanita cesarea).
Odg: Ribolovci i gljive u prirodi By: Goachild Date: 16 April 2012, 22:21:09
Lisičarke sitno seckane na plotni od "smederevca" ili u kajgani su savršene.
Odg: Ribolovci i gljive u prirodi By: juzba Date: 17 April 2012, 16:33:52
Moja je večera bila na jajima i luku................vrh

Odg: Ribolovci i gljive u prirodi By: pikeman Date: 22 April 2012, 22:46:25
Koje su danas bile na meniju Juzba?

Odg: Ribolovci i gljive u prirodi By: juzba Date: 22 April 2012, 22:56:05
Svježe iz šume.....................šumske pečurke



Odg: Ribolovci i gljive u prirodi By: tuzni Date: 09 Mart 2013, 10:41:01
zimske gljive


obe jestive. vilin klincic i babino uvo, prva odlicna za supu a druga bez velike gastronomske vrednosti

jos jedna jestiva

ceska smrckovica
Odg: Ribolovci i gljive u prirodi By: Pecane Date: 03 Oktobar 2013, 12:46:31
Da li su jestive ili su samo za prodaju
Predeo oko banje Junaković, Apatin...
Jel može neko nešto od ovoga da prepozna?









Broj 6 je puhara i ona je jestiva. Broj 3 su navodno divlji šampinjoni a za ove ostale komšo kaže da valjaju

Odg: Ribolovci i gljive u prirodi By: djmisha77 Date: 03 Oktobar 2013, 21:11:20
Druze dobro ti to proveri da li su jestive. Znas i sam da od toga more da se rikne. Nemoj da koljemo svinjce nepotrebno :o
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Odg: Ribolovci i gljive u prirodi By: Pecane Date: 03 Oktobar 2013, 22:07:22
Odmah sam pitao da li da prodajem ili da klopam
Moram da pronadjem nekoga ko se razume. Malo sam gledao po netu ali su uglavnom postavljene slike od ovih poznatijih + nemam pojma šta tražim

Odg: Ribolovci i gljive u prirodi By: juzba Date: 03 Oktobar 2013, 22:13:12
broj dva bi mogla biti pečurka, 3 bi trebale biti mlade pečurke, 4 bi trebala biti turkinja, podvrsta sunčanica, 5 je velika gnojištarka, jako ukusna gljiva, sve nabrojane su jestive

Odg: Ribolovci i gljive u prirodi By: Pecane Date: 04 Oktobar 2013, 12:05:27
Juzba hvala
Samo još da dodam da ove pod brojem 2 kada se preseku ( inače je belo kao kod šampinjona ) u roku od 20/30 sekundi počinju da dobijaju neku narandžasto-crvenu boju, nešto kao kod jabuke kada duže stoji, kao neka oksidacija...
Odg: Ribolovci i gljive u prirodi By: tuzni Date: 06 Oktobar 2013, 21:14:33
broj 6 je divovska puhara, provereno jestiva ali samo dok je mlada i bela na preseku
