Odg: Rakija... By: Goachild Date: 23 Februar 2014, 11:27:23
Crv ne ide u tekilu, već u meskalu. Tu nastaje zabuna.
Tekila, kako sam je nakada "šio" pred izlazak u klabing. Pa to je...
Odg: Rakija... By: Sax Date: 23 Februar 2014, 15:01:23
Znate li zasto fraklić,fićok,čokanjće ima takav oblik? Pošto davno nisu postojali zamrzivači i frižideri,rakija i vino su se hladili u bunarskoj vodi i taj oblika flaše je bio najbolji kada se voda binarska sipa u neki sud i u njega stavi fraklić, a usput i lepo izgleda.Ova priča koju sam čuo mi ima logike.
Ja imam fićoke i za rakiju i za vino i baš mi je gušt piti iz toga a i onako ljudski se kucneš kad nazdravljaš sa rakijom da ne pukne onaj tanki kristal.....
Odg: Rakija... By: ellesar Date: 23 Februar 2014, 15:12:28
Najlepša ambalaža za domaću rakiju. Obavezno ponesem jedan za gustiranje kad okrećem kotlić. Daje neki poseban doživljaj ispijanju rakije.
poslato iz mog kotlića
Odg: Rakija... By: ibanezi Date: 23 Februar 2014, 18:40:47
Frcok[cokanjce,fraklic nije puki merak- eto tako mi najsladje,a ne znam zasto.Sam oblik je takav da ga je najzgodnije blago[klimavo] uhvatiti sa 2 prsta kucnuti se sa prijateljem i reci ''ziveli'',a jos vaznije-ne mozes da se zajebes da potegnes previse ili premalo,niti da pravis glupost''ajmo na eks''nego te tacno dozira kako je najlepse za pravi osecaj ukusa i jacine i za pravo meracenje.
Odg: Rakija... By: balsxa Date: 23 Februar 2014, 21:17:29
Znači...

...je to.

Odg: Rakija... By: Karlo Date: 24 Februar 2014, 15:30:09
Moj deda (onaj iz Srema)..i njegovi , su ''čokanjče'' zvali satlik i satljik. Kad je zašao u pozne sedamdesete tetka muje davala jedan ujutru i jedan popodne-voleo je rakiju opako pa valjda da ga ''umeri''.
Odg: Rakija... By: sinhron Date: 25 Februar 2014, 19:07:10
jedna informacija za hrastovo,ili svako drugo bure. pre sipanja rakije,potrebno je izvrsiti ovinjavanje bureta. ukoliko se to ne uradi,bure popije mnogo rakije. ovinjavanje je proces tretiranja unutrasnjosti bureta vrelom vodom,ili jos bolje parom (postoji poseban uredjaj za to). detaljan opis procesa ovinjavanja mozete naci na netu. nakon ovinjavanja,bure pije jako malu kolicinu rakije. takodje,nikakvi fensi-ukrasni-lakirani burici ne dolaze u obzir.
kod nas u juznom banatu,mala "casica" za rakiju se zove cokanj,ili cokanjce. satljik ili sise je istog oblika,ali je veci i iz njega se sipa u cokanj. postoje i vinske verzije,ali se razlikuju. a ficok nazivamo one kupovne,oblika male flase.
Odg: Rakija... By: pikeman Date: 05 Decembar 2015, 23:22:19
Odg: Rakija... By: zex.raseta Date: 09 Decembar 2015, 19:58:37
Svaka kuća treba da ima kazan

!

Odg: Rakija... By: DuleN Date: 09 Decembar 2015, 21:28:31
Zex,
Ovo bi mi zena kupila da me kazni...
Odg: Rakija... By: pexon Date: 09 Decembar 2015, 22:30:13
Moja ga fala Bogu ima, i nešto mi se javlja da će ovih dana da se puši Vesela mašina, a i ja pored nje od silnog degustiranja onog što curi iz nje!

Odg: Rakija... By: Dva vuka Date: 09 Decembar 2015, 22:40:03
rakija, rakija , svemu je kriva rakija
! No longer available
Odg: Rakija... By: Slavic.Blood Date: 09 Decembar 2015, 22:59:47
Jedan od 150-160l je taman dovoljan za kućne potrebe.

Odg: Rakija... By: pexon Date: 09 Decembar 2015, 23:38:52
Baš taki je ovaj moj! Kod mene iscuri do 1000l prepečenice razne, a godišnje ispeče i više puta toliko.


Odg: Rakija... By: Slavic.Blood Date: 09 Decembar 2015, 23:57:15
Lepota, moj sedi samo kući, od 160l, ali kako ga rokamo otišlo ložište, novo je u izradi od lima 3mm, ima da izdrži još dosta godina i litara.
Moj je sličan ovome, starija generacija subotičkih, sa unutrašnje strane ložišta opšiven je staklenom vunom koja je zaštićena još jednim slojem lima(dosta bolje drži temperaturu, ne gubi sa strane i brže zagreva kazan), drugo što mu je rađeno do sad su vratanca za isput džibre jer je neko malo jače pretegnuo, verovatno je i pre tog jače potegnuo.


P.S. hteo sam da ispoliram bakar, al razmišljam još da l da mu skidam patinu pa da ostane kakav i jeste.