Odg: Rakija... By: Slavic.Blood Date: 29 Mart 2012, 18:18:37
Jutros stiglo 1200 kila jabuke iz Smedereva, al' će da se melje za vikend dok oči ne pobele.

Odg: Rakija... By: bassmaster Date: 30 Mart 2012, 00:35:17
Al zato posle kad zakrvave......Mmmm,najlepsi deo!!!

Odg: Rakija... By: bladerizer Date: 31 Mart 2012, 14:09:08
fina kkolicina jabuke,vala treba to i samleti, ja sam jednom prilikom pomagao prijatelju,mleli smo oko 800 kg znam samo da posle toga nisam iso na pecanje 4 dana ceko da me prodje upala

Odg: Rakija... By: limovac74 Date: 05 April 2012, 15:10:47
http://vukajlija.com/reakcije/3058

Moram i ovaj da dodam
http://vukajlija.com/reakcije/2956
Odg: Rakija... By: Slavic.Blood Date: 05 April 2012, 20:19:02
Citat: bladerizer poslato 31 Mart 2012, 14:09:08
fina kkolicina jabuke,vala treba to i samleti, ja sam jednom prilikom pomagao prijatelju,mleli smo oko 800 kg znam samo da posle toga nisam iso na pecanje 4 dana ceko da me prodje upala 
Stiglo jutros još 800, ćale stvarno nema meru.

Mi meljemo na čekičar, malo obrađen, izlazi smesa kao pasirana.

Odg: Rakija... By: Pirke vuk s Tise Date: 05 April 2012, 21:21:17
To se sve završava odmah posle pecanja. Iz ovog kazana je tekla gunja-dunja

Te jabuke sada iz hladnjače, za rakiju

Pravi "igrači" odma iz voćnjaka, u mašinu za mlevenje pa u burad.

Odg: Rakija... By: Slavic.Blood Date: 05 April 2012, 21:49:27
Nisu jabuke iz hladnjače već iz podruma, nikad ni šljive ni jabuke nismo uzimali iz hladnjače, mada sam pio rakije i od njih bez mnogo manjaku kvalietu...
Odg: Rakija... By: Pirke vuk s Tise Date: 05 April 2012, 22:10:40
Ma nema veze, ja mislio da se rakija peče(kuva) u jesen, kao uvek, a ne na proleće.

Odg: Rakija... By: neca_bratko Date: 06 April 2012, 19:38:25

Može jabuka iz hladnjače, provereno, ali mora da se bira... u krajnjem sličaju bira se i ona iz voćnjaka... rakija

ali prepečenica, druge ne priznajam

Odg: Rakija... By: Wrangler Date: 06 April 2012, 19:44:42
Vi kako hoćete ali meni rakija od jabuke ništa nevalja.
Odg: Rakija... By: maverick Date: 06 April 2012, 19:47:18
ove godine smo ja i retfala odluciti peci rakiju....

možete zamisliti kako ce to izgledati...kum ce biti u nadzornom odboru za kvalitet

Odg: Rakija... By: neca_bratko Date: 06 April 2012, 20:02:06

Wrangler, sve je stvar ukusa a siguran sam da od voća (od kojeg se tradicionalno peče rakija) može da se ispeče i dobra i loša rakija... zavisi od nekoliko faktora ...

Odg: Rakija... By: Wrangler Date: 06 April 2012, 20:42:39
Neznam, ja sam probao dosta vrsta rakije od jabuke i nije mi se svidjela a kruška i šljiva su mi dosta bolje a o dunjevači, orahovači ili rakiji od drenje da nepričamo. Možda ovi moji bosanci neznaju da je peku kako treba ali znam da svi prave prepeku i od jabuke i od kruške.
Odg: Rakija... By: Pirke vuk s Tise Date: 06 April 2012, 21:31:38
Ako neznaju mogu da nauče.

To i jeste nauka, a možete da računate na Necinu, i moju pomoć. Ima da bude

Odg: Rakija... By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 07 April 2012, 18:53:57
Citat: Wrangler poslato 06 April 2012, 20:42:39
Neznam, ja sam probao dosta vrsta rakije od jabuke i nije mi se svidjela a kruška i šljiva su mi dosta bolje a o dunjevači, orahovači ili rakiji od drenje da nepričamo. Možda ovi moji bosanci neznaju da je peku kako treba ali znam da svi prave prepeku i od jabuke i od kruške.
O pečenju rakije puno toga treba znati pogotovo tko od jabuka peče to je malo kompliciranije za objašnjavati ali na greškama se uči ja svake godine ispečem nekoliko kazana što od šljiva što od jabuka nikad nisam prepekao rakiju rakija kad se prepeče dobije se puno manje mijenja okus ukus a to nevolem :)
