Vukovi sa DUNAVA Dunavska birtija
Pages: 12345678910111213141516171819202122232425262728
Odg: Rakija... By: bassmaster Date: 29 Februar 2012, 22:29:39
A da vas pitam jel pijete rakiju po kafanama,kaficima restoranima.....?Jel verujete ugostiteljima kada kazu prava domaca i te fore?Ja u izlasku iskljucivo pijem Takovacku viljamovku i ujutro nemam ama bas nikakvih problema....ni kad mi i drugu flasu otvore! :ok:
Odg: Rakija... By: Slavic.Blood Date: 29 Februar 2012, 23:20:29
Ja pijem isto tu viljamovku i kajsiju simex. "Domaće" nikad, pre par vikenda sam hteo da udavim konobara kad mi je pomešao viljamovku sa šljivom, nekom najgorom i ubeđuje me da je original, misli "ma stoka pijana", koliko god da sam pijan čulo ukusa me nikad ne vara.
Odg: Rakija... By: bladerizer Date: 29 Februar 2012, 23:21:29
Nikad nepijem po kafanama iskljucivo domacu rakiju pijem i to samo kod drugara i prijatelja za koje znam da je i oni piju,nevolim te kafanske brlje od koje po mozgu ostaju mrlje :lol: :lol:
Odg: Rakija... By: Vladimir Date: 01 Mart 2012, 00:09:11
Ne pamtim kad sam pio rakiju u kafani, uglavnom udaram po pivu, a rakiju domaću isključivo.
Odg: Rakija... By: Toma NS Date: 01 Mart 2012, 10:07:54
Pošto sam ja iz ovog ravnog dela, gde su najveće planine Fruška gora, Titelski breg i Dalj planina, ja preferiram rakiju od belih šljiva, za neupućene nije u pitanju ringlov već šljiva zlatno žute boje. Isto tako cenim i dobru Dudovaču kakva je bila kod deda Pere ("Na kraj svet"-Arkanj, Kovilj)
Odg: Rakija... By: Slavic.Blood Date: 01 Mart 2012, 11:48:28
Uh, bele šljive, imam u voćnjaku neki 8-9  komada, mada su matore lepo rađaju, a rakija od njih... :tongue: bolja od svake druge šljive, mislim da je to zbog velikog procenta šerćera koji imaju u odnosu na ostale(plave).
Odg: Rakija... By: Sax Date: 01 Mart 2012, 13:42:12
Cale moj prvi rakiju preko 30 a ja sa njim vec 15 godina.Ne radimo prodaju,samo za nas a ponekad prodamo koju litru.Tomo,da nije to rakija od sljiva belica?
Mi pravimo od sljive i jabuke najvise,malo od kajsije i malo od dunja a pravili smo i od divlje kruske.Komovicu takodje pravimo.U kafani popijem retko viljamovku takovo.
Odg: Rakija... By: alexdja Date: 01 Mart 2012, 13:47:56
Ovo sam pročitao u opisu jedne rakije :

"radost za oči, praznik za nepca, melem za dušu..."  smiley194 :rlol:
Odg: Rakija... By: Goachild Date: 01 Mart 2012, 14:11:42
Glupo mi je da slikam rakija šank pa da Vam pravim zazubice. Popićemo negde pored vode.  :takoje:
Od svih radža najviše cenim dobru šljivu jer ona ne može da se "naparfemiše" poput kajsije, kruške, dunje. Karakteristično za dunjevaču što je u ekspanziji, a u Srbiji dunja ni za lek! Posrkao sam jednu dobru iz barik buradi, mada mi lepša ova iz dudovog burenceta. Ima boju k'o konjak.  :thumbup:
Kad odem u peMziju ima da pečem i ločem dok se ne izvrnem.  :rlol:

Odg: Rakija... By: Sax Date: 01 Mart 2012, 17:20:32
Ima dunja,cak su cene isle i do 25 din za kg :takoje:.Moj sogor je prosle godine kupio dunja jednu tonu po ceni od 35 din.
Odg: Rakija... By: pikeman Date: 01 Mart 2012, 17:28:41
Kad je rodna godina grane pucaju od ploda, ima kolega na vikendici jedno veliko drvo, često grane podupire rašljama da ne puknu...
Odg: Rakija... By: zex.raseta Date: 01 Mart 2012, 17:33:03
Verujte mi da ima domaćih rakija čistih kod domaćina da bih ja to prepisivao na recept za zdravlje i izdavao u apoteci.Dobra čista kajsijevača ili viljamovka nema cenu...
Odg: Rakija... By: OLOVO Date: 01 Mart 2012, 17:37:41
ja ti verujem.
Odg: Rakija... By: Slavic.Blood Date: 01 Mart 2012, 17:38:30
Dunja može da se nađe ali je prioces proizvodnje dunjevače komplikovan, neko bari pa posle ubacuje kvasca da je potera, neko melje i meša sa jabukom da bi brže počelo vrenje dobija se lepa dunjevača, ali ne jake arome. pre par godina smo ćale i ja ispekli oko 5-6 kazana i prepekli, nije isterala mnogo ali je bila melem. :ok:
Odg: Rakija... By: limovac74 Date: 01 Mart 2012, 17:40:36
Šljiva ranka prepečenica  :thumbup: za dobro jutro i laku noć ...popodne   :lol: :lol: