Odg: Ispravimo greške - mala škola feedera By: mihabg Date: 09 Novembar 2016, 19:54:11
Kakva klasicna greska !
2 sec sigurno nije proces , a minut je nekad vise nego dovoljno !

Od 25 stepeni do 9-10 sad na vodama je rupa u temp. koju proveri malo bolje

PS. Ni temp. vode na 3 i 10m nije ista!
Prosta proba: ostavi sat vremena na 5 stepeni crve , a drugu kutijicu stavi u dzep.
Baci jedno i drugo, i vidi kad izvadis kako to izgleda...koji su zivahniji za minut, dva..
Odg: Ispravimo greške - mala škola feedera By: Slavic.Blood Date: 09 Novembar 2016, 20:03:27
A naravno za zimsko pecanje treba poneti i poparene/zamrznute crve i pinkiće.
Odg: Ispravimo greške - mala škola feedera By: Zoran Date: 09 Novembar 2016, 20:08:57
Miha, po toj logici ispada da ako su crvići u ''krutom stanju'' u kutijici, biće im super kada ih zakačimo i zabacimo

Iskreno, nikada im nisam uvodio centralno grejanje a, što se tiče ulova, bili su sasvim OK sve ove godine do sada

Odg: Ispravimo greške - mala škola feedera By: mihabg Date: 09 Novembar 2016, 20:23:15
Ma druze ja se nalupetao, juce sam poceo...


Nego , da ti probas u decembru sta sam ja napisao ;)
Odg: Ispravimo greške - mala škola feedera By: Zoran Date: 09 Novembar 2016, 20:31:03
Slava je čudo, a naročito gostovanje na njoj

Ali, kad je već načeta tema, bilo bi zgodno malo se podsetiti na neke ''fore i fazone'' zimskog fiderisanja. Kao ono npr, da se pribegne tamnijoj primami, pa onda ono sa forsiranjem onih ''mesnih'' aroma i bataljenjem letnjih tj ''voćnih'' aroma, pa malo manje partiklica u hranilicama i tako to. Onomad je neko spomenuo i alkohol kao bitan dodatak primami kad voda zahladni. Pa da čujemo šta je tu ko šta primenio u praksi i rezultate toga. Da preresavimo ponešto

Odg: Ispravimo greške - mala škola feedera By: Slavic.Blood Date: 09 Novembar 2016, 20:49:29
Copra melase je isto upotrebljiv dodatak, em što potamnjuje i obogaćuje primamu, copra ubrza probavni trakt riba, pa one i onako neaktivne, ne mogu da se prejedu. Dodaje se oko 10% u suvu primamu.
Evo i kako radi u kombinaciji sa zemljom.
! No longer available
Odg: Ispravimo greške - mala škola feedera By: obradmiki Date: 09 Novembar 2016, 21:06:18
Kod mene je rum obavezan, malo u primamu malo meni kao antifriz, zatim parce stiropora za pod bulju i noge. Sto se tice crvica obavezno grejanje i to kada idem autom stavim do soferke i grejanje do panja pa posle u dzep
Odg: Ispravimo greške - mala škola feedera By: mihabg Date: 09 Novembar 2016, 21:11:53
Zoran: Ne vidim ovde slavu, a mudrost sa iskustvom i godinama prihvatam sa postovanjem i tako se i ponasam ... Ne naravno kao dogmu, i bez reci treptajuci ko nekad pre 30god. Podelim sta znam, sta sam probao ili sam naucio, i volim da cujem iskusnije uvek! Jedino sto mladje uvek podrzim i verujem u njih, vise nego u sebe. A volim i da citam sta iskusniji kazu i van ovih granica, pa sam zbunjen ponekad sto moram i da se pravdam za svaku podeljenu misao ovde.
A da , mi smo narod najiskusniji i najpametniji od vajkada !
Prosto smo sve tehnike mi izmislili, pa nam treba dati medalju bez reci

Off
Odg: Ispravimo greške - mala škola feedera By: laki22 Date: 09 Novembar 2016, 21:21:14
zoran je pod slavu mislio na jucerasnji Mitrovdan

inace za zimu, pinkici, davljeni crvi, a kao primamu obicna zemlja sa tecnom i praskastom aromom...
Odg: Ispravimo greške - mala škola feedera By: Zoran Date: 09 Novembar 2016, 21:26:21
Citat: mihabg poslato 09 Novembar 2016, 20:23:15
...
Nego , da ti probas u decembru sta sam ja napisao ;)
Ovo si kasnije dodao

U Decembru je tzv toplotna inverzija vode još izraženija nego npr sada, i razlika u temperaturi površinskog sloja vode i temperature vode u dubini zna da bude i po nekoliko stepeni. Zahvaljujući tome, život u rekama opstaje. posebno na dubinama 10+ m. Verovatno se zato i riba krtoži u dubini a ne u plićaku

E, u tim uslovima, kada je napolju nekih 3-4 stepena, bi eventualno ''podgrevanje crvića bilo delotvorno tj, ne bi škodilo. Bili bi ''veseliji'' u trenutku dospeća na dno i ne bi se jako skočanjili pri prolasku kros hladni sloj vode. Pri datoj brzini propadanja pune hranilice, ovo podgrevanje crvića sasvim realno može da ima nekakvog efekta pri pecanju na dubinama 10+ metara, ali na 3+6 mislim da je uzaludno. Mada, treba ih malo grejati, čisto zbog njih samih, da im bude ugodno na pecanju

No, kako ko voli i misli da treba, tako neka i radi. Ako to što radi nema efekta, promeniće stav

A vredi probati, što da ne. Ionako na pecanju uvek nešto eksperimentišemo, pa ni podgrevanje crvića neće biti problem makar bilo i uzaludno

E, da, na Mitrovdan sam mislio kad rekoh slava
Odg: Ispravimo greške - mala škola feedera By: mihabg Date: 09 Novembar 2016, 21:42:28
Onda se razumemo...
Zagrejte se, nece ni mamcima biti lose da ih zagrejete, probajte i ne odustajte!
Razbazite specije, precizno hranite, i 2h cekajte bas nista , a sat svasta!

To mu dodje moja zimska varijanta!
Dotle ako ima ekipe neka vatra,pozadinska pljoska, kafa ili caj da vrate krv na mesto i to je instant zimsko

4 h i po snegu je lepo

Odg: Ispravimo greške - mala škola feedera By: Zoran Date: 09 Novembar 2016, 21:58:22
Ja nisam probao rum, već samo rakiju. Bio je Mart tada i na ionaku slaboj aktivnost ribe nisam zapazio neko povećanje iste. Međutim, već u Aprilu je to bilo delotvornije. U kombinaciji sa ovim što Laki22 reče, bilo je lepih rezultata. Razlika u mom i njegovom pristupu je samo u procentu primame u odnosu na zemlju, jer sam ja stavljao negde 1/4 do 1/3 primame a ostalo teška zemlja iz krtičnjaka. Sada ću ponovo da testiram onu ''farmakop'' sa aromom kobaje i belog luka u ''koaliciji'' sa zemljom.
Odg: Ispravimo greške - mala škola feedera By: djmisha77 Date: 09 Novembar 2016, 22:01:06
Citat: laki22 poslato 09 Novembar 2016, 21:21:14
inace za zimu, pinkici, davljeni crvi, a kao primamu obicna zemlja sa tecnom i praskastom aromom...
Koju tecnu aromu predlazes? Zimi stavljam vecinski zemlju a nisam pametan da li uopste stavljati aromu, ne vidim neku svrhu jer riba jedva da mrda.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Odg: Ispravimo greške - mala škola feedera By: dragan2006 Date: 09 Novembar 2016, 22:06:18
Zoki sa tom začinjenom hranom probaj mrenu na Dunavu
Spojene poruke: 09 Novembar 2016, 22:07:50Mišo probaj šaku dve ikserice na kilo zemlje...
Odg: Ispravimo greške - mala škola feedera By: Zoran Date: 09 Novembar 2016, 22:15:00
Nisam nikada lovio mrenu, sem kad dođe neka sićušna kao kolaterala. A ove godine nisam uopšte pecao u Dunavu, uvek ga pretrčim i uđem u Tisu. Sada kad počnu magle, možda bih mogao da se malo pozabavim mrenom u Dunavu, kad mi je već tu

A ova primama sa kobajom i lukom mi nekako obećava, ''javlja mi se'' da bi mogla biti delotvorna
