Odg: Pivo By: Duduk Date: 28 Januar 2014, 21:14:04
Odg: Pivo By: pikeman Date: 31 Januar 2014, 19:21:12
Erdinger - molto bene
, Budweiser takođe
, radler od jabuke kao šećerna vodica, pivo sa trešnjom previše kiselo.
Odg: Pivo By: ellesar Date: 31 Januar 2014, 19:32:30
Ja bas volim trešnjicu i onaj chimay. Al skupoooooo!
poslato iz mog kotlića
Odg: Pivo By: orka Date: 31 Januar 2014, 19:36:01
Budweiser je vrhunsko pivo..
Odg: Pivo By: Goachild Date: 31 Januar 2014, 20:24:15
Jeste, češko original i meni se dopada baš.
Jel se dobija uz onu trešnjicu nekakva igračkica ili možda labelo?
Odg: Pivo By: ellesar Date: 01 Februar 2014, 10:13:25
Ustvari nije trešnjica nego višnjica, zato je kiselkasto.
poslato iz mog kotlića
Odg: Pivo By: pikeman Date: 01 Februar 2014, 10:55:20
Na deklaraciji piše trešnja.
Odg: Pivo By: Zoran Date: 01 Februar 2014, 11:27:59
Aj kad smo kod tog piva ... Nekada, kada sam bio deca, bilo je gomila onih hmeljara. Puni atari bili onih kao šuma od bandera sa žicama za hmelj. I kao klinci smo išli to da beremo, lepo se moglo i zaraditi. A samog piva i nije bilo toliko puno, čak bilo luksuz. Pio se špricer i vino.
E sad, hmelja nema nigde ni u promilima, sem na par mesta nešto malo oko Bačkog Petrovca koliko sam video, pa se onako laički pitam, od čega li ga prave kad ga ima u tolikim količinama a skoro da je jeftinije od vode
Odg: Pivo By: NSBucov Date: 01 Februar 2014, 11:57:34
Uvoz iz Nemačke i Amerike gde se industrijski proizvodi i bere kombajnima. 20 do 30% jeftiniji od domaćeg i ujednačenog kvaliteta.
Poslato sa mog čardaka using tapaslanina2
Odg: Pivo By: perakojot Date: 01 Februar 2014, 14:33:28
Iаko se nа domаćem tržištu može nаći pivo koje odgovаrа svаčijem ukusu i džepu, slаdokusci kаžu dа je nаjbolje ono koje se nаprаvi u kućnoj rаdinosti.
Šta vam je sve potrebno da biste napravili domaće pivo:
18 litаrа vode,
300 grаmа ječmа,
20 grаmа hmeljа,
250 grаmа šećerа,
20 grаmа kvаscа
dve kаšike kukuruznog brаšnа.
Vodа, hmelj i prethodno isprženi ječаm kuvа se jedаn čаs, zаtim dodаti kukuruzno brаšno pа kuvаti još jedаn čаs. Posle dvа čаsа (kаd se ohlаdi) dodаti šećer koji je prethodno rаzmućen i rаstvoren, zаtim rаzmutiti kvаsаc u žitku mаsu pа mu pomešаti sve zаjedno. Ostаviti dа odstoji jedаn čаs. Zаtim presuti mаsu u posudu zа vrenje i ostаviti okom sedаm dаnа dа bi se obаvio proces vrenjа. Posle togа, procediti tri putа dа se pivo dobro izbistri.
Nаjbolje je domаće !
NAPOMENA: Posudа zа vrenje je zаtvorenа kаko u nju ne bi ulаzio vаzduh.
Odg: Pivo By: pikeman Date: 02 Februar 2014, 14:37:48
Odg: Pivo By: dragan2006 Date: 02 Februar 2014, 15:03:57
Slažem se da je Zaječarsko dobro,ali samo ono niskopasterizovano (drugačija flaša).
Odg: Pivo By: ellesar Date: 02 Februar 2014, 15:21:17
Al cu otresti ovo crno sa 9% alkohola ko školarac slinu
Sinoc zviznuo tri zaječarca, zidara, bez ikakvih posledica jutros. I like that.
poslato iz mog kotlića
Odg: Pivo By: dushann Date: 02 Februar 2014, 15:29:26
Sinoc si zviznuo 3 i nisi imao posledica
Pa brate jos nisam cuo da nekog dirnu 3 Zajecarca a kamoli da moze doci do posledica ikakvih, aj da si reko 13 kom. al 3.....
mislim nije moje da brojim al brate ako imas od 3 posledice onda bolje predji na kiselu vodu
Ja bez pee'šesss kom. nemogu pošteno ni konobaricu da štipnem
Odg: Pivo By: ellesar Date: 02 Februar 2014, 16:28:25
Tis' u formi. Meni je 3 taman, od 4 zaplicem, a od 5- 6 zagrlim porculan. Napomenuo sam to jer kad popijem 3 jelena naprimer, imam osecaj da mi rastu rogovi, pišam celu noć, a ujutro ko da me opičio kamion. Takodje od pramena i novog amstela.
poslato iz mog kotlića