Tamiš - Sakule

Započeo ady, 05 Novembar 2009, 00:37:04

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Imre

Nisam nikad bio da pecam kod Sakula,mada prelepo izgleda pa se nikad ne zna.a što se vodostaja tiče ne znam za Sakule ali kod Tomaševca {kod brane} Tamiš se već skoro  vratio u korito ,brana je još skroz otvorena ,voda brza ali nije mutna ,i može da se peca na rukavcu i u starom koritu Tamiša ,a neki su već počeli da hrane iznad brane i na Brzavi.{podaci od juče}.
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

Rodion

Pa to su bolje vesti nego sto sam se nadao  :cheesy:, hvala na informacijama.

Buduci da planiram da prespavam negde na vodi, da li znas kakva je situacija na DTD-u ( nedaleko od brane ).

Koliko ja razumem situaciju, deo kod kanala pri vodi je sigurno poplavljen, a gore se ne moze rasprostreti sator od puta...

Ako nekome pada na pamet neko dobro mesto za kampovati na vodi nek predlozi slobodno, recimo na potezu od Botosa do Panceva, buduci da je rano kalendarski i da je prvo pecanje ove sezone, ne bi nam bio akcenat na pecanju koliko na provodjenju vremena ( divnog vremena za vikend kako kaze RHMZS ) kraj vode kupajuci udice  :smiley:

profesor

Pecao  na kanalu koji povezuje 2 ribjaka izmedju barande i sakula i ubili se od ribe ,nije nesto krupna ( do 1 kg ) ali radila za medalju . :ok:

Rodion

A da li ima mesta za kampovanje ( malo satorce ), i da li se moze doci kolima tu?

Ako nije problem bio bih zahvalan na gogole maps linku ili tako nesto.

Hvala na informaciji  :cheesy:

profesor

Ima extra,extra mesta za kamp.Ali prati vodostaj zbog rupa u kojima se riba skupi kad se vodostaj spusti.Moze lepe ne nesto krupne ribe da se napeca.Naj bolje posto se obala cesto menja da sad kad spadne voda odes jedan vikend u paatrolu pa izaberi gde je ok mesto za to sto hoces.Obidji mesta gde mrtvaja ulazi u zivi tamis tu uvek leti bude ribe zbog kiseonika.Nadamse da sam pomogao bar malo,a javi ako odlucis za vreme i mesto pa da te posetim  :bye:

Rodion

Profesore, hvala na informacijama.

Ja sam bivao dosta puta u Sakulama ali racunam da su sada sakule neupotrebljive ( osim ako se ne vozi lada niva ili neki ekvivalent ), a sam potez izmedju barande i sakula sam prolazio samo putem i uopste ne znam mesta. Ako bih mogao da dobijem nekakvo uputstvo kako tamo stici znacilo bi mi.

Da li se misli na ovo http://pininthemap.com/49619d4eaa9b0300c ?

profesor

mislim da jeste ali sa druge strane tog prelaza( resetke) i posle nekih 50.60 m ima uz obalu rupa gde smo dobijali dnevno 7-10 kom sarana od 1kg do 2,..2,5 kg  i bandare po 400gr na parce.nisam isao par god sad kako je  :no: ali imala su neka drva i gomila kreca pored puta gde skreces  :ok:

Rodion

 smiley033 blagodarim na informacijama, ako da bog zdravlja i srece junacke tamo smo predvece u subotu, pa do nedelje oko podne.

Pozdrav!

Imre

Kod Tomaševca možeš da kampuješ sa preke desne strane brane na delu starog Tamiša.
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

ady

SAkule su trenuteno neupotrebljive. Izliveno je skroz do onog dela gde se silazi na šumski put.
Možemo da zaboravimo na Sakule bar još mesec dana.

Imre

Može da se peca na TAMIŠU,i nedajte nikom da vas ubedi u suprotno{Za Opovo ne znam}Danas smo ja i žena bili i kod Orlovata kod kupališta ,kod mosta prema Tomaševcu isto može da se peca i bili smo kod Tomaševca kod dela koji nazivaju Ražnjevi i može jako lepo da se peca. smiley033
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

Vladimir

Jel bilo nekih ulova il je to samo slobodna procena? Lako je tebi Imre, Tamiš od Sakula do Pančeva je uglavnom nedostupan do juna, svake godine se izlije, pa dok se osuši blato...  :no:
Zbogom Kikindo...

Imre

Ma ide priatelju barem kod Tomaševca ,ja sam sa ženom juče tamo stigao oko 15 h i uhvatio sam preko 10 komada krupnih{od 0.5-1 kg} babuška na cukkov kukuruz sa aromom školjke,a na šećerac je žena hvatala malo sitnije oko 200-300 grama komad ,iću opet tamo i slikaću dole ulov{juče nisam slikao jer je već bio mrak ,a znaš da ja imam naviku da snimim ulov.}.Niže od nas su neki savesni pecaroši uhvatili nekoliko kila bele ribe,ali ne znam na šta su pecali. Tamiš je svugde u svom koritu jedino se malo digla voda jer su pustili vodu na DTD,A on se kod Botoša uliva u Tamiš i zato se malo diže nivo vode. smiley033
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

UDARNA RUPA

Bio sa ekipom u subotu na Truntalju (tereni ispod Sakula, kada se krene nasipom pored ribnjaka, za one koji ne znaju) i "zaboli" se u debelu ladovinu. Tamiš plitak, oko 10 h krenula "maca" (na sreću vrbina a ne topolina). Sve u svemu "mršavo", jedno šaranče ispod mere, jedna jedina babuja, i oko 40-ak komada bele (najviše špicerki i manjih deverika). Pored potopljenog granja pokušali da pecamo štuju na dubinku, zamenio sam desetak kedera jer su ih osakatili rakovi. Od štuke ni traga ni glasa, jedino je dečko koji je varaličario imao (po njegovim rečima) desetak ali sve ispod mere.

draganintel

E odavno nisam pecao u Sakulama, jel bilo sta ove god.? Kakav je tamis kod plaze?