avatar_Duma96

Tamiš kod Pančeva

Započeo Duma96, 29 Jun 2011, 22:03:39

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Duma96

Pozdrav vukovi , idem kod brata u Pancevo pa bih probao da pecam nesto . Kakvih mesta ima sa desne strane mosta ( kad se ide iz Bg ) ? Mogao bih da idem jedno 2 - 3 km na tu stranu . Najvise me od ribe zanimaju stuka , smudj , eventualno som , ali  trazim dobro mesto . Vukovi , pomagajte ...

ady

Pretpostavljam da je sada kasno za odgovor, ali me interesuje na koji si most mislio? Stari put, pored Sibnice pa ka hotelu Tamiš, ili novi most, pored Pumpe (bliže ušću)? Pošto kažeš 2-3 km desno iz pravca BG-a, pretpostavljam da si mislio na stari most, jer od novog do ušća nema ni jedan km.
A od starog mosta nizvodno, pored mlina, marine, veslačkog kluba pa do parkiranih šlepova ti nije teren za štuku, nešto možda bolje za smuđa i možda za soma. Smuđa traži pored kamenog keja ako nađeš negde dubinu i neko granje a soma niže, prema parkiranim šlepovima.
Mada, ceo taj potes ti je poznat kao plovkaroški teren za belu ribu i protu, ev. probati babaju na fidera.


Ali, kao što sam započeo, sada je već sigurno kasno. Nego, ajd ti nama kaži kako si  prošao i šta si i gde radio?

Duma96

Nije kasno , nisam ni otisao  :cheesy:  Inace , nisam otisao zbog toga sto sam hteo lepo da se pripremim  :smiley:  Znaci kazes bela riba , a ? Onda da ponesem feeder ,  klizeci plovak ? Poneo bih i stap za smudja , na kedera i varalicu . Reci mi zbog varalica , jel dno puno trave i kojekakvih grancuga ili je poprilicno ravno ? I jos sam hteo da pitam za dozvolu .. Jel ima ribocuvara i to ? Ja imam klasicnu juniorsku dozvolu sa doplatom za Garasko jezero . Moze li to da prodje ? Inace , mnogo hvala !  :bye:

ady

E, onda nisam zakasnio  :cheesy: sa odgovorom!
I fider i klizeći plovak su dobar izbor, ako ideš na potez nizvodno od "starog" mosta. Tu i jedna i druga tehnika mogu da prođu. Na tom delu nemaš puno trave i samo tu i tamo poneki panj/omanje stablo/grana ostaju zakačeni uz obalu, ali pri ovolikom vodostaju mislim da možeš da ih vidiš sa obale. Ali, ako ti za varajića treba taj info, onda baš tuda i treba da provlačiš varalice. Inače, imaš kod veslačkog kluba (raspitaj se tu) ljude koji prevoze čamcem na drugu obalu. To ti od srca preporučujem. Dublja je, imaš više interesantnijih mesta.
Ako ostaneš na "šetalištu", onda spremi hranu. Ili onu foru sa "džakčetom" i hlebom pa vožnja plovka okolo (ne zaboravi da privežeš džakče da bi ga posle izvukao - ne da ga ostaviš kao kojekude šabani, pa se posle kačimo bzvz) ili napravi malo težu hranu (vlažniju i sa zemljom) pa napravi pogače (NE LOPTE), upamti mesto i imaš potes od nekih 10-15 metara za vožnju plovka.
A ako ideš uzvodno od mosta, onda na prvom semaforu (gledano iz pravca BG-a), kod hotela "Tamiš" skreneš levo i ideš nekih 1,5 km do tzv. starog mlina i tu parkiraš. (preko puta je autobuska stanica, a to "parkiralište je baš poveliko proširenje i ima ona "rampa" za kamione - kipere). Tu pored mlina imaš stazu koja vodi nadole, do vode. Tu Tamiš pravi "lakat" krivinu. Možeš da pecaš odmah u temenu krivine (među i pored čamaca) ali ti preporučujem da odeš nekih 200-300 m uzvodno, do pre krivine. Tu su bila (ne  znam sada, nisam 2 god. bio) babuškarska i štukaroška mesta. Ako imaš jak pribor i olova, možeš da probaš da gađaš drugu obalu. Tamo su panjevi, dubina i ima soma i smuđa. Štuku traži uz tvoju obalu. Malo dalje su krupnije, ali ne bacaj u maticu. I tu možeš lepo da voziš plovak. Nema zakačaljki i dubina je standardna tamiška - 1,8-2m.
Imaš u PA još jedan odličan teren, ali do njega možeš samo bajsom ili peške. A to ti je kod železničkog mosta. Ideš još uzvodnije (putem) od mlina i kod buvljaka skreneš levo. Staza vodi paralelno sa prugom, pored zadnjih kuća. Imaš nekih 1 km do vode. Odlična mesta (samo lokalci ih furaju) za babaju, štuju i šarka.
Ako te ciljno smuđ i som interesuju, onda se spusti na sam kraj šetališta (bliže ušću) oko šlepova. E, tu pazi na zakačaljke i spremi brdo kedera (sitnih i ne moraju da budu živi). A može i pokoja štuja ili prota da te iznenade (uz standardnu kesegu "najlonku" i krupaticu) na plovak sa ružom, glijom ili šećercem.
Eto...
Bistro i javi šta uradi!

bamarin

Prvo ady-ju da dam čistu peticu iz geografije tamiške regije. Ti si svoje domaće zadatke stvarno odradio  :tongue: .Duma96, na keju je počela lepo da radi bela riba na plovak, a posebno na feeder na pinkiće i šećerac. Usput udari i po koji šarko oko po kile(vraćaj ga molim te) i lepo diže adrenalin. To je urbano pecanje da se na iskaljaš. A što kaže ady, imaš i železnički most gde su ti tereni odlični ama baš za sve fele. Pa biraj i dobro došao  smiley033 .

ady

Thx bamarin!  smiley033 Kojih 30+ godina kojekude na Tamišu... pa valjalo bi da sam nešto naučio  :smiley:
A ovo za belu na keju je novost za mene. I to leeeepa  :ok:
I to što se tiče šarančića - čortančića: apelujem na sve da ih vraćaju! (znam da ljudi koji ovo čitaju ne spadaju u one trpače svega u čuvarku, ali sigurno znaju nekoga ko nije toliko svestan i savestan pa nek mu/im skrenu pažnju).
Urbano je, čisto, nema mnogo zakačaljki ni moskitosa, ima koliko toliko svetla... Milina! Jes' da riblji fond nije kao najbolji tamiški tereni al0 sve je bolje od "govnare" na Savi!

Vladimir

Stvarno Ady svaka ti čast  :tongue: , uvek mi je zadovoljstvo kad čitam tvoje postove, već u glavi vidim sebe na tim mestima koje opisuješ. Vidi se da dobro znaš Tamiš, moraš jednom da vodiš na ekspediciju, da upoznam još nešto sem Opova.
Zbogom Kikindo...

ady

Hvala Valdo! Vrlo rado!
Trenutno sam u fazi upoznavanja Jabučkog rita. Još malo da ga prostudiram pa ću i o njemu da otvorim novu "sektašku" temu! :lol:  Ne bih na osnovu 2-3 mesta da "globalizujem" lokalitet i čekam da vidim jesen i štuju tamo, tako da...

emissary

kažem ja Ady-ja za Profesora...Predmet "Tamiški tereni"...Pa da vidimo ko će biti najbolji student...
Pametniji...ne popuštajte više...Propadosmo načisto...


ady

Hvala ljudi, nemojte više, postideću se :-)
A Profa je samo jedan! Pozz Aco legendo!

emissary

Mali off...
Aj da isplaniramo jedno druženje "sekte" na nekom od poznatih terena...ja se vraćam sa odmora polovinom avgusta...Pa onda jedan vikend...Da zauzmemo jedno kilometar neke obale tamiša i da malo razmenimo iskustva...
Pametniji...ne popuštajte više...Propadosmo načisto...


ady

Jolly good idea! (nas tuce, u Sakulama, a delija dođe traktorom i hoće da preore put :-)))))))
Taman bi dotle trebale da se normalizuju stvari!

korbaach

Jel ja to vidim u najavi     :cheesy:    Okupljanje Vukova sa Tamisa?    smiley033
Vi ste možda u pravu, al' ja se ne slažem sa tim!

emissary

Uffff....ako bude odziv kakav očekujem niko da ne nosi više od jednog štapa...!!! Ajmo nova tema u Dunavskoj birtiji...!!!
Pametniji...ne popuštajte više...Propadosmo načisto...


korbaach

Tamisari uzurpirali sajt Vukova sa dunava     :lol: :lol:
Vi ste možda u pravu, al' ja se ne slažem sa tim!