Tamiš kod Tomaševca

Započeo sinhron, 23 Jul 2010, 17:59:14

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

sinhron

Posecuje li neko Tomasevac? Pecate li kod brane ili na starom toku Tamisa?
Cujem da dobro radi riba.
bolje 100 evra u ruci nego deset dinara u dzepu.
od kolevke,pa do groba,najbolje je doba dok mozes.

Imre

Pređeš branu  i iza starog dela skreneš levo{nizvodno} spusti se niže300-400 metra ,na ovom delu trenutno bolje radi riba{babuška} nego iznad brane ,obavezno ponesi i šećerac. Jedino ne znam kako će ovo predstojeće zahlađenje uticati na rad ribe,ali mogu ti reći da je u zadnjih 2 nedelje jako mnogo ribe tu uhvaćeno. smiley033
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

ady

Isto to sam čuo već sa dve druge strane - da riba već oko 10-ak dana odlično radi. Pretežno babaja (krupnija) i šaran. Nisam doduše ništa čuo za štuku ili soma...

Imre

Sad je malo zastala riba,jer se diže voda gore.
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

Olovo

da li vodi bitku  netko tamo kod brane nocu sa smudjevima?


Odo krečit šljive.

Imre

  Sa štukicam druže ,i to nose sve što izvade bez obzira kolicke su.
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

OlovoOdo krečit šljive.

Imre

 :cheesy: Po danu .Slabo pecaju tamo smuđa.
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

ady

Pa zar još ima takvih smradova od "ljudi"?!?!
A ova godina za mrest na Tamišu je bila idealna! Osećam da se i štuka i bela izmrestila samo tako na svim onim izlivima! Ali, ako ovi seljoberi nastave da nose sva moguća penkala, opet ćemo 3-4 godine da duvamo sa štukom! Tačno osećam da u Tamišu ribe ime od izvora do Jaše Tomića, u Dunavu od Švarcvalda do Apatina pa posle opet posle Đerdapa do Delte... Mi šta god možemo - uništimo. Ono što se uhvati su taman izuzeci da bi se potvdilo pravilo. Dočekasmo da budemo srećni ako uhvatimo dnevno 10+ babura a da su veće od 200-300 grama!
Čujem da su opet kilometri mreža pronađeni i u Sakulama i prema Barandi i niže Farkaždina... Pa dokle više???
BTW, jel se može sići kolima kod Farkaždina?

sinhron

svojim ocima videh coveka sa pola dzaka stukica od 300-500 gr. bas kod brane . bez stida i srama  :sad:
bolje 100 evra u ruci nego deset dinara u dzepu.
od kolevke,pa do groba,najbolje je doba dok mozes.

Imre

Bili danas na Tamišu kod Tomaševca,Krupne babuške i deverike još uvek lepo rade,žena i mali napecali od 9 do pola 4 popodne oko 25 kg,ja pecao na šarana ,nažalost nije se uopšte javljao,evo i slika njihovog ulova,puna kanta od jupola i još pola od manje čuvarke,slika nije baš dobro ispala ali ipak se vidi,tako da ko voli krupne babuške i deverike ,ova lokacija je idealna :ok:
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

stefany

Majkumu kako tamis proradi kad sam u frci sa firmom.Ja kad odem to je travuljina ili nagli porast i uglavnom do juce radila.
:clap2:

Vladimir

Alal vera!  :clap2: Stefany i mene muči isti problem već par godina, kad god sam otišao na Tamiš bila katastrofa, zato sam i digo ruke od njega... Ićiću jedino ako me Imre vodi!  :cheesy:
Zbogom Kikindo...

bamarin

Ista priča kod svih . Slažem se da je konačno, hvala bogu, Tamiš proradio kao u stara vremena.U nedelju sam bio u Orlovatu i  :ok: :ok: prošao super.Na fider babuška 200-500, na plovak bodorka, a pecalo se i dosta štukica ali u meri 40-50cm.Što bi rekli sve ko "štancovane".Naravno još uvek se javljaju šarančići i somčići oko 50gr, ali ih koliko sam video svi vraćaju. Valjda su neki shvatili da će ta riba da se peca sledeće godine. Oživeo Tamiš!

Imre

Evo ovako : Šarani su uhvaćeni kod Orlovata od groblja malo niže,tačnije tu kod groblja je krivina i Tamiš je širok  pa se naglo sužava ,tu je veća dubine ,od te tačke gde se sužava oko 150 metra smo niže pecali {prema Kutinama},slikano je u mraku iz razloga jer je tek tada stao pljusak.
Juče smo pecali uzvodno od Žutog Brega oko 700-800 metra.,mada  krupne babuške i deverike rade koliko znam na većem delu Tamiša pretežno na šećerac i crviće ,(osim njih se dosta vataju šarančići{kamenjari} od 50-300 grama i malih štukica ima ko šodera}mi smo koristili prihranu sa aromom jagode i lepo se pokazala,iskreno rečeno ja ne pamtim ni jednu godinu da riba ovako lepo radila na Tamišu.Što se tiče trave rešenje je jednostavno,uvek gledajte da pecate gde je krivina Tamiša i to sa unutrašnje strane jer trava uvek ide sa spoljnje strane. Sutra idemo na izlet  dole pa ću vam opet javiti stanje.Što se vodostaja tiče Tamiš zasad lepo opada,i nadam se da će tako ostati. E sad gledano je sonarom šarana ima podosta ,ali najveći deo njih se kreće u međusloju,pa zato se i teže hvata,potrebno je samo jedno malo zahlađenje da se spuste na dno i biće više ulovljenih šarana,najverovatnije su i meni dva jaka pljuska pomogli da se spuste na dno i da uzmu mamac,Ribu koja nije i meri stvarno dosta njih vraćaju ,što je ponajviše zasluga ribočuvara koji nemaju milosti prema onima koji su drski i bezobrazni.Nadam se da sam vam bar malo pomogao. smiley033
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........