Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345
Odg: Saran-smudj na rostilju By: bladerizer Date: 08 Mart 2012, 09:53:05
probao sam par puta da pecem ribu na rostilju i sva mi se raspadne,e sad sam pokupio neke fore ovde morace pod hitno da pedne neki rostilj,samo me jos jedna stvar interesuje,koliko je vama resetka udaljena od zara?
Odg: Saran-smudj na rostilju By: Aleksandar Bunčić Date: 08 Mart 2012, 10:47:45
Bladrizer probaj ako pečeš deveriku ili šarana a strah te da se ne zalepi da ih zadeneš lepo na rašlje i staviš pored roštilja(a na rešetku baciš konkretno meso :takoje:) ovako pripremljena riba je da se raspametiš od ukusa,negde na forumu ima tema o ovakvoj pripremi ribe.

Odg: Saran-smudj na rostilju By: KOSAVA Date: 08 Mart 2012, 11:02:30
Ovaj kao da je ziv sve sa skrgama satavljen u te raslje :rolleyes: smiley033
Odg: Saran-smudj na rostilju By: twister011 Date: 08 Mart 2012, 13:26:57
Citat: bladerizer poslato 08 Mart 2012, 09:53:05
koliko je vama resetka udaljena od zara?

Pa ni preblizu a ni predaleko, nesto izmedju :takoje:
Ako je zar kako treba, da mozes da drzis saku oko 5sec iznad, onda je visina nekih 7-8cm. Ovo bar sto se mene tice :takoje:
Odg: Saran-smudj na rostilju By: dus Date: 08 Mart 2012, 13:32:22
twisteru nerazumijem šta si ti sad reko,de ponovi ali po  naši!
Odg: Saran-smudj na rostilju By: twister011 Date: 08 Mart 2012, 13:38:19
Za mene je zar dobar kada drzis saku iznad njega oko 5 sekundi. U tom slucaju je resetka postavljena na 7-8cm iznad zara.

Jbliga :shocked: Ovo je isto sto sam napisao i gore, al' bolje ne umem :sad:
Odg: Saran-smudj na rostilju By: ellesar Date: 08 Mart 2012, 15:07:02
ima tema o rostilju generalno......ovo je samo za ribu :takoje:
Odg: Saran-smudj na rostilju By: Aleksandar Bunčić Date: 08 Mart 2012, 15:08:57
Ovu sliku što sam postavio sam pokupio sa neta ja mog na žalost nisam slikao ali drugi put kad založim biće slika smiley033
Odg: Saran-smudj na rostilju By: twister011 Date: 08 Mart 2012, 15:10:02
Citat: ellesar poslato 08 Mart 2012, 15:07:02
......ovo je samo za ribu :takoje:
Pa tek se toga niko ne prihvata :takoje:
Odg: Saran-smudj na rostilju By: ellesar Date: 08 Mart 2012, 15:19:11
meni je to zadovoljstvo....od pripreme vatre,preko pripreme ribe ....pecenja i posle zadovoljnih i sitih ljubitelja ribe i kapljice.
Vecina nezna ili nevoli....ili smatra da je kuvanje samo zenski posao.....sta li ????   :huh:

Elem.....vratimo se temi.....Riba(recna ) na rostilju :takoje:
Odg: Saran-smudj na rostilju By: bladerizer Date: 08 Mart 2012, 17:49:56
Tvister sta mislis da nerizikujem i da stavim resetku od zara na 10 cm od zara pa da probam tako,mnogo mi je krivo kad lepo priprem ribu za rosrilj i posle je userem tako sto mi se sve zalepi i raspadne,bas iz tog razloga izbegavam rostilj a voleo bih tako da je spremam!
Odg: Saran-smudj na rostilju By: twister011 Date: 08 Mart 2012, 18:55:45
Pa zavisi od jacine zara, a najlakse ga proveravas na vec, par puta opisan nacin, poznat pod imenom "gitara" smiley247.
Pre rostilja ne biilo lose da odstoji malo u marinadi, a i treba probati ovaj recept sa solju. Ti mali fazoni su najdragoceniji u kulinarstvu :ok:
Odg: Saran-smudj na rostilju By: kviskons Date: 08 Mart 2012, 19:08:00
Bladerizer, a da nađeš onu rešetku za ribu, upakuješ u rešetku, jaka vatra da se ne osuši
i da vidiš. :ok:
Odg: Saran-smudj na rostilju By: twister011 Date: 08 Mart 2012, 19:18:19
Samo da su parcici iste velicine.  Ta resetka stvarno resava mnoge probleme, posebno onima koji ne vole da se bakcu sa prevrtanjem.
Kod nje je zalivanje marinadom jos lakse :takoje:
Odg: Saran-smudj na rostilju By: bladerizer Date: 09 Mart 2012, 08:22:16
Definitivno mi ostaje da probam oba sistemma,nazalost nemam resetku za ribu ali probacu da je nabavim,hvala na savetima,kad budem rostiljao bice slika!