Odg: Saran-smudj na rostilju By: juzba Date: 05 Mart 2012, 19:48:16
Meni se najbolji za roštilj pokazao som.
Ribu malo posušiti, vruća rešetka i bez brige da će lijepiti

Odg: Saran-smudj na rostilju By: twister011 Date: 05 Mart 2012, 19:50:05
Citat: sale54 poslato 05 Mart 2012, 19:41:38
Postoji jedan trik koji cu da vam prodam ali da me zovete na rostilj.Kad se resetka zagreje i zar je
najjaci onda se resetka maze rastvorom soli i vode. Riba se sigurno ne zalepi.RESETKA mora da po-
beli .Ja praktikujem jaku vatru i jednom okrecem da bi riba ostala socna. prijatno
Ovo za so i vodu nisam probao i hvala na receptu

Na rostilj ces biti pozvan tek kada ovo proverim u praksi

Vama je jedini problem kod jakog zara moguce lepljenje dok meni a i vecini kuvara koje sam slusao i gledao je to sto "suve" ribe ekspresno gore ili presusuju. Tune, sabljarka nema sanse da dobro ispadnu sa jakim zarom
Odg: Saran-smudj na rostilju By: ellesar Date: 05 Mart 2012, 20:20:46
Ja koristim jaku zeru da se riba sto brze zapece i da se zatvore pore koje ce izvesti saft iz ribe....znaci najvise 3 minute sa strane gde je koza a 1 sa druge.....onda riba ima lepu hrskavu koricu,lepo braon zapecenu a iznutra je mekana i socna. To ako je filet,ako su potkovice,tu vec po potrebi

Nisam pekao sabljarku,ali tunu jesam......ona i mora da ostati lepo roza iznutra,a zapecena spolja

Odg: Saran-smudj na rostilju By: twister011 Date: 05 Mart 2012, 20:37:15
Sto se tice tune, nisam bio najprecizniji posto pretpostavljam da je vecini sve jedno koja je. Ipak male razlike nisu. Palamoide koje sam i najvise spremaju imaju predivno, ali izuzetno suvo meso te je prejak zar nepozeljan.
A rostoljane ribe sa kozom je sasvim nesto drugo

PS: Ovakve teme su bas "kontraverzne". I raduju me ali i rastuzuju u isto vreme.
Lampuga, zubatica, barakuda, kais.......................uspomene samo naviru, a dusa se kida

.
A kako zenski rod pada na ovo, i sl

Odg: Saran-smudj na rostilju By: rašo Date: 05 Mart 2012, 20:42:34
Twisteru, pošto ja na Vransko idem bar 5 dana prije ekipe, kad oni dođu pečem oradu i brancina na žaru, salata od muzgavaca i hobotnica ispod peke sa krompirom, Sad ako neko od njih ne voli biće slanine i kobasice pa nek jede . malo meze dok se jelo čeka će bit slani inćuni

Odg: Saran-smudj na rostilju By: dus Date: 05 Mart 2012, 20:56:34
twisteru tebe izgleda rastužuje što nemožeš u ovoj temi nikom kotru udarit!

svaki kuhar ima svoj recept

imate super načine pripremanja, inače volim pripremat ribu na žaru ali ja to prosto,u bršno bijelo,kukuruzno,sol i na talandaru ili orli! sve ću ove vaše isprobat!

Odg: Saran-smudj na rostilju By: twister011 Date: 06 Mart 2012, 12:26:45
Mene jedino rastuzuje sto ova iskustva razmenjujemo virtuelno, a ne u praksi

.
Dus, kontru ne udaram nikada radi nje same, cak i ne volim ljude koji to rade. Uvek ima nekih tema gde se ne mozemo svi sloziti i volim da cujem tudje, ali i da drugi cuju moje misljenje

.
Uvek se trudim da i obrazlozim svoje, posebno ako mislim drugacije. Za sve uvek napominjem da sam spreman da isto razmotrimo i u praksi, ne mislim na pesnice

Znam da zvucim nekada "nesimpaticno" (nisam nasao blazi izraz), ali ko me je upoznao zna da sam ustvari jako simpatican

PS: Evo pitaj Stepu i Slavena

Odg: Saran-smudj na rostilju By: dus Date: 06 Mart 2012, 19:12:17
pusit ti stepu i slavena njih ja dobro poznajem! ti opet kontra

a ja opet palim vatru

i opet dobro!

a najdraže mi je kad kažeš :jao bre dus sad bi si kosu počupo

Odg: Saran-smudj na rostilju By: Wrangler Date: 06 Mart 2012, 19:32:55
Za šarana nemogu ništa reći ali smuđa sam probao sa roštilja i nije mi se svidio, poslije pričam sa kolegom (kuvar) i on mi reče da je smuđ dosta bolji kada se umota u foliju i tako peče i mogu vam reći da je tako pripremljen dosta bolji, bez folije mi dođe nekako suv.
Odg: Saran-smudj na rostilju By: KOSAVA Date: 06 Mart 2012, 19:38:36
Citat: sale54 poslato 05 Mart 2012, 19:41:38
Postoji jedan trik koji cu da vam prodam ali da me zovete na rostilj.Kad se resetka zagreje i zar je
najjaci onda se resetka maze rastvorom soli i vode. Riba se sigurno ne zalepi.RESETKA mora da po-
beli .Ja praktikujem jaku vatru i jednom okrecem da bi riba ostala socna. prijatno
Sale, spojiti tebe i Rasu u kulinarstvu sigurno je dobitna kombinacija, a mi ostali da degustiramo

, Slaven samo da se brine oko nabavke proizvoda od grozdja.

Odg: Saran-smudj na rostilju By: rašo Date: 06 Mart 2012, 19:46:00
Citat: Wrangler poslato 06 Mart 2012, 19:32:55
Za šarana nemogu ništa reći ali smuđa sam probao sa roštilja i nije mi se svidio, poslije pričam sa kolegom (kuvar) i on mi reče da je smuđ dosta bolji kada se umota u foliju i tako peče i mogu vam reći da je tako pripremljen dosta bolji, bez folije mi dođe nekako suv.
Sve grabljivice su suhe po prirodi, za to postoje preljevi na bazi maslinova ulja i povrća
Odg: Saran-smudj na rostilju By: sale54 Date: 06 Mart 2012, 19:46:23
P
r
i
h
v
a
t
a
m oberucke
Odg: Saran-smudj na rostilju By: twister011 Date: 06 Mart 2012, 19:55:20
Citat: dus poslato 06 Mart 2012, 19:12:17
najdraže mi je kad kažeš :jao bre dus sad bi si kosu počupo

Drago mi je zbog toga, ali moram da odustanem. Izgleda mi koren (kose) oslabio, pa ono sto pocupam vise ne raste

Prelazim na udaranjem glave o zid

Citat: rašo poslato 06 Mart 2012, 19:46:00
za to postoje preljevi na bazi maslinova ulja i povrća
A kad nestane ribe, prelivi mogu i sa hlebom

Odg: Saran-smudj na rostilju By: KOSAVA Date: 06 Mart 2012, 20:00:39

Samo neznam sta ce reci Slaven, na predlog oko proizvoda od grozdja.

Odg: Saran-smudj na rostilju By: dus Date: 06 Mart 2012, 20:04:07
mi se uvjek složimo oko svega, a oko pića pogotovo!

twisteru ošišaj se kao ja pa nema čupanja !
