Vukovi sa DUNAVA Mamci & primame
Pages: 123456
Pogače od prekrupe za prihranu By: srdjan72 Date: 22 Maj 2010, 22:08:59
Probao sam svasta ali ne i ovo sto nameravam ove godine.
Planiram da pravim pogace vecih gabarita [prekrupa, belo brasno, skuvano zrnevlje i arome pomesano na suvo pa polako dodavanje vode da se zamesi, pa kad zamesim kamen u sredinu pa u kljucalu vodu da se skuva] i sa tim da hranim.
Ima li Vuka da je probao? Mislim da bi u ovoj varijanti hranjenja doslo u obzir i pecanje na boilu bez prihranjiva istim, a muka mnogo manja.  smiley033
Odg: Pogace od prekrupe za prihranu By: Sax Date: 22 Maj 2010, 22:56:31
E nećeš verovati ali ja sam nešto slično razmišljao pa reko kad napravim staviću slike.Naime,ja hoću hleb da napravim,kao za jelo ali da u njega stavim mlevenu konoplju,mleven kikiriki itd. Znači klasična procedura pravljenja hleba,ali bez kvasca, uz "pecaroške" dodatke.A što se tvoje ideje tiče,deluje mi kao odlična i probaću je jednom sigurno.
Odg: Pogace od prekrupe za prihranu By: srdjan72 Date: 22 Maj 2010, 23:24:08
Ma licno sam se malo ulenjio pa racunam jednim udarcem dve muve:pogaca da donekle zadovolji pokusaj pecanja na boile,a zrnevlje i arome u pogacu cisto da ne iskaljam ruke.Racunam da ce pri otkidanju zrnevlja otpadati i komadi pogace koji bi licili na boile.
Odg: Pogace od prekrupe za prihranu By: ladikimre Date: 22 Maj 2010, 23:41:18
Citat: Sax poslato 22 Maj 2010, 22:56:31
E nećeš verovati ali ja sam nešto slično razmišljao pa reko kad napravim staviću slike.Naime,ja hoću hleb da napravim,kao za jelo ali da u njega stavim mlevenu konoplju,mleven kikiriki itd. Znači klasična procedura pravljenja hleba,ali bez kvasca, uz "pecaroške" dodatke.A što se tvoje ideje tiče,deluje mi kao odlična i probaću je jednom sigurno.
Ja sam tako sa kućnom mini pekarom to pravio prošle godine,kako se ispekao odmah sam što brže dok se ne ohladi napravio kuglice{kao boili} i ostavio da se suše,nisu se kvarili ni mesecima kasnije,bili su baš tvrdi i mogli su dugo da budu na dlaci . :ok:  Samo mi crkla mini pekara pa sad ne mogu da pečem.
Odg: Pogace od prekrupe za prihranu By: Makedonac Date: 22 Maj 2010, 23:43:55
Citat: srdjan72 poslato 22 Maj 2010, 22:08:59
Probao sam svasta ali ne i ovo sto nameravam ove godine.
Planiram da pravim pogace vecih gabarita [prekrupa, belo brasno, skuvano zrnevlje i arome pomesano na suvo pa polako dodavanje vode da se zamesi, pa kad zamesim kamen u sredinu pa u kljucalu vodu da se skuva] i sa tim da hranim.
Ima li Vuka da je probao? Mislim da bi u ovoj varijanti hranjenja doslo u obzir i pecanje na boilu bez prihranjiva istim, a muka mnogo manja.  smiley033
Nisam prekrupu koristio na taj nacin..ali ako sve to kuvas ,bojim se da se ne raspadnu kugle jos tokom kuvanja... :huh:
Odg: Pogace od prekrupe za prihranu By: srdjan72 Date: 23 Maj 2010, 01:56:31
 Siguran sam da nece jer sam pre mnogo godina pecajuci belu ribu radio isto samo bez aditiva i aroma.Kad se skuva posle par minuta izvadis pa na susenje i tako osusene u vodu.Po meni je bitno da se uhvati malo pokorice da to biba bela dok ne dodje sarko.  :thumbup:
Odg: Pogace od prekrupe za prihranu By: ladikimre Date: 23 Maj 2010, 16:45:49
Jel može kamen da se stavi odmah posle kuvanja? Tako sigurno ne bi raspao :question:
Odg: Pogace od prekrupe za prihranu By: Sax Date: 23 Maj 2010, 22:40:34
Nisam pravio ali možda može pre kuvanja u smesu staviti kamen i sve zajedno u gazu pa u ključalu vodu...
Odg: Pogace od prekrupe za prihranu By: ladikimre Date: 23 Maj 2010, 22:51:19
Tako srđan92 hoće da radi ,mene interesuje da li bi bilo bolje obrnuto ili ne :question:
Odg: Pogace od prekrupe za prihranu By: Sax Date: 23 Maj 2010, 23:21:08
Najbolje probati obe varijante pa videti šta je bolje.
Odg: Pogace od prekrupe za prihranu By: Izletnik Date: 24 Maj 2010, 11:27:59
srdjane ja sam probao tu foru prosle godine par puta, prekrupa
je bila malo krupnije izmlevena, tako da se pri otapanju jasno videlo
zrno. kamen sam nagnadno ubacivao u valjak, a kuvao sam ga bez zrnevja i aroma, samo prekrupa i belo brasno da se propari, dodavao sam i tek malo psenicnog griza, meda, i pomalo mlevene plazme. ako na tom mestu ima sarana, on ce doci da vidi sta je to sigurno. ko sto meni jeste. e sad koliko je ta varijanta dobra za hranjenje novog mesta koje si pikirao, a nisi pre pecao tu, i nagadjas da tu cirkulise riba, to ne znam. ja cu ove godine isto da probam, al cu bacati uz to i kukuruz, naravno manje nego sto bi inace. pozdrav svima smiley033
Odg: Pogace od prekrupe za prihranu By: srdjan72 Date: 25 Maj 2010, 19:29:38
Kamen definitivno mislim pre kuvanja da ubacim u smesu sa mislju da ce se donekle slepiti sa hranom,kao i vec skuvano zrnevlje sa istom namerom a u cilju da se po susenju na suncu sve stvrdne i sto duze otapa u vodi.Imam neku zicanu mrezu sa vecim okcima pa necu spustati pri kuvanju na dno lonca da ne bi zagorevalo.Mozda ako neko ima jos neku ideju o sastavu pogace razmislio bih o tome,evo polako se priblizavamo startu.
Sto se tice mesta proverio sam ga sonarom a i vec neko vrema pecam tamo i sarana definitivno ima.  smiley033
Odg: Pogace od prekrupe za prihranu By: Sax Date: 27 Maj 2010, 22:35:02
Pošto nisam još pravio ne mogu ti dati neki savet ali evo kako ću ja kombinovati.Staviću sigurno mlevenu preženu konoplju,mlevenu golicu ,kikiriki i kokosovo brašno.Ne sve sastojke zajedno nego u nekoj kombinaciji.Jel imaš neki odnos za prekrupa brašno?
Odg: Pogace od prekrupe za prihranu By: Izletnik Date: 27 Maj 2010, 23:16:35
malo sam neobavesten, pa bi da pitam sta je mlevena golica?
inace, ja sam stavljao 3 ili 2 na prema 1 u korist prekrupe
u odnosu na brasno
malo se umesah ako ne zamerate smiley033
Odg: Pogace od prekrupe za prihranu By: srdjan72 Date: 28 Maj 2010, 07:11:09
I jeste cilj da se umesas i bas tako sto se odnosa tice:3 ili 2 prema 1 u korist prekrupe.  :takoje: