Vukovi sa DUNAVA Dubinka & feeder
Pages: 123456789101112
Odg: Kanta i sito By: Radza Date: 27 April 2010, 19:27:50
Veruj da je kupovno sito najbolje.Sve ostale improvizacije su kratkotrajne i mucne.Ja sam ih sve isprobao i iz iskustva tvrdim da je kupovno sito zakon.
Odg: Kanta i sito By: Hemingway Date: 28 April 2010, 10:38:32
,,Kupovno"..definitivno !! ...osim ...ako je neko u stanju sam napraviti isto tako funkcionalno...a estetika je opet stvar posmatraca ...
Odg: Kanta i sito By: Sax Date: 28 April 2010, 10:48:55
Slažem se sa vama u potpunosti ali nisam dobio konkretan odgovor iz kog je razloga bolje ali ok. Što se estetike tiče,lično meni je jako lepa slika kad vidim slike sa takmičenja pecaroša gde je sve sređeno (štapovi,šator,suncobran,rod pod, sve u kombinaciji npr.zelene boje itd).Kad sam čitao intervju koji je dao Ranko Travar on je o nekim takvim stvarima pričao.Kaže i sam da voli da vidi pecaroša kad je u kompletu sa kombinezonom torbicom....(pričao je o mušičarenju)...
Odg: Kanta i sito By: Hemingway Date: 28 April 2010, 11:34:22
Pa bolji je iz cistog razloga sto je bas za to namjenski radjeno i promisljeno ..i samo za te svrhe radito ..a preciznost jos jedan adekvatan razlog ..zato ih imas sa razlicitim velicinama rupa 4mm-6mm-8mm..pa izvoli za cega ti sve treba ..neki koriste Busilice sa mikserom..za mijesanje hrane u suhom stanju..pa tek onda kvase i mijesaju pa onda tek prosijavanje dolazi na red ..to bi bilo u svakom slucaju idealna kombinacija ..
Odg: Kanta i sito By: Sax Date: 28 April 2010, 22:11:57
Iskreno i meni se sviđa zato što je namenski rađeno za to i što znaš da imaš sito koje je namenjeno za pecanje a drugi konkretan razlog ne vidim.
Odg: Kanta i sito By: ija Date: 28 April 2010, 22:57:13
Upotrebio sam juče konačno sito čiju sam sliku stavio na nekoj od prethodnih strana. Sada mi je jasno da ovako nešto ne bih mogao da improvizujem. Takođe mi je jasno i zašto su sita iz kompleta sa kantama tako velikog prečnika. Sa mojim mi je potrbno za 1kg hrane dve ture sipanja hrane. Hoću da kažem da ne mogu sve od jednom da prosejem kad presipam iz kante u kantu  :smiley:. Malo je duža procedura, ali ne košta tako papreno. Uz kantu odgovarajućeg prečnika zaista nije problem. Preporučio bi ga i ostalima zainteresovanim za sito a koji ne misle da potroše više od 5-6 €.
Odg: Kanta i sito By: Sax Date: 28 April 2010, 23:25:15
I jel bilo ulova?
Odg: Kanta i sito By: ija Date: 29 April 2010, 11:06:19
Za 2 sata pecanja i nije bilo loše. Prvo krupni kaugleri, pa sitniji a zatim i krupniji karaši. Par protfiša i jadno bandarče i dalje plivaju. Sve to na direktaš od 6m po vetru koji je duvao u naletima.
Hrana je stvarno dosta drugačija kad se protera kroz sito. A hrana je bila neki Triton sa mojim dodatkom mleka u prahu i mlevenog keksa i malo arome jagode VDE.
Odg: Kanta i sito By: ladikimre Date: 29 April 2010, 14:32:01
A gde si pecao :question:
Odg: Kanta i sito By: Cukero Date: 29 April 2010, 19:12:08
Ovako sam poceo, kostalo me oko 500 dinara, kanta sa pijace i sito za fritezu. Pridrzavao sam sito jednom rukom i ferceralo je...


Naleteh u formaksu pre neku godinu na kupovno četvrtasto sito i kupih ga. Na pijaci sam nasao odgovarajucu posudu i super je radilo posao, posebno za fider gde je manje hrane i posuda je plitka sa zaobljenim ivicama pa se lako puni hranilica:


I konačno, pre dve nedelje isod pančevačkog mosta naletim na original kupovne kante i sita. Veća kanta sa većim sitom i krupnijim okcima i ova manja koju sam uzeo za 1500 dinara komplet:


I tako je tekla evolucija... :

Odg: Kanta i sito By: Hemingway Date: 29 April 2010, 19:42:37
He he  :cheesy: super kolekcija ... smiley033
Odg: Kanta i sito By: Sax Date: 30 April 2010, 12:53:38
Ija reci mi,jel taj Triton champion ili neki drugi.Ja sam kupio taj ali nisam još probao.
Odg: Kanta i sito By: ija Date: 30 April 2010, 16:25:24
Citat: ladikimre poslato 29 April 2010, 14:32:01
A gde si pecao :question:
Na traktor bari  :bye:.
Citat: Sax poslato 30 April 2010, 12:53:38
Ija reci mi,jel taj Triton champion ili neki drugi.Ja sam kupio taj ali nisam još probao.
Bacio sam kesu u kantu, ali mislim da je ta  :wink:.

Cukero, što kaže Hemingvej "lepa kolekcija". Dugačak  je put do kupovine pravog. Sito mi ipak deluje malko veće od narandžaste kante. Ne mislim da je nekvalitetno nego da će ti se možda drmati dok prosejavaš isto kao ono četvrtasto.
Odg: Kanta i sito By: ladikimre Date: 30 April 2010, 16:33:01
@Ija beš mene kao pecaroša ,mešam nazive riba na dva jezika .Šta je Kaugler :question: :bye:
Odg: Kanta i sito By: ija Date: 30 April 2010, 16:41:35
Kauglera vidi ovde http://www.pcelica.co.rs/ribe/vrste/keder.php