Odg: Kanta i sito By: Zarebabaja Date: 18 Jul 2014, 17:22:45
Ja mislim da to sito ima samo u jednoj velicini okca . Ja sam nasao da je okce precnika 5mm sto meni ne odgovara.
Odg: Kanta i sito By: Kristijan_ Date: 18 Jul 2014, 17:38:28
Upravu si,jesu okca malo kupnija,ali postoji i sito za kantu od 12l pa su okca manja.
Odg: Kanta i sito By: Zarebabaja Date: 24 Jul 2014, 02:41:31
A koji je prečnik okca na tom manje situ? I jel ima u shimanu?
Odg: Kanta i sito By: Kristijan_ Date: 24 Jul 2014, 18:16:53
Ne znam

Trenutno ga nemaju i shimanu i nece ga uskoro dobiti...
Odg: Kanta i sito By: Djolooo Date: 16 Januar 2015, 18:20:26
Da li neko zna gde moze da se nadje ovakvo sito i odgovarajuca posuda?

Odg: Kanta i sito By: laki22 Date: 16 Januar 2015, 18:53:19
carpmanija je imala
Odg: Kanta i sito By: ZGODNI28 Date: 14 Septembar 2015, 18:16:57

Posto je kanta neizostavan rekvizit svakog ribilovca koji peca belu i sarana,evo moje najnovije akvzicije kanta od 18l ista kao i ona sto na njoj pise Seans Maver...kosta samo 230 din...kupljena u farbarskoj radnji...jupolke odlaze u proslost polako....
Odg: Kanta i sito By: Milan berkut Date: 14 Septembar 2015, 18:37:04
Pa da je sa srećom i napuniš . . . da da :)
Отправлено с моего iPad используя Tapatalk
Odg: Kanta i sito By: ZGODNI28 Date: 14 Septembar 2015, 18:44:41
Hvala Milane potrudicu se, vala koje si nas fore ovde sve naucio..trebalo bi ti kupiti 100 kanti i 100 ovih manjih kantica......ako ikad budes dolazio ovamo ne pecanje na tisu i tamis....imas ove dve stvari od mene....
E sad ne znam da li ovo spada u ovu temu,ali bi preporucio kolegama koji pecaju na feeder ovo potraze

.Kantica u originalu sluzi da se u njoj skladisti sir za pekarsku industriju,ali po meni ova kantica je kao rodjena za feeder
prihranu.Video sam par puta da je prodaju na buvljaku za stare stvari cena joj je bila 100din,ili jednostavno raspitajte se kod nekog ko radi u pekari,to im je potrosni materijal....tacno staje u predhodnu kofu plus mnogo sto sta



Odg: Kanta i sito By: Zmaj Strasni Date: 15 Septembar 2015, 09:09:41
Te siroke kantice su spas za mesanje primame i punjenje hranilice.
Odg: Kanta i sito By: zox Date: 26 Avgust 2017, 20:35:04
Piatanje za one..mnogi koji se bave feeder ribolovom na višem nivou predlažu da se primama obavezno proseje kroz sita radi dobijanja finije i rastresitije strukture same primame.Tako ja kontam.E sad, ne gubi li ta primama samim utiskivanjem u hranilicu sve to što dobije samim prosejavanjem?
Odg: Kanta i sito By: Milan berkut Date: 26 Avgust 2017, 21:56:30
Druže, nema tu višeg nivoa, to ti je ''leb nasušni'' potreba da napraviš jednaku strukturu svoje prihrane, da se sva jednako uvlažni i da razbiješ ugruške. Tek takva prihrana sadrži i jednako rasporedjene sve svoje elemente i radi onako kako ti želiš zavisno od stepena uvlažnjenja. Još prosejavanjem možeš da iz prihrane izdvojiš krupniju granulaciju što je vrlo važno naročito po hladnoj vodi. Kad ti je prihrana sva jednake strukture ona se jednako i rastvara i ti možeš tačno kontrolisati za koje vreme da ti se hranilica isprazni, a to radiš upravo stepenom nabijanja prihrane prilikom punjenja hranilice - što jače napresuješ prihranu ona će se sporije rastvoriti i obratno. Šta time dobijaš - pa recimo da pecaš na jezeru, i kad slabo nabiješ prihranu ona će u propadanju dok tone ostavljati mnogo veći trag za sobom, pa možeš, ne dirajući samu prihranu, postići da se sva rastvori u propadanju (tako okupljaš ribu koja se nalazi na pola vode) pa je te čestice koje lagano tonu povlače za sobom ka dnu. E posle 5-7 takvih hranilica ti malčice jače nabiješ prihranu i onda se ona počne rastvarati delom pri dnu a ostatak na dnu pa tako formiraš ''sto'' tj trpezu toj ribi koju spuštaš na dno i onoj koja je već pri dnu. A kad počneš da dobijaš prve trzajeve onda još malčice stisneš prihranu pa se otvara na samom dnu. To je tek jedan od načina da ti izvedeš taktiku koju si zamislio i koja na jezerima definitivno radi.
Drugi način, i mnogo bolji način, je da koristiš različite modele hranilica, pa ti kavezna treba za spuštanje ribe jer je sposobna da vrlo brzo oslobodi prihranu iz sebe (retka je i voda sa svih strana lako rastvara), pa onda u drugoj fazi uzmeš poluzatvorenu (sa tek nekoliko otvora na sebi) plastičnu kojom ćeš prihranu oslobadjati pri i na dnu i to brzo. A kad ti je riba počela da trza onda ti treba zatvorena hranilica (bez otvora na sebi) i to zbog toga što ona ne pravi trag za sobom i svu prihranu donosi na dno a uz to i sve žive ili druge dodatke koje počneš dodavati kad vidiš da ti je riba tu - da bi je zadržao što duže i da je aktiviraš da postane pohlepnija i intenzivnije se hrani. Ovim načinom u sve tri faze ti prihranu jednako lagano stišćeš/nabijaš u hranilicu a struktura same hranilice odredjuje način i količinu vremena potrebnog za rastvaranje.
To je ukratko odgovor od mene

Odg: Kanta i sito By: laki22 Date: 27 Avgust 2017, 11:02:21
prosejana i ne prosejana primam su nebo i zemlja... bas zbog drugacije strukture se drugacije otvara u hranilici...
Odg: Kanta i sito By: pikeman Date: 31 Avgust 2017, 12:34:30
Stigla mi je zamena za kantu - takmičarska čantra.

Odg: Kanta i sito By: NikolaNS Date: 31 Avgust 2017, 17:28:14
Pikeman, nije to to bez plave VDE, ili X21 kante.

Ili cuvene "Jupolke" ?
