Odg: Kanta i sito By: Hemingway Date: 07 April 2010, 15:32:37
Poklopac obavezno stavljaj kad ti hrana netreba ..da neizvjetri ..malo sam skeptican zbog kockastog izgleda ..jer je kanta od jupola jajolika a druge opet okrugle ..imat ces problem nestabilnosti ..ili pridrzavanje jednom rukom dok drugom prosijavas ..
Odg: Kanta i sito By: ija Date: 07 April 2010, 21:59:41
Našao sam i kantu prečnika koji odgovara situ tako da se neće pomerati (cca 10lit). Jupolke su možda i malo poveličke. Možda je dobra ideja izrezati poklopac odgovarajućeg oblika i kroz otvor postaviti sito. Onda će biti sasvim stabilno.
Odg: Kanta i sito By: Sax Date: 08 April 2010, 00:06:53
Ja sam proba ono sito što sam slike postavio i odlično mi se pokazalo jer je tvrda plastika.Kilogram hrane sam iz dva puta prosejao a ideja da izrežeš poklopac mi se čini dosta dobrom.
Odg: Kanta i sito By: mrkipo Date: 24 April 2010, 12:08:35


evo moje resenje sita
Odg: Kanta i sito By: Sax Date: 24 April 2010, 12:23:17
Sviđa mi se rešenje.Gde si našao to sito? ja gledao po pijacama,radnjama ali nigde nisam video.
Odg: Kanta i sito By: ladikimre Date: 24 April 2010, 12:26:30
Meni se čini da su rupice jako male? Ili se samo tako čini

Odg: Kanta i sito By: mrkipo Date: 24 April 2010, 13:10:26
sito imas kod kineza

rupice su 2mm
Odg: Kanta i sito By: Sax Date: 24 April 2010, 13:29:30
Komšija mi doneo jedno od kineza (izgleda kao kupovno u formaksu-taj oblik) međutim jako mekano sito-sve se pod rukom savija ta
žica.Na 2mm ne može proći konoplja?Ok je za primamu pa naknadno dodati zrnevlje.
Odg: Kanta i sito By: ladikimre Date: 24 April 2010, 13:35:18
Po meni su te rupice od 2 mm jako male kolega ,od 4 mm do 6 mm je mnogo bolje

Odg: Kanta i sito By: Sax Date: 24 April 2010, 13:53:31
I meni su male.Ja za sad koristim ono plastično (zaista je tvrda plastika) i ne želim da dajem pare za ona preskupa sita.Ako ima ribe,doći će čak i ako zaboravimo sito.Jeste da je mnogo bolje kad prosejemo hranu ali nije propast i neuspeh ako nemamo sito.Ja sam prošlo pecanje zaboravio sito i u početku su bile grudvice dok sam pravio hranu ali posle par mešanja je bila ok.
Odg: Kanta i sito By: Hemingway Date: 24 April 2010, 17:12:34
ali ipak se smijem kladiti.. da ces kadtad kupiti original sito...jer ces ipak uvidjeti da neide drugacije ..to je samo improvizacija ..nista drugo ..
Odg: Kanta i sito By: Sax Date: 24 April 2010, 18:40:35
Nikad se ne zna ali bar za sad ne.

Odg: Kanta i sito By: Bakisan Date: 26 April 2010, 12:58:33
Original sito je jedino rešenje. U početku izgleda skupo ali je višestruko dugotrajnije. Da ne spominjem kada se žica otkine i poseče prste. Dobro i kvalitetno sito je
odlična investicija. Ne pamtim kada sam poslednji put zabacio hranilicu sa ne prosejanom hranom. Razlika je DRASTIČNA.
Odg: Kanta i sito By: ladikimre Date: 26 April 2010, 21:17:43
Znaš kako se kaže:Nemam para da kupujem jeftine stvari.

Odg: Kanta i sito By: Sax Date: 27 April 2010, 01:26:46
Ok,slažem se,nego,zašto je to kupovno toliko bolje od bilo kakvog improvizovanog?Kažu tvrda žica-može se stati na nju-to nije jak razlog za kupovinu jer hranu
prosejavamo kroz sito a ne
pritiskamo ; promer rupica-ni to nije posebno jer ima sita sa takvim promerom ; odgovara kanti- ni to nije razlog za kupovinu jer smo iz priloženog videli da se može napraviti;Lično meni je jedini razlog za kupovinu tog sita taj što se kupuje sa kantom gde piše npr. sensas,van der ende... pa onda imaš lep komplet sito + kanta i meni se iskreno to sviđa kad je tako u kompletu jedino mi je preskupo. Verujem da ima bolji razlog da se kupi sem ovog estetskog koji sam naveo pa slobodno napišite.
