Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123
Odg: Kotlic na plin By: pauk Date: 18 Maj 2013, 14:52:57
Evo konacno lep dan pa sam resio da ga zloupotrebim,
dali ce valjati ova sarma na plin?  :wink:


Odg: Kotlic na plin By: KOSAVA Date: 19 Maj 2013, 09:49:00
Za sarmu nemogu da procenim, ali za fis paprikas pouzdano znam da je ta paklena masina trajno zabranjena u Apatinu za kuvanje. Samo vrba i eventualno bukovina. Plin ne dolazi u obzir. :rolleyes:
Odg: Kotlic na plin By: mi-ne Date: 19 Maj 2013, 11:47:13
Kako se u toj Bavariji snalazis za kiseli kupus u listovima  :question:
Odg: Kotlic na plin By: ellesar Date: 19 Maj 2013, 12:07:26
Aj nezezaj, nemci su izmislili kiseljenje kupusa.......doduše ima ličana koji tvrde isto smiley205 :cheesy:
Odg: Kotlic na plin By: pauk Date: 19 Maj 2013, 12:13:59
E bas lepo pitanje!
Ovde su turci jako lepo napredovali, novac koji su godinama ili mozda lepse reci generacijama zaradjivali nisu kao nasi ulagali gradeci vile po kojekakvim cukama i trosili novac kako bi komsiluk video da oni imaju para. Ljudi su novac cuvali ili ulagali
negde gde se novac mnozio, tako da je danas doslo ono vreme sto mi zovemo "nedaj boze" ovde se ljudi snalaze za goli zivot
ma-koliko god mnogi dole mislili suprotno ovde je tesko ustedeti novac vecina nasih zivi na socijali!
Pa danas iskoristise turci svoj novac i na sve strane nicu njihove samoposluge iliti kako mi to danas kazemo super marketi, da ne pominjem pekare, auto kuce, stambene zgrade, ako iole sta vredno zelis prodati to mogu kupiti samo turci.
da se vratimo na kiseli kupus:
U tim turskim supermarketima imas da kupis mnoge nase proizvode, ajde da nabrojim neke koje sam licno video:
Proizvode Podravke, Takovo proizvode, Bambi proizvode, bosanski proizvodi: od sudzuka suve prsute naravno govedje kiselog kupusa tursije, makedonski uglavnom ajvar i paprika takodje tursija.
Odakle i kako oni to nabavljaju neznam samo su cene za mnoge proizvode nize nego dole.

A sto se tice kiselog kupusa ima ga u izobilju sve te turske radnje su dobro snadbevene njime i to mi je drago da su bosanci prepoznali trziste, ali je kupus kiseljen naravno da bi se vreme ustedelo i uvecao kvantitet sa sircetom!!!
pa je to ubi boze kiselo a nema ni traga od soli, par puta sam kupio od razlicitih proizvodjaca(nasih) ma sve isto nevalja.
Pa sam se naljutio i kupio burence od 30L otisao na selo kupio lep kupus i sam ukiselio
Ma nemozes porediti, prva liga! :smiley:

Ja ipak mislim da su Austijanci strucnjaci za kiseli kupus i krastavcice, tamo ima toga kao vode a ovde u nemackoj to nisam video(nemacki kiseli kupus) nema ga, barem ovde u bavarskoj ga nisam video.
Odg: Kotlić na plin By: mi-ne Date: 19 Maj 2013, 12:31:04
Nemci prodaju samo izrendani kiseli.
Iz kog´  li razloga miniraju sarmu   :question: :huh:
Odg: Kotlić na plin By: pauk Date: 19 Maj 2013, 12:39:16
Da vidis to sam zaboravio, upravu si ima nemackog kiselog kupusa koliko hoces ali samo u obliku rendanog ili ribanca kako nasi to zovu za podvarak.
Ali je kiseljen na isti nacin mislim sa sircetom, pakuju ga u kese i obicno u pakovanje naliju belo vino sto i nije lose ali oseca se
ona drska kiselina sirceta!
mozda neko to i voli neznam meni se nikako nesvidja!