Odg: Kotlic na plin By: Goran Dubravac Date: 30 Januar 2010, 11:33:48
Citat: pikeman poslato 30 Januar 2010, 10:51:00
Koja je razlika kuvanja paprikaša na plin u kotliću u odnosu na šerpu i ringlu?
Plamen drveta liže kotlić sa svih strana,
vatru kontrolišeš sve vreme...
Plin i ringla samo sa dna kotlića, šerpe.
Plin napolju ako ima vetra
možda sa dva brenera
Odg: Kotlic na plin By: pikeman Date: 30 Januar 2010, 11:49:53
Kuvanje na plin ne može dati ukus paprikašu ni blizu onom kuvanom na drvima.
Odg: Kotlic na plin By: makka Date: 30 Januar 2010, 11:56:20
To i je bit svega, druzenje uz kuhanje, na kraju krajeva i pravi se veca kolicina dakle vise ljudi
, e sad kada na vodi pravim nesto ajoj, ubijem se od jela, pozederem kao konj
, mislim da svi imamo slicene "probleme"
Odg: Kotlic na plin By: dushann Date: 30 Januar 2010, 14:28:42
Citat: pikeman poslato 30 Januar 2010, 11:49:53
Kuvanje na plin ne može dati ukus paprikašu ni blizu onom kuvanom na drvima.
Pa nije čovek pitao koji je bolji-ukusniji, ovde se polemiše o plamenu
Naravno da je bolji na plinu
Odg: Kotlic na plin By: Hemingway Date: 24 Jul 2010, 18:49:00
Bez daljnjeg na vatri od drva je i meni bolje ..em je drustvo u pitanju
em atmosfera tojeste ugodjaj ..dok mi nije los ni sa ringle ..
valjda zato sto ga volim jesti ..kako god mnogo faktora mogu znaciti dali ce biti dobar i hoce li biti gotov kad je gotov ili tek onda kad bude gotov
Odg: Kotlic na plin By: KOSAVA Date: 02 Februar 2013, 23:03:20
Citat: pikeman poslato 30 Januar 2010, 10:51:00
Koja je razlika kuvanja paprikaša na plin u kotliću u odnosu na šerpu i ringlu?
Nema razlike,
ja kao i Vi apatinci, ili cu ga kuvati na vatri u kotlicu, ili ga necu kuvati.
Odg: Kotlic na plin By: pop1307 Date: 03 Februar 2013, 00:20:00
nema nista bez drva i prljavih saka
Odg: Kotlic na plin By: god-ar Date: 03 Februar 2013, 00:30:10
Jos kada ti drvce, ili tako nesto sa ruke dok dodajes drva upadne u kotlic, pa jos zacini... Mmmm....
Pa nema boljeg...
Odg: Kotlic na plin By: KOSAVA Date: 03 Februar 2013, 08:36:22
To je moguce samo ako pre toga suknes 5-6 rakijica i nekoliko piva
Odg: Kotlic na plin By: god-ar Date: 03 Februar 2013, 08:53:12
A kako onda vi kuvate papras, ako ne tako...???
Odg: Kotlic na plin By: KOSAVA Date: 03 Februar 2013, 11:50:15
Suknem sve sto sam napisao
, a kuvam ga iskljucivo u kotlicu na tronoscu sa dobrom jarom od vrbovine
, ako mislis da li to radim na terasi stana, neeeeeeeeeee. Sve spremim i odem u marinu lozim vatru i gas do daske. Posle krckanja od 40-45 minuta pravac stan, kotlic na sto i udri da masinamo
A sad ima jedna novija varijanta o kojoj nemam trenutno vremenena da pisem odnosno da postavljam slike, to cu kasnije sa pitanjima mozeli ili nemoze
Odg: Kotlic na plin By: Goachild Date: 03 Februar 2013, 12:07:34
Gde nabavljaš vrbovinu?
Odg: Kotlic na plin By: KOSAVA Date: 03 Februar 2013, 14:40:23
U bagremovoj sumi
Odg: Kotlic na plin By: god-ar Date: 03 Februar 2013, 17:58:22
Ova ti je dobra!!!!!!!
...
Odg: Kotlic na plin By: KOSAVA Date: 03 Februar 2013, 18:21:20
Salio sam se sa Goom