Odg: 0d kukuruza do konoplje By: Pirke vuk s Tise Date: 27 Jul 2011, 15:33:17
Kada sam ja davnih 50tih-60tih godina išao u školu, učili smo da je konoplja industrijska biljka, i da se preradom u fabrici Ivo Lola Ribar u Odžacima od njenih vlakana izradjuju najbolji kanapi, a nus proizvod takozvani "pozder" koristio se za zagrevanje prostorija u čuvenim pećima, u narodu poznata kao "pozdernjača" ili "bubnjara" A sad vidim da se konoplja koristi i u ribolovu.
Ovaj 21 vek je stvarno čudo.
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: NEBO Date: 27 Jul 2011, 16:00:34

Nasmeja me sad Pirke....
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: Pirke vuk s Tise Date: 27 Jul 2011, 18:46:51

je zdrav, al sve je istina, što sam napisao u vezi konoplje 100% . Rodjen i živeo u Odžacima, gde je bila najveća fabrika u Evropi, a druga u svetu za preradu konoplje "Ivo Lola Ribar"
PS: Da sam onda znao da konoplja može da se koristi u ribolovu, "razbio" bi ribu na reci Mostonga.
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: cobraman Date: 03 Avgust 2011, 19:27:56
Upravo sam pazario konoplju, sirova - 350 din/kg...
Samo me kopka da li da je pecem ili kuvam...Mada mi lik koji lapi kod prodavca rece-ma jok, samo samelji i miksuj sa tvojim 'ranama i bice ribe
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: EnDzi Date: 03 Avgust 2011, 19:34:14
Koristio sam konoplju u sve tri varijante i ubedljivo najbolja je kada se przi, pa samelje i tek onda u hranu. Tada tek otpusta svoje ulje i neodoljivo privlaci ribu.
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: cobraman Date: 03 Avgust 2011, 20:07:11
Koliko dugo proprziti?
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: EnDzi Date: 03 Avgust 2011, 20:23:29
Ja je przim dok joj spoljna ljuska ne potamni. Stalno mesam da ne zagori.
SAVET: Przenje strogo negde napolju inace letis iz kuce sa sve tiganjem!!!
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: Pirke vuk s Tise Date: 03 Avgust 2011, 22:08:00
Citat: cobraman poslato 03 Avgust 2011, 19:27:56
Upravo sam pazario konoplju, sirova - 350 din/kg...Samo me kopka da li da je pecem ili kuvam...Mada mi lik koji lapi kod prodavca rece-ma jok, samo samelji i miksuj sa tvojim 'ranama i bice ribe
Sirovu ćeš jako teško samleti, lepi se za sito.
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: rulerus Date: 04 Avgust 2011, 01:26:56
Sirovu mozes da usitnis u avanu ali bolje ti je ovako kako ti je EnDzi napisao. A i ja sam je jednom kuvao u kuci i od tada mi zena ne da ni kokice da iskokam.
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: pinki Date: 04 Avgust 2011, 08:29:48
Za smesu za mamac(boilu) proprzenu i sitno mlevenu, a kad je dodajem u mix za prihranu onda krupno mlevenu a odredjenu kolicinu i u zrnu.
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: ladikimre Date: 04 Avgust 2011, 10:57:27
Ako kuvaš ,staviš i šećera {barem ja stavljam},kuvaš dok se zrna ne rascvetaju.....
a vodu u kojoj si kuvao koristiš za dodavanje u prihranu,umesto vode.
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: zex.raseta Date: 04 Avgust 2011, 11:03:20
Evo vam sada prilike na skupu na Tamišu da pržite konoplju na vatri na otvorenom a da vas žena ne izbaci iz kuće. A u nekoj kantici može i da se kuva pa spakujete za sezonu. A biće i iskusnijih koji su to radili pa mogu da daju savet.
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: cobraman Date: 04 Avgust 2011, 16:55:39
Ej je li bezbedno da se melje elekto-mlinom za kafu? Oce da ga zagusi i sl...?

Ili moze da se melje MLINOM ZA ORAHE?
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: Emanuel Date: 04 Avgust 2011, 20:16:51
treba ti mlin za mlevenje maka u zrnu i cepaj

slican ovome
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: kris84 Date: 07 Avgust 2011, 11:49:00
konoplju imate u ribolovcu u ns za 250 dinara...
E sad pitanje...u utorak planiram da krenem na kampovanje-4 dana.
Kada da kuvam kukuruz? da li da ga skuvam,aromatizujem danas i ostavim jedan dan da stoji ili da to radim veče pre polaska? Konoplju i žito i boile će kuvati u ponedeljak, ali me zanima po vašem iskustvu da li je bolji aromatizovan stari kukuruz ili običan stari kuvan i možda da malo ukiseli jedan dan na suncu?