Odg: 0d kukuruza do konoplje By: milave Date: 19 April 2015, 10:13:47
Kako i koliko može da se čuva pržena odnosno kuvana konoplja i na koji način?

Odg: 0d kukuruza do konoplje By: ZGODNI28 Date: 19 April 2015, 15:31:14
U zamrzivacu ko i sve zrnevlje....moja.je podeljena na deo koliki mi treba za jedno pecanje i samo pre polaska izvadim kesu i do.mesta gde pecam mi se odmrzne...a mislim da nema rok ja secerac imam od 2013 god i kad ga odmrznem ko nov je...uostalom ko i hrana koja mi pretekne od prodlog pecanja..
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: djmisha77 Date: 19 April 2015, 17:07:09
A van zamrzivaca?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: ZGODNI28 Date: 19 April 2015, 19:44:22
van za secerac imas foru da cuvas u vodi uz dodatak vinobrana ili tako nekog sredstva...a sto se tice konoplje brzo se uzegne ne bi ti preporucio....mozda da probas ko secerac u vinobranu...ali to je za cuvanje u zrnu...
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: djmisha77 Date: 19 April 2015, 20:23:00
Ma da, nema tu leba. Mali stan, zamrzivac jos manji. Nema druge nego stalno kuvati i spremati sveze pred polazak. Hvala na info.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: Pojatic Date: 24 Jun 2015, 14:27:06
Procitao sam skoro čitavu temu ali nisam nigdje našao koji omjer npr. kukuruza i konoplje ja stavljam 3kg kuruza , 0.5kg pšenice , 0,5kg graška i 1 kg konoplje i dodam neku praškastu da mogu povezat i melase ako se nabavi
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: Sax Date: 24 Jun 2015, 14:58:22
Ako nigde nisi procitao,evo ja cu "prvi put" da napisem.Konoplje ide do 10%. A interesuje me koliko praskaste primame stavis na 4kg zrnevlja??? A da ne racunam da npr. zito daje masu x 3 (0.5kg psenice je 1.5kg kuvane psenice-provereno vise puta...)
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: Pojatic Date: 24 Jun 2015, 15:18:21
Ovako ja imam posudu u koju stane nekih 8 kg (kukuruza ,psenice i graska) kada to skuvam dobijem dobijem 20kg mase tako se meni desava kako sam poceo sa spremanjem onda to podjelim u 5 vrecica po 4 kg i na svaku vrecicu dodam kg pljevene konoplje pa u frizider.Izvadim dan prije pecanja.Kad dodjem na vodu pomjesa manju kolicinu sa 1 kg praskaste a ostalo prihranim bez praskaste zbog specificnosti vode na kojoj pecam .(normalno kukuruz nakiselim 24h prije kuhanja,konoplja mi se pokazala bolje pecena pa samljevena nego kuhana )
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: Srki Date: 24 Jun 2015, 16:42:06
Sax je u pravu. Konoplju treba stavljati do 10% od ukupne mase hrane koju praviš. Tako barem ja stavljam. Preterana količina zna da donese kontra efekat
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: Pojatic Date: 24 Jun 2015, 17:06:42
Upravu si za kontra efekat ja gdje pecam riba je dosta naviknuta na konoplju zato ja malo proprzim pa meljem kuhana mi je pravila probleme .
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: Isa Date: 25 Jun 2015, 00:41:57
Citat: Pojatic poslato 24 Jun 2015, 15:18:21
Ovako ja imam posudu u koju stane nekih 8 kg (kukuruza ,psenice i graska) kada to skuvam dobijem dobijem 20kg mase tako se meni desava kako sam poceo sa spremanjem onda to podjelim u 5 vrecica po 4 kg i na svaku vrecicu dodam kg pljevene konoplje pa u frizider.
Drugar je l mozes meni 1000 dindzi da skuvas na 2500? Castim te 500...

Odg: 0d kukuruza do konoplje By: Pojatic Date: 25 Jun 2015, 19:03:56
Jbg

Probaj sam

Odg: 0d kukuruza do konoplje By: da014 Date: 29 Avgust 2015, 09:15:40
Pozdrav... Hoću da aromatizujem malo kukuruza sa aromom belog luka. Količina bi bila za jednu teglicu cuk kukuruza... Koji kukuruz da uzmem? Dal da skuvam stari ambarac, skuvam ovogodišnji da klipom pa da poskidam zrna ili da kupim neki šećerac fabrički pa da u teglicu sa vodom sipam beli luk u prahu. Koliko da sipam praha na tu količinu?
Šta preporučujete?
Hvala....
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: mihabg Date: 29 Avgust 2015, 15:12:26
Kupis malu konzervu secerca, izbacis pola , i sipas 2 kasike supene melase , a na vrh kasicice za kafu b.luk u prahu... Izmuckas, i ostavis koji sat (i ne moras) ...Ende;)
Odg: 0d kukuruza do konoplje By: Dervis88 Date: 28 Mart 2016, 15:35:23
Imam jedno pitanje nikad do sad nisam spremao konoplju ni na koji nacin pa sam odlucio da probam e sad dal konoplja kad se pece treba da pocrni skroz ja probao i meni takva ispala zato sam se nadimio i pogusio pola komsiluka
