Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234
Odg: Slaninica By: ellesar Date: 13 Februar 2022, 19:29:37
Ne znam za šunku, videćeš kad nasečeš, al kontam da će biti s krajeva tako barena, a u sredini normalno crvena. Ma rade svašta danas da bi što pre isterali proizvod, jer nemaju vreme i kapacitet da čekaju mesecima na prirodnu fermentaciju. To je ustvari ono što ljudi povezuju sa domaćim proizvoda, a ne ukus dima. Ukus dima svaka budala može postići, a video sam da se koristi svašta, od paleta, pa do kartona. Gomila čađi na mesu je obično znak da se išlo prečicom i u žurbi.
Odg: Slaninica By: DakiNS Date: 13 Februar 2022, 23:00:11
Po meni najgori način "sušenja- dimljenja" šunke. Prevelika temperatura zapeče površinski sloj koji se topi i otopljena masnoća vezuje za sebe garež iz dima , unutra kao što reče kolega crveno - sirovo meso koje je podložno kvarenju , ne daj bože koje muve u blizini.Na žalost mislim da se nećeš baš ove godine najesti šunke - možda kuvane.
Odg: Slaninica By: Sax Date: 02 Mart 2022, 09:49:14
Pozdrav,evo uspeo sam slike slanine da postavim. Daki,i meni se cni da je to najlosija metoda za sunku,no videcemo.Taj covek mi savetuje da stoji bar godinu dana,predpostavljam da je to upravo zbog toplog dimljenja.Sunka je ziva imala 13kg.E sad,prethodne sunke sam ja mnogo ranije nacinjao,bile suve,sve ok,a plecke kad sam dimio,to je vec za Uskrs bilo nacinjano,sad mislim sa ovom sunkom da duze cekam bas zbog tog toplog dimljenja.







Odg: Slaninica By: marina1983 Date: 05 Mart 2022, 21:19:10
Slaninijada Kačarevo!
Delic atmosfere!