Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234
Slaninica By: DuleN Date: 23 Jul 2021, 17:30:08
Nije dzabe moj pokojni deda govori: Kad neznas sta da jedes, tu je slaninica !
I tako, aj da malo prostudiramo tu svezu slaninicu, i nacin njenog spremanja...
Evo za pocetak, danasnja situacija:
Slaninica odstajala u pacu od senfa, majoneza, ljutog sosa, belog luka, soli, crnog biberra...
Slozena u posudu i zalivena pivom.
To mu izgleda ovako:



Nakon toga pecenje 35 minuta na gore/dole/ventilator na 200C, okretanje i ponovo pecenje 25 minuta. To mu na kraju izgleda ovako:





Ma valjda ste odavno razumeli da sam ja seljacina i da nisam za neka dugacka pisanja...
Aj na zdravlje  smiley033

Odg: Slaninica By: Gremlin Date: 23 Jul 2021, 18:04:12
Zer gut...sas slannicom nema promašaja...

:wink:
Odg: Slaninica By: DakiNS Date: 23 Jul 2021, 19:59:00
Ne solite mi bolnu ranu , pre dvdesetak dana dok smobili u vikendici provalnici su mi posetili kuću između ostalog odnesoše 4 table slanine i desetak kobasica.

Odg: Slaninica By: pkv-pecaroš Date: 23 Jul 2021, 20:06:32
E sad prati tko se u vikend naselju ubucio i taj je krivac

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk


Odg: Slaninica By: glos Date: 23 Jul 2021, 20:50:58
Citat: DakiNS poslato 23 Jul 2021, 19:59:00
Ne solite mi bolnu ranu , pre dvdesetak dana dok smobili u vikendici provalnici su mi posetili kuću između ostalog odnesoše 4 table slanine i desetak kobasica.
Pa kad imaš samo lovačke kerove, koji glasa ne puste. Btw dobra ti ona fora za sađenje paprike, ima logike.
Inače slaninu najvolim u ljutu papriku pa taj napapričeni dio odgore okrenuti, na picu.
I šunka se voli, na pici, ali ispod paradaiza.
Kulen obavezno.
Odg: Slaninica By: Gremlin Date: 23 Jul 2021, 21:00:11
Citat: DakiNS poslato 23 Jul 2021, 19:59:00
Ne solite mi bolnu ranu , pre dvdesetak dana dok smobili u vikendici provalnici su mi posetili kuću između ostalog odnesoše 4 table slanine i desetak kobasica.

Iz kuće u NS je neko pokrao suvo meso ?

:sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
Odg: Slaninica By: DakiNS Date: 23 Jul 2021, 22:56:16
Juče u plasteniku kidam zaperke paradajza i uhvatim sebe u razmišljanju. Koji qrac to radim kad nemam paradajz sa čim da jedem. :rolleyes:
Odg: Slaninica By: Gremlin Date: 24 Jul 2021, 09:28:25
Juče mi došao drugar iz Amerike, dobih na poklon dve kutije Old Bay začina...vrlo interesantan ukus, 18 travki i koječega iz Merilenda...

Pa se nešto mislim o "spoju" istog sa slaninicom...



:wink:

Odg: Slaninica By: srda83 Date: 24 Jul 2021, 10:22:08
Ne kvari slaninu
Odg: Slaninica By: glos Date: 24 Jul 2021, 11:15:55
Citat: DakiNS poslato 23 Jul 2021, 22:56:16
Juče u plasteniku kidam zaperke paradajza i uhvatim sebe u razmišljanju. Koji qrac to radim kad nemam paradajz sa čim da jedem. :rolleyes:
Ako je GMO paradaiz i nije neka šteta.
Treba da se uzgaja onaj stari, pravi, sa mirisom i ukusom.
Ima ova jedna Štefica sačuvano sjeme.
To tamo kod Osjeka, ne ovde.
Pričaju neki čini mi se Leskovčani. Uzgajaju te prave stvari, papriku i paradaiz, a drže valjda i restoran neki.
Naišli slučajno Francuzi koji drže restorane tamo, pa probali paradaiz.
Naravno to je taj od babinog sjemena.
Odma dogovorili isporuke u Francusku koliko god ima.

Ne mora biti organski uzgajano, samo neka nije GMO. Vremenom će se isplatiti debelo, svima.

Odg: Slaninica By: glos Date: 24 Jul 2021, 12:04:54
OT: " Dva režnja slanine ujutru, trpe 7 rakija i 8 kava, do podne."
Odg: Slaninica By: pkv-pecaroš Date: 24 Jul 2021, 12:12:05
Ima čovjek tu u Osjeku ili okolici koji baš skuplja stare sorte paradajza,bog zna koliko ih ima. Svake godine dođe na glavnu Osječku tržnicu i djeli sjeme zainteresiranima. Lijepa gesta. Mislim da ove nije bio zbog tih Korona zabrana

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk


Odg: Slaninica By: DakiNS Date: 24 Jul 2021, 12:21:39
Jedan sad već pokojni kolega mi je poslao desetak vrsta starih semena paradajza , od kojih sam sačuvao dve , jedan crveni koji raste preko kg težine fantastičnog ukusa a drugi žuti za koji nemam dovoljno epiteta, sve su stara semena , kad počne dozrevati žuti , crveni retko jedem a paradajz obožavam , osim što pojedem leti , zimi i popijem bar 50 litara , sad već krišom da žena ne vidi jer vrišti pošto svake godine ostanemo bez kuvanog paradajza koji ona koristi u kuhinji.
Odg: Slaninica By: srda83 Date: 24 Jul 2021, 13:48:00
Neka je Kingluju laka crna zemlja.
Odg: Slaninica By: Gremlin Date: 24 Jul 2021, 18:03:27
Citat: srda83 poslato 24 Jul 2021, 10:22:08
Ne kvari slaninu

Jesi probao slaninu sa Old Bay-em, ili šta ?

:smiley: