Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12
Pušnica By: marina1983 Date: 04 Maj 2016, 00:55:59
Verovatno nije po građevinskim normama ali šta ću bolje nisam znao.
Na slici je drugar koi mi je pomagao, i još  jednom mu hvala.











Odg: Pušnica By: VladimirR Date: 03 Decembar 2017, 09:50:33
Moi novogodisnji ukrasi





Odg: Pušnica By: paradizo Date: 11 Decembar 2017, 18:46:53
Kolega marina1983,pogledaj kod VladimiR-a kako su daske razmaknute,mislim da ti to nedostaje.Da može mraz,vetar da radi svoje.
Odg: Pušnica By: VladimirR Date: 11 Decembar 2017, 18:50:14
Takoje, pored mraza promaja je bitan faktor u susenju.
Odg: Pušnica By: DuleN Date: 11 Decembar 2017, 18:50:54
marina1983
Ovde ce ti faliti promaja...
Po meni, morao bih taj poslednju tablu lima ili da izbusis busilicom ili da razrezes nekoliko puta  brusilicom, da bi dobio promaju...
Odg: Pušnica By: marina1983 Date: 11 Decembar 2017, 19:03:32
Sve je izbušeno i sa jedne i sa druge strane samo malo bolje bacite pogled, plus dodatno vuče po potrebi i sa poda    :wink:
Samo da se skupimo pa da poizlažemo đakonije iz domaće radinosti , ima tu vrhunskih majstora samo mudruju  :cheesy:

 
Ne vidi se lepo na slici rupe su 12 mm.
 



Odg: Pušnica By: Skaut1982 Date: 11 Decembar 2017, 19:41:34
Pusnica kao bombona. Ako se nakon susenja meso prebaci na tavan ili neko mesto gde ima promaje nema greske.

Uf ala sve to lepo izgleda.
Odg: Pušnica By: shuca Date: 26 Decembar 2017, 10:47:33








Dedina pusnica

Spojene poruke: [time]26 Decembar 2017, 11:02:29[/time]

Sve je izbušeno i sa jedne i sa druge strane samo malo bolje bacite pogled, plus dodatno vuče po potrebi i sa poda    :wink:
Samo da se skupimo pa da poizlažemo đakonije iz domaće radinosti , ima tu vrhunskih majstora samo mudruju  :cheesy:

(Klikni za prikaz.)
Ne vidi se lepo na slici rupe su 12 mm.
Sve je to dobro smisljeno, mislim da ti je odvod dima nedovoljan i da je iznad nivoa okacenog mesa,ja bih na bocnim stranama izrezao otvore visine bar 20cm na nivou mesa i mrezica za komarce naravno metalna.Nemoj ovo shvatiti kao pametovanje,promaja je bitan faktor u susenju.
Odg: Pušnica By: marina1983 Date: 26 Decembar 2017, 16:25:46
Tu sam da saslušam svačiji savet i komentar , nemam ja taj problem , opušteno .
Pušnica odrđuje posao  besprekorno  i  nema  problema sa strujanjem vazduha .
Meso je okačeno u gornjem delu taman gde je strujanje. Inače je cela odignuta od poda a i sam pod je rupičast pa lepo vuče kroz celu pušnicu kako u gornjim delovima tako i od poda na gore   smiley033


Odg: Pušnica By: shuca Date: 26 Decembar 2017, 19:39:52
Najvaznije je da ona odradjuje posao,a ti zadovoljan konacnim rezultatom.
Koliko vatri lozis do finala,s obzirom da lozis unutra?
Odg: Pušnica By: marina1983 Date: 26 Decembar 2017, 20:21:25
Sve zavisi,  bitno je ne preterati  sa jačinom niti količinom dima . Kako ko voli mekše, tvrđe zavisi od jačine  zuba  :cheesy:
Odg: Pušnica By: Trigga Date: 27 Decembar 2017, 08:14:22
Zavisi sta se dimi,prema tome i odredjus kolicinu i nacin lozenja

Послато са SM-G901F уз помоћ Тапатока


Odg: Pušnica By: VladimirR Date: 17 Novembar 2018, 09:37:56
Zimski bombončići







Odg: Pušnica By: glos Date: 17 Novembar 2018, 10:11:06
Pazi da ti ne struji pretopli dim. Inače po meni rupe su nedovoljne za strujanje zraka kako treba, a i pozicije rupa to jest dovoda zraka nisu baš krštene. To meso prvo na udaru zraka izvana neće dobijati dim.
Rupe treba da su gore malo poviše mesa i to 6 komada veličine cigle . Tri sa leve i tri sa desne strane, a dole hermetički da je zatvoreno.
Odg: Pušnica By: VladimirR Date: 17 Novembar 2018, 11:48:38
Ovo šljaka vec 10 godina bez ikakvih problema i zamerki.  :cheesy: