Odg: Домаћи хлеб By: milosh Date: 12 Februar 2014, 11:55:03
Kucna pekara mi ne ispece lepo hleb tj. nije po mom standardu,i zato je supruga koristi samo za mešenje a pecemo u rerni i onda je super
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Odg: Домаћи хлеб By: ellesar Date: 12 Februar 2014, 13:07:51
Bogumi ja planiram sledeće, ili one tamo godine, kad budem preziđivao kaljevu peć, da ubacim rernu u nju. Pa će biti domaćeg hleba i svega domaćeg
Ipak je drugačije kad vatra ostavi svoj štih

Znam dosta ljudi što su odustali od pekarice. Jednostavno prvi hleb nije uspeo, proglasili je za sran.e i šutnuli u neki orman

E, neide to tako

Mere se moraju poštovati! Previše vode, dobiješ rupu u sredini. Premalo vode, dobiješ kamenčinu od hleba. Pogrešno brašno, ostane hleb mali, ili se mrvi, ili prelije.....kao i od pogrešne mešavine. Brašno raznih proizvođača je različito, traži različitu količinu vode.
Testo traži iskustvo...... ili nađite iskusnog učitelja, ili sami probavajte

Odg: Домаћи хлеб By: milosh Date: 12 Februar 2014, 15:13:14
zato i kazem da nije po mome standardu jer uvek nesto ne ispadne kako treba a postuju se propisane mere , jedino sto ti kazes ako je u pitanju brasno(svaki proizvodjac,drugacije brasno)...rerna sve ispece i ne bira proizvodjaca
Odg: Домаћи хлеб By: pikeman Date: 12 Februar 2014, 16:10:29
Raženi...

Odg: Домаћи хлеб By: Zmaj Strasni Date: 12 Februar 2014, 16:22:04
Lepo izgleda
Odg: Домаћи хлеб By: apatinac Date: 12 Februar 2014, 17:10:02
Ма лепо је то и из пекарице, ал' немере да мириши к'о из шпорета кад га извадиш ...

Odg: Домаћи хлеб By: OLOVO Date: 12 Februar 2014, 17:46:20
nemere , moja pokojna baba Jela , kad izvadi seljačku pogaču tvrdu , pa meni i sestri isječe bijela luka i slanine , uši pucaju ....
....retko se setim pa napravim ..al kad vidim , mogao bih sutra ukomotat jednu , sit sam "lazarevog kr'a"
Odg: Домаћи хлеб By: Sax Date: 12 Februar 2014, 22:23:24
Pre dve godine sam prolazio kroz Zrenjanin sa komsijom,isli u Lukićevo da pravimo vino.I,on mi pricao o hlebu od metar i o ,za mene tada nepoznatim,mantijama.Uđosmo u pekaru,ja uzeh hleb kad mi prodavačica reče 300 dinara hleb! Pošto se nikad nisam sa tim cenama za hleb sreo,pitah je i reče mi da hleb ima 3 kg i da je to toliko ali da može da se seče na manje....To je poslednji hleb koji sam jeo a da valja.Bez aditiva je,malo se jede,isti je 5 dana kad stoji i jedino mi je žao što posle toga nisam više imao priliku u Zrenjanin da idem.Mantije sam tad prvi put video i probao i naravno,oduševio se.
Odg: Домаћи хлеб By: Goachild Date: 12 Februar 2014, 22:30:57
@apatinac, imaš pravo. Moji su u penziji, pa majka umesi domaći hleb i lepinje na placu. Samo to da jedeš bez ičega, plus prebranac u tom "smederevcu"...

Mada baš kažem Pikemanu, uzeću pekaru jer je odavno snimam.

Sax, znam za taj hleb iz Lukićeva.
Odg: Домаћи хлеб By: NEBO Date: 13 Februar 2014, 09:37:18


Evo jedan sinoć napravljen. Brašno tip 950. Pekarica je dobra stvar, jedino bih voleo da dobijem malo tvrdju-rešiju gornju koricu. Jel ima neko ideju?
Odg: Домаћи хлеб By: ellesar Date: 13 Februar 2014, 10:01:29
Naravno, ali samo ako pečeš u rerni. 10 minuta pred kraj, ubaciš u rernu šerpicu sa 3 kocke leda na dno rerne i korica će biti hrskava kao kod onog hleba u pekari.
Pekari koriste raspršivač sa mešavinom vode i ulja, da dobiju onu ispucalu, sjajnu i hrskavu koricu, ali sumnjam da bi se to dopalo običnoj kućnoj rerni. Mislim da bi grejač prsn`o ko licna

Odg: Домаћи хлеб By: NEBO Date: 13 Februar 2014, 10:14:22
Hoćeš da me žena uneredi

i da pecanje vidim dogodine ako se odobrovolji

U stvari mislio sam za varijantu kad pečem u ovoj električnoj pekarici
Odg: Домаћи хлеб By: ellesar Date: 13 Februar 2014, 11:37:01
Nema leka. U pekarici je korica takva kakva je. Mada hrskav je sa 5 strana, malo li je

.
Sem ako ga ne ostavis u posudi dok se ne ohladi, onda omeksa. Omeksa i ako ga zavijes u krpu.
poslato iz mog kotlića
Odg: Домаћи хлеб By: NEBO Date: 13 Februar 2014, 11:55:10

Pa jest u pravu dobar sa 5 strana, malo li je, ali bi ja i ona gornja...ako može nekako.
Uglavnom dobra je stvarcica ta pekarica, sve je vise koristim, nego kad se tek ispeče, navalimo svi ko iz gladi ispali , pa ga prepolovimo za sec.
Odg: Домаћи хлеб By: ellesar Date: 13 Februar 2014, 12:09:36
Zapadne te taj losiji okrajak, ko i mene, a ???

Nazalost leka nema, sem da ga ispeces u rerni, a da pekaru koristis samo za mesenje. Al onda mores i rucno, pa ti i netreba pekarica
