Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: pikeman Date: 12 Avgust 2013, 15:53:53
Prava letnja hrana... :cheesy:
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: ellesar Date: 12 Avgust 2013, 20:43:03
Dakle mor`o sam :cheesy:
Ellesarsko satarašče :ok:

Meso je najbolja salata, tako da ni ovo jelo bez salate nespremam. Ćufte na kulenski nacin, znači 200gr mlevenog, po kašikice soli, jedna kašikica ljute paprike i prstohvat kima. Umesimo, izvaljamo i.....



.....op u ulje.....



kad dobiju lepu boju izvadimo ih i ostavimo na tanjir nek odmaraju. Ubacujemo papriku i pržimo dok nedobije ovako lepu braonkastu boju :cool: ......



.....pa onda luk.....jope isto....



.....pa paradajzle, seckane, pa zgnječene rukama......kocka da začini i malo pirinča da zagusti :thumbup:



Ćufte na vas je red......ajmo lepo nazad...



......još malo ako treba domaćeg paradajza doliti....more...... more i vode ako je paradajz iz maxija, pa je suv ko krompir :lol:



Viđu ljepote, aj prijatno  smiley033




Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: zex.raseta Date: 13 Avgust 2013, 14:41:54
Jedan savet onima koji ( kao ja  :cheesy: ) vole oljušten paradajz od kožice. Na suprotnoj strani od peteljke ga ubodite nožem u krst i spustite u ključalu vodu....nakon 10 sec ga izvadite i ogulićete kožu sa njega iz 4 poteza......ko čarapa sa noge silazi... :wink:
prijatno
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: arsa Date: 16 Avgust 2013, 15:11:52
Ahhh!

Nisam odoleo i smućkao sam jedan za svoju dušu. Još se krčka.

Pitanje je samo da li da stavim jaje ili ne.  :rolleyes:

Spojene poruke: 16 Avgust 2013, 16:16:32


Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: abraxas Date: 26 Jul 2020, 16:46:03
Evo jedne moje verzije ovog jela.

Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: jamal Date: 27 Jul 2020, 10:35:12
Jedno od naj jednostavnijih najlepsih jela .
Prosto ga obozavam  !!!!
Ne postoji nista lepse leti od ovog.
Uz dobru pogacu i neki dobar sira ovo je savrsen ugodjaj.  :rolleyes:

Ps. Ko nije probao neka proba sataras ko sos za spagete....  malcice nekog od zacina poput origana,bosiljka,persuna ili mesavinu zacina (herbs de provence/moja omiljena) parmezana i ubija kolko je dobro!  :tongue: smiley033

Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: Gremlin Date: 27 Jul 2020, 10:52:39
Može odozgo i svinjski vrat, malo oprljen na roštilju...

:tongue:
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: vladimir022 Date: 27 Jul 2020, 10:53:45
A vala i slanina ona sveza ili barena malo proprzena

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока


Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: Gremlin Date: 27 Jul 2020, 11:29:32
Prodimljena još bolja, i vrat takođe...
Mljac...

:wink:
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: DuleN Date: 27 Jul 2020, 15:29:51
Citat: jamal poslato 27 Jul 2020, 10:35:12

Ps. Ko nije probao neka proba sataras ko sos za spagete....  malcice nekog od zacina poput origana,bosiljka,persuna ili mesavinu zacina (herbs de provence/moja omiljena) parmezana i ubija kolko je dobro!  :tongue: smiley033
To sa spagetama i makaronama sam probao i odlicno je, nema sta...
Ipak, ima jedna inprovizacija sa satarasom koja daje fenomenalan rezultat: u polugotov sataras ubaciti raznjice sa rostilja i dokuvati jedno petnaestak minuta, dok sataras ne bude gotov !!!
Pa to je takva muckalica, da ni u Leskovcu bolju ne umeju napraviti !!!

PS
Inace mi u marini S.Slankamen leti pravimo sataras kome desetak minuta pre nego sto je gotov dodamo somovinu iseckanu na kockice... Jos se niko nije pozalio ....
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: Шаранџија Date: 22 Septembar 2020, 21:48:25
Citat: Olovo poslato 01 Avgust 2012, 11:52:29
Jaoo de me nađe , pravim sataraš kada god stignem i jedem ga sam , i nedajem nikome , nekada i po 2 puta dnevno pravim..
Ima dosta varijacija na temu , kao što si ti opisao je jedna , al ja naviše volem jednostavnu varijantu ...nešto ličko- mađarska kombinacija  :rolleyes:...upravo se spremam da kupim luk...pa dinst ili sve đuture u lonac pa da se krčka..Ne volem slaninu u satarašu , a to je već stvar ukusa..čak ne volem nikakvo meso ..Što me poseti da bi veliki pešovi tu legli kao guza na wc šolju!

Прави коментар!

А ево и још једног рецепта: