Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: ellesar Date: 04 Avgust 2012, 21:31:28
Pa kako bez salate da jede sataras
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: limovac74 Date: 04 Avgust 2012, 21:34:49
Taj bi i sladoled filovao sa ćvarcima i kobajama
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: OLOVO Date: 13 Avgust 2012, 20:17:25
Brz pogled u lonac..biće to
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: Zeljkoru Date: 13 Avgust 2012, 20:24:51
Moze da se oseti vrelina
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: OLOVO Date: 13 Avgust 2012, 20:30:52
e sada idu 2 kašike šećera , to je negde na pola...
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: ellesar Date: 13 Avgust 2012, 20:32:37
Sad ce somborke paprike da zriju,taman prava kolicina ljutine u njima....pa od njih sataras.....bice znojenjaaaaa
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: Zeljkoru Date: 13 Avgust 2012, 20:33:21
Znaci nema spavanja praznog stomaka?
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: OLOVO Date: 13 Avgust 2012, 20:33:30
Posle mešanja zukra ide apatinska ljuta..
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: korbaach Date: 13 Avgust 2012, 20:51:52
Ovo jelo, sam prvi put sebi naručio, na vašar u Debeljaču,pre cirka 20+ godina,
Bećar paprikaš,viknu konobarici....sav važan,i nakrivi usne... onako.. kak sam video od matorih perjara...joooj..ispod onih mojih svilenih brčića....i poskoči konobarica..poskoči...najpre mi normalno donese jedan Yuppi da trgnem..a ondak stiže i paprikaš
za stolom moj matori,Gosp.Nesrtorov i još jedan...slatko su se smejali, najpre dok sam kašikom rovario po tanjiru i tražio koji komad mesa..a još sladje se smejurili,posle tri ,četri ljute..kad sam i ja viknuo..ovo je ljutoooooooooo.. i naravno..oni odoše da sade lipu..a ja sam ih samo gledao
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: limovac74 Date: 03 Avgust 2013, 16:19:31
Paradajz,paprika,crni luk što manje ulje nikakve tečnosti .So, biber i šećer i to je to . Lagaaana vatra iz često mešanje .Samo fali dobar šumadijski sir i kajmak made in Čumić ali kao prilog .
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: OLOVO Date: 11 Avgust 2013, 04:21:46
Na oči i uši mi izlazi sataraš !!Pojeo sam pola kvantaške pijace
Noćas zurim u frižider , vidim šampinjoni odnekuda se stvoriše, pa da pitam..nisam nikada radio....mogu li se i gljivice upuvat u sataraš??
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: limovac74 Date: 11 Avgust 2013, 05:58:39
Ne trpaj ludare gde im nije mesto .
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: ellesar Date: 11 Avgust 2013, 08:58:23
Ma more, samo moraš ići sledećim redosledom, ulje, šampinjoni (zapeci ih da dobiju lepu bojicu ), paprika (zapeci), luk (dinstaj dok ustakli), i ondak paradajzle......moš dodati i po šolje pirinča, ako sakaš
E da, oljušti paradajz nebudi lenj
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: OLOVO Date: 11 Avgust 2013, 11:47:59
Ček , ček , kada zapečem šampione, da ih izvadim , pa kad lukac i paprika budu dinstani do biserne nijanse ,da vratim šampinjone i ondak redom.
Naš se paradajz neodvaja od kore ni na 490 stepeni , tako da moraš imati "jutarni pogled".jbg
Odg: Bećar paprikaš - Sataraš By: ellesar Date: 11 Avgust 2013, 15:20:43
Moreš i tako, al i nemoraš.....more sve odjednom, važan je samo taj redosled. Znači šampinjosi puste vodu nenormalno, a kuvani nisu nešto, tako da sacekaš da ta voda ispari i da se malo zapeku. Onda krkneš papriku, ono što se eventualno uvatilo za dno (čist ukus
) će da otpusti kad paprika pusti vodu
Kad paprika počme dobijati braon boju (još jedan sloj predivnog ukusa
) onda krkneš luk i opet ista priča, e na kraju paradajz,začini (probaj kocku za supu ubaciti
)........ pošto je on jedina povrćka (ko me ispravi da je voćka, dabogdagajeosvakidan
) koja je bolja kuvana, nego pečena. Zato taj redosled
Pirinač opciono......kad imam dobre roštilj kobaje, e nju onda prvu ubacim, da pusti ono svoje u tavu, pa je izvadim kad se ispeče, pa dalje po gore pomenutom redosledu
na kraju je naravno vratim u tavu......zadnjih 5 minuta tako