Odg: Galerija ulova & Bio sam na pecanju - komentari, pitanja i čestitke... By: TonyC Date: 20 Septembar 2012, 07:57:00
Citat: kokili poslato 19 Septembar 2012, 15:59:05
Zasto bi neko ubio soma od 61.5kg??!?!?! Ljudi niste mi jasni... Zar nije lepse pojesti soma od 2,3,4,5 kile? A ove trofejne primerke vracati? Nije mi jasno..
Ja koliko sam čuo tu a i dalje , da se ovaj preko 40 kg više ne mrjesti več samo žnjopa ribu , više radi štete nego koristi , možda sam u krivu , ispravite .
A ove od 2 ,3 uredno vrčam - to mi žao a i nema se šta poist !
C & R prakticiram kod ribe ispod mjere , tako da po mojim standardima duvaš na prazno !
Bez zamjerki , svako ima pravo na svoje mišljenje , ti rekao svoje , ja svoje , volio bi da i ostali kažu rič ili dvi , pa da vidimo kako misle forumaši .
Admine , možda da imamo i referendum o ovoj materiji nebi bilo loše ( glasanje ) !
Odg: Galerija ulova & Bio sam na pecanju - komentari, pitanja i čestitke... By: srdjan72 Date: 20 Septembar 2012, 08:28:57
Moje cestitke za kapitalnog soma
i Djoletu kac za njegove divljake.
Odg: Galerija ulova & Bio sam na pecanju - komentari, pitanja i čestitke... By: Goachild Date: 20 Septembar 2012, 08:35:52
Đole Kać, svaka ti čast za šarane i domaći boili.
Odg: Galerija ulova & Bio sam na pecanju - komentari, pitanja i čestitke... By: god-ar Date: 20 Septembar 2012, 09:24:56
Citat: TonyC poslato 20 Septembar 2012, 07:57:00
Ja koliko sam čuo tu a i dalje , da se ovaj preko 40 kg više ne mrjesti več samo žnjopa ribu , više radi štete nego koristi , možda sam u krivu , ispravite .
A ove od 2 ,3 uredno vrčam - to mi žao a i nema se šta poist !
C & R prakticiram kod ribe ispod mjere , tako da po mojim standardima duvaš na prazno !
Bez zamjerki , svako ima pravo na svoje mišljenje , ti rekao svoje , ja svoje , volio bi da i ostali kažu rič ili dvi , pa da vidimo kako misle forumaši .
Admine , možda da imamo i referendum o ovoj materiji nebi bilo loše ( glasanje ) !
TonyC , mislim da si u pravu za reprodukciju kod ovako velikih somova, ali veruj mi i ja bih voleo da upecam takvog soma, a pored mene mislim i 95 % clanova ovog foruma, a kako cemo ako ga nema u vodi? Izvadi se i to malo sto je preostalo i cemu da se nadamo?
Meso takvih riba po meni i nije za konzumaciju, najsladji i najmanje masni oni od 4 do 6 kg, ako neko voli somovinu... Ja ga licno nebi uzeo a narocito jeo.
Velike treba vracati da bi se i drugi sladili u lovu i savladjivanju istog, zasto debelo placati Ebro, ili deltu Dunava kada bi to isto mogli da imamo i ovde kod nas?
Kapitalaca je sve manje a alavosti sve vise!
Odg: Galerija ulova & Bio sam na pecanju - komentari, pitanja i čestitke... By: sarancic Date: 20 Septembar 2012, 09:49:11
Vukovi sta kazete za vreme danas,kakva su iskustva pri ovakvoj promeni vremena?Ja planiro da nocas pecam.
Odg: Galerija ulova & Bio sam na pecanju - komentari, pitanja i čestitke... By: srdjan72 Date: 20 Septembar 2012, 10:04:35
Bio sam protiv ali ova tema je prava stvar da nam Galerije i ostanu Galerije,mada i ovde nesto ne stima.
Odg: Galerija ulova & Bio sam na pecanju - komentari, pitanja i čestitke... By: kockar Date: 20 Septembar 2012, 11:19:30
Sportex 35 sve cestitke za izvadjenog kapitalca, pravi podvig i sa dosta jacim kompletom.
P.S. sreli smo se juce na Dunavu, taman je nevreme pocinjalo...
Odg: Galerija ulova & Bio sam na pecanju - komentari, pitanja i čestitke... By: god-ar Date: 20 Septembar 2012, 13:12:10
Citat: srdjan72 poslato 20 Septembar 2012, 10:04:35
Bio sam protiv ali ova tema je prava stvar da nam Galerije i ostanu Galerije,mada i ovde nesto ne stima.
Srdjane, negde se treba raspraviti (i u pozitivnom , i u negativnom kontekstu), kada vec ne postoje "kafane" na forumu gde bi se to radilo, onda je bolje i ovde nego u galeriji.
Ako nisam pogresio da aludiras na moj i TonyC-jev post...?
Ako je
onda
!
Odg: Galerija ulova & Bio sam na pecanju - komentari, pitanja i čestitke... By: juzba Date: 20 Septembar 2012, 13:39:51
God-ar takvi somovi su i te kako dobri za konzumiranje, a masnoće nema ako znaš kako
Tony je sve dobro rekao
Odg: Galerija ulova & Bio sam na pecanju - komentari, pitanja i čestitke... By: alexdja Date: 20 Septembar 2012, 14:10:17
Citat: TonyC poslato 20 Septembar 2012, 07:57:00
Ja koliko sam čuo tu a i dalje , da se ovaj preko 40 kg više ne mrjesti več samo žnjopa ribu , više radi štete nego koristi , možda sam u krivu , ispravite .
A ove od 2 ,3 uredno vrčam - to mi žao a i nema se šta poist !
C & R prakticiram kod ribe ispod mjere , tako da po mojim standardima duvaš na prazno !
Bez zamjerki , svako ima pravo na svoje mišljenje , ti rekao svoje , ja svoje , volio bi da i ostali kažu rič ili dvi , pa da vidimo kako misle forumaši .
Admine , možda da imamo i referendum o ovoj materiji nebi bilo loše ( glasanje ) !
Ima ovde nešto o tome...
http://vukovisadunava.com/ekologija-zastita-voda/uhvati-pusti/
Odg: Galerija ulova & Bio sam na pecanju - komentari, pitanja i čestitke... By: god-ar Date: 20 Septembar 2012, 20:41:50
Juzba, moguce je, nisam imao priliku tako velike da probam, a sigurno i da postoji caka kako se sklanja masnoca...
Odg: Galerija ulova & Bio sam na pecanju - komentari, pitanja i čestitke... By: Sportex35 Date: 20 Septembar 2012, 21:44:53
Rodjaci Ovakvih grdosija od Somova U Apatinskim revirima ima dosta,Tako da po nekog moramo i skloniti
da nam neplasi Smudjeve i sitnije Somove iz obale!Jer kad je ovakva Anakonda u akciji u blizoj okolini je sve rasplaseno!P.s Kad kazem da ih ima dosta kod nas to znaci da nije jedini koji je toliki uhvacen ove gdine!
Odg: Galerija ulova & Bio sam na pecanju - komentari, pitanja i čestitke... By: juzba Date: 20 Septembar 2012, 21:46:02
Masnoća je na dva mjesta, između leđnih mišića, kad oguliš kožu, ode i ona sa kožom i korjenom repne peraje, ostane čisto meso, probaj prvom prilikom
Odg: Galerija ulova & Bio sam na pecanju - komentari, pitanja i čestitke... By: twister011 Date: 20 Septembar 2012, 22:05:43
Sinoc sam odrao jednog beogradskog od 18kg. Cak sam i slikao
Po ledjnoj liniji je najvise masnoce, koju je lako skinuti malo ostrijom kasikom. Samo se povuce od glave ka repu i puna kofa masti
Odg: Galerija ulova & Bio sam na pecanju - komentari, pitanja i čestitke... By: laki22 Date: 20 Septembar 2012, 22:29:24
sta si uradio sa 30-40 kila mesa???? isao i delio na ulici?