Vukovi sa DUNAVA Plovkarenje
Pages: 1234567891011
Kako selektovati krupnu babušku? By: Acika Date: 12 Avgust 2011, 08:02:25
Imam jedan problem...Pecam na plovak u jednom dunavcu,ali sitna riba (pre svega deverika i bodorka) mi mnogo dosadjuje  :help: Svaki zabacaj ulovim sicu koja jedva dobacuje do 200g, a moj cilj na toj vodi je krupna babuska, koje sigurno ima dosta. Pecam sa obale na takmicarac, dubina retko gde prelazi 1, 5 m, koristio sam brasnastu hranu i pretezno crve za mamac. Naravno, naleti pokoja veca babuska,ali ja zelim uspesnije da je lovim.

Pozzz
Odg: Kako selektovati krupnu babušku? By: Sp1tF1re Date: 12 Avgust 2011, 08:13:42
Probaj na secerac sad ga bar ima,  uzmi slobodno vecu udicu br 8 i 6 nahrani i udri,ako je crvic kombinuj ga sa kuk.zitom.pa po dva i tri crvica.Ako ima krupnih karasa poterace sicu posle pola sata od primame,hrana nek bude uglavnom prekrupa ili kupovna svetlih boja (zuta)I ja kad ga pecam bude svega od ribe to vratim i na kraju posle par sati ostane par kg karasa-lepih


Odg: Kako selektovati krupnu babušku? By: limovac74 Date: 12 Avgust 2011, 10:28:48
U pravu je moj zema.Velika udica ,šećerac,ili kombinacija šećerca i kuglica stiropora.Šećerac iz konzerve ili sveži mladi nikako onaj zamrznuti (on je mekan i opet ćeš se mučiti sa sićom).Treba probati i sa Cukk-om(med,vanila,anis ili natur)jedno zrno direkcione na udicu.Kad već pecaš na takmičarac probaj i na ružu od hleba ili na veštački hleb (ribolovni lebac)adekvatnog gabarita. Ružu hleba velike babe obožavaju naročito rano izjutra.Parče crne ili zelene gliste takođe mogu biti selektivne.Crviće i crvenu glistu zaboravi ako hoćeš selektivno da pecaš krupnu babušku a ima puno siće.Ako imaš fider štap ubaci i njega u pogon ili stari dobar dubinac (i ne zaboravi meredov da poneseš) :ok:
Odg: Kako selektovati krupnu babušku? By: kviskons Date: 12 Avgust 2011, 13:05:50
Mene ponekad muci slican problem na jednom Dunavcu, ali kako se resiti cverglana koji voli kukuruz?  :rolleyes:
Odg: Kako selektovati krupnu babušku? By: orka Date: 12 Avgust 2011, 14:47:35
ako vec ima toliko sitne bele ribe,brasnastu hranu potpuno iskljuci iz prihrane..na nju se vrlo brzo navuce velika kolicina "sice"
hrani iskljucivo sa zrnastom hranom...kukuruz secerac,recimo frikomov zaledjeni iz kese..,krupnu psenicu beliju..,a posoli i sa 3-4 sake starog kukuruza,..sad su dosli i purenjaci (mladi kukuruz),pa mozes i njega da kombinujes..
prihranjuj svaki dan,ako mozes,ili bar svaki drugi,treci...,kolicinu hrane sam tempiraj prema kolicini i velicini babuske u vodi,a vrlo lako moze da te i iznenadi i omanji sarko..ne valja ako preteras,a opet ne valja ni ako malo hrane bacas...kao mamac koristi iskljucivo secerac,eventualno cuuk ili ruzu hleba,a mozes probati i na psenicu...crvice i gliste probaj u hladnije doba godine..
uzgred,za mene su krupne babuske one koje prelaze 400-500g...

Odg: Kako selektovati krupnu babušku? By: Bakisan Date: 12 Avgust 2011, 15:17:47
Hrani granulama za ćurke ako je stajaća voda. Orka je sve drugo napisao. Zapamti, velika udica ne znači i velika riba. Važno je čime hraniš.
Odg: Kako selektovati krupnu babušku? By: kviskons Date: 12 Avgust 2011, 16:03:07
Nisu problem udice, vadio sam sarana od 2.5 kg na 12-icu, problem je sitna riba i cverglan. Nisam bas ribolovac od juce.  :no:


Odg: Kako selektovati krupnu babušku? By: Fugu Date: 12 Avgust 2011, 17:33:54
Meni su se i crvici pokazali dobri, stavljam pet komada, posle par sitnih dodje i koja krupna, a moze i sendvic (crv secerac crv), takodje i kombinacija na udici crna glista i secerac, udice 10 ili 12 sa sto duzim vratom, a za cverglane koji jedu kukuruz :rolleyes: , jedino da organizujes hajku pa da ih sve popecate :cool: 
Ali najbitniji je pravi odabir hrane, na osnovu nje se najlakse privuce krupna riba   
Odg: Kako selektovati krupnu babušku? By: Bakisan Date: 12 Avgust 2011, 20:44:09
Nisu problem udice, vadio sam sarana od 2.5 kg na 12-icu, problem je sitna riba i cverglan. Nisam bas ribolovac od juce.  :no:Odgovor je poslat Aciki.
Odg: Kako selektovati krupnu babušku? By: kviskons Date: 12 Avgust 2011, 21:26:46
Ma imam cesto isti problem kao @acika.  :sad:
Odg: Kako selektovati krupnu babušku? By: korbaach Date: 12 Avgust 2011, 21:39:50
Retdko kada frljam plovak u vodu,a da cilj mi nisu kederi  :smiley: al pre neki dan slicna siuacija,sad se secam, nedelja ,posle jutra,pre podneva  :wink: ,stizem iz trece smene,pa joste pripreme  smiley234 pa da jos da navatam gliste u obliznju ribopecarosku radnju   smiley133   i eto mene na vodi u po 10H  :rolleyes:   Pozdav komso  smiley033 jel radi ,sta krupno na plovak ? Ma slabo,pokoja babuska ,al vecinom RUMUNSKI sarani  :grin:   :huh: Ma to su ti vestacki porcijasi  :smiley: nece to preko pola kile ni za tri godine  :sad: da neduzim,od udice 16 stigo do 6  :shocked: krupna baba i sarancici stizali do udice jedino na zrno mladog kukuruza,klipovi otkinuti pored kanala,nisam im zagledao robnu marku  :rolleyes: najbolje su reagovali na zrno mladog kukuruza u kombinaciji sa glistom na minjusu  :lol: znaci ,probodem glistu 1.kacim kukuruz i probodem glistu drugi put ,sve u svemu ,sledeci put nosim i cuvarku,jerbo babuska nesme da se rehabilitira  :rolleyes:
Odg: Kako selektovati krupnu babušku? By: cobraman Date: 13 Avgust 2011, 21:46:17
samo kuruz, secerac najbolji...ja se bas vratio sa kanala, 6 krucijalnih i otpale 2 kolosalne...duze se ceka na trzaj ali bar znas da je dobraaa. Rio i saran po dnu pa zamalo da...Elem, moj predlog sam izneo a ne zanemaruj ni veliku ruzu hleba, hvatao sam i sarane na nju..
Odg: Kako selektovati krupnu babušku? By: ladikimre Date: 13 Avgust 2011, 21:59:50
kukuruz šećerac,cukk, cukk puffi srednje veličine ....
 sa crvićima ,ubiće te sitna bela........
Odg: Kako selektovati krupnu babušku? By: Zmaj Strasni Date: 13 Avgust 2011, 23:42:42
Terpan bas i nece stiropor pa mozes na njega probati
Odg: Kako selektovati krupnu babušku? By: Acika Date: 14 Avgust 2011, 15:13:28
Hvala svima. A da li je isplativije uzeti secerac ili stari kukuruz  na veliko (par kila) u stocnoj prodavnici? Koliko treba da se kuva stari kukuruz i kako da ga aromatizujem u kucnoj radinosti( bez ovih  zvucnih umakaljki i praskastih aditiva)?