Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: sicca Date: 04 Januar 2012, 23:55:42
Citat: sicca poslato 04 Januar 2012, 18:01:26
Upravo pristavljene!
Razlivene u dve velike tepsije
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: Hemingway Date: 22 Januar 2012, 22:11:26
Stavlja li ko od vas sirce / ocat u to dok se kuha ?? ... meni interesantno sa vinskim sircetom ...
neki dan moja draga napravila na ruski nacin ...mogu vam samo preporuciti ...
u posudu gdje ce te to da ulijete i poslazete ... pazi sad ..
stavite poredano tvrdo kuhana oguljena jaja i kisele kastavce ..
krastavce ne vece od srednjeg prsta na ruci ( pa kolika god da vam je saka

)
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: juzba Date: 23 Januar 2012, 07:51:33
Kod mene se zove lučevine, imao baš neki dan
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: Vladimir Date: 25 Januar 2012, 12:08:33
Hemi sviđa mi se ideja, planiram uskoro da probam da napravim pihtije a čini mi se da će to biti na način kako si ti reko.
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: Hemingway Date: 26 Januar 2012, 10:13:07
Vladimire sigurno se neces pokajati
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: smuki Date: 27 Januar 2012, 22:17:53
Posle 4h napornog rada moro sam oprobati kockicu

Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: Hemingway Date: 28 Januar 2012, 12:56:15
Haaaaahhh !!!

Smuki ... ovo jos nisam video .. kako si je naceo .... ocekivao sam sa nekog coska a ti pored ...
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: juzba Date: 28 Januar 2012, 13:11:05
Neće nitko da zove na klopu

..............Smuki
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: bladerizer Date: 28 Januar 2012, 15:45:44
[IMG=http://img341.imageshack.us/img341/3798/sam1617.jpg]http://[/img]Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.usevo kako moja moja mama sprema pihtije:
kuvamo suvo svinjsko meso: koza kompletne glave(njuska,usi...) ,svinjske suve noge,rep,suva rebra,sve se to kuva 2 3 sata zatim se procedi voda i cekamo da se ohladi,kada se meso ohladilo u veliku serpu stavimo meso,lovorov list i prelijemo ga vodom+ dodamo 2 kila mesa friskog i to se kuva 24 casa kada usi i papci mogu da se lako odvoje od kostiju,odvojimo ih od kostiju seckamo meso na sitno i i podelimo u tanjire ili cinije. Ocistimo 2 glavice belog luka i sitno saseckamo podelimo na jednake delove u tanjire ili cije gde je vec meso zatim vodu od kuvanja mesa sipamo u tanjire ili cinije i prektijemo meso da se nevidi,ztim dodamo soli paprike i bibera po ukusu.
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: smuki Date: 13 Februar 2012, 22:55:44

Posle pileće džirgerice sutra dolazi ovo
/vreme nije podešeno,22*55/
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: KOSAVA Date: 13 Februar 2012, 23:28:47
Citat: Hemingway poslato 28 Januar 2012, 12:56:15
Haaaaahhh !!!
Smuki ... ovo jos nisam video .. kako si je naceo .... ocekivao sam sa nekog coska a ti pored ...
Tu je bio papak ili parce kolenice.

Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: Hemingway Date: 14 Februar 2012, 10:00:34
i ja sam to naknadno predpostavljao Kosava
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: KoDar Date: 18 Februar 2012, 15:28:44
Zakon u zimske dane!
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: igor.dokić Date: 27 Februar 2012, 14:59:40
Pače..........smrt za nas sa povišenim krvnim pritiskom

Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: Hemingway Date: 27 Oktobar 2012, 14:22:13
Jeste da je tek 10 mjesec ... a kod mene jutros snijeg osvanuo kojeg je kisa oko podne otopila .. a ja se uzmuvao po kuhinji i trazim pa trazim ..
ali dzabe ... moram se malo pozabaviti ovom plemenitom temom ... vrijeme fino zahladnilo pa vrijedilo bi opet malo napraviti ovaj specijalitet .. jeste li i vi za ?
