Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: Slaven Date: 18 Februar 2011, 17:00:30
Joj nemoj tu sam najslabiji što se karaktera tiće

Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: kviskons Date: 18 Februar 2011, 19:23:08
U veliki lonac (slavski) stavim 5-6 svežih papaka, suvu butkicu ili 2 kolenice, par svežih i par suvih ušiju, 2-3 suva papka. Može i deo svinjske glave i rep, ali da ne bude preterane masnoće. Suvo meso prethodno otkuvam u jednoj vodi koju bacim, a onda sve lepo izbrijem 2mm ispod kože ako ima dlačica.
Povrća stavim kao za nedeljnu supu - nekoliko šargarepa, zelen, paštrmak, par glavica crnog i jedna belog luka. Nekoliko zrna bibera i so. Nalije se vode do vrha
Kuva se oko 6-7 sati na najblažoj vatri, tek da brboće, stalno se sa površine skida pena i masnoća.
Dolivam vrućom vodom. Kada mislim da je gotovo, treba da je voda uvrila najmanje za trećinu, probam na tanjirić da li se stegnu za 5 minuta. Ako valjaju stežu se i na sobnoj temperaturi. Proverim još jednom da li su dovoljno slane i skidam sa vatre.

U medjuvremenu, naseckam peršunov list i beli luk, i pospem po dnu posuda u koje razlivam pitije.

Meso u velikoj tepsiji odvojim od svih kostiju (čak i kožuru sa papaka i sl.)
Sve to rasporedim u posude preko naseckanog belog luka i peršuna.


Preko svega razlijem pažljivo procedjenu supu, ne praktikujem da stavljam povrće u pitije, nekako mi ne ide to. Ove što sam pravio neki dan su se malko su se zamutile (ocena - jaka četvorka) pošto nisam baš iskontrolisao vatru. Inače budu bistre ko rakija.



Dva sata na hladno i može da se jedu. Ko voli nek ih odma pospe sa malo aleve paprike.
Uz njih meni paše merlot ili muskat hamburg, ali pomalo, imam čir.

Prijatno

i nebojte se gripe, štiti vas beli luk i peršun.

Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: KOSAVA Date: 19 Februar 2011, 01:17:10
Naslagao si ih lepo, svaka cast kao za svadbu, ponesi neku kad podjes do Laleta da vidimo dali su dovoljno slane

Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 19 Februar 2011, 16:58:01
nabrojah 9 porcija pa ko će to sve da pojede ?????
zovi mene i Hemingveya u goste
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: kviskons Date: 19 Februar 2011, 17:02:58
Veliko mi drustvo i porodica, ode sve za dva dana. Odma pitaju kada ce se kuvati nove.
Ove su jutros utamanjene, spremam materijal za sledece.
Sledece nedelje ako ne odem na pecanje.
pozz
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: Hemingway Date: 19 Februar 2011, 18:12:16
Kako rece Panonac

..samo ti nas pozovi

..
nema da ostane ni velicine praske ( prasine )

kviskons -- odlicna ti rabota

Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: KOSAVA Date: 19 Februar 2011, 22:41:36
aaaaa, mene ne zovete, a prvi sam primetio ovo ponudjeno.
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: kviskons Date: 01 Novembar 2011, 17:58:51
Da osvezimo temu.
Idu hladniji dani sprema li se materijal?
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: voja Date: 01 Novembar 2011, 18:50:40
Za zele zeku
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: bladerizer Date: 01 Novembar 2011, 18:57:22
Kod mene ce ih biti samo jos koji dan da prodje jos malo da zaladi ima da prste cvarci ups ovaj pihtije na sve strane!
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: sicca Date: 04 Januar 2012, 18:01:26
Upravo pristavljene!
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: Hemingway Date: 04 Januar 2012, 19:17:18
Jaoo majkooo jucer sam smazao jednu posudu od tri litre ( do pola punu

)
dobio od prijatelja koji su pravili i mene se sjetili

[size=78%] ... kukuuu sto danas smrdim na cesnjak [/size]
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: kviskons Date: 04 Januar 2012, 19:40:22
Beli luk ne smrdi.
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: ellesar Date: 04 Januar 2012, 21:02:33
To izmislio suprotni pol da luk(bilo koji) smrdi

cista dezinformacija,one nevole nis` sto nama produzava zivot
Odg: Pihtije / Piktije / Ladetina By: Goachild Date: 04 Januar 2012, 21:58:49
Dobro je da ostalo desetak "kockica" u frižideru, idem da se lečim...