Odg: Aleva paprika By: kviskons Date: 05 Novembar 2012, 19:40:16
Stigla mi je prva tura ovogodišnje paprike.
Ova obećava, moram ovih dana urgentno da zakuvam jedan fiš.

Odg: Aleva paprika By: Rajo Date: 13 Novembar 2012, 21:42:49
Kojeg bi proizvođača preporućili ? Provjereno dobra domaća ljuta i slatka paprika za izradu kobasica i kulena je ...
Hvala

Odg: Aleva paprika By: bladerizer Date: 14 Novembar 2012, 07:30:46
neznam kakva je paprika kod tebe preko ali ovde nikako netreba stavljati industrisku,tj ovu iz radnje,naj bolje je naci neku od privatnika,koja je mlevena bez peteljki i semenki!
Odg: Aleva paprika By: ellesar Date: 14 Novembar 2012, 08:28:36
Na zadnjih 9 strana imas stvarno gomilu proizvodjaca, brojeva i adresa
Odg: Aleva paprika By: Rajo Date: 14 Novembar 2012, 18:41:10
Pregledo sam to sve al nikog iz HR
SLAVONCI

pa zar nitko nezna da u slavonaca ima dobre paprike
Odg: Aleva paprika By: ellesar Date: 14 Novembar 2012, 22:16:49
Koliko vidim slavonci pazare papriku od bezdanaca i kupusinaca....nije stvar u kvalitetu, ima verovatno i u Slavoniji dobre paprike....stvar je izgleda u ceni, ovde je 5-6 evra kila, 8 evra one najbolje

Odg: Aleva paprika By: Dunavski plićak Date: 14 Novembar 2012, 23:39:52
I u Slavoniji i Baranji ima dobre paprike ali su to relativno male količine obzirom na njihovo tržište,ovde nećeš dobiti extra robu ispod 10e,ali opet povoljnije je nego u Hr (120-140kn/kg).
Odg: Aleva paprika By: Slavic.Blood Date: 19 Mart 2013, 17:49:40
Uzeo sam u Kačarevu na Slaninijadi slatku alevu od Marki Mihalja iz Kaća, danas je načeo i deluje super.

Odg: Aleva paprika By: Zeljkoru Date: 19 Mart 2013, 18:35:53
Ja koristim njegovu papriku vec dve-tri godine. U glavnom je ok ali uvek uzimam takmicarsku.
Odg: Aleva paprika By: meda Date: 20 Mart 2013, 09:33:04
E da si rekao ranije, bio sam na slaninijadi u Kačarevu ali nisam znao koju da kupim

Odg: Aleva paprika By: kova_sb Date: 11 Oktobar 2013, 18:29:31
Pozdrav!
Imam jedno pitanje u vezi paprike, naime dobio sam za probu ljutu i slatku baranjsku papriku iz Luga, s obzirom da se baš i ne razumijem u mljevenu papriku, paprika ko paprika ima boju ima sve, ali danas za ručak pravio se gulaš i stavili slatku papriku, ali u onom saftu što malo ostane u tanjuru se pojavile kao crvene točkice rekao bi da je i to paprika, pa me zanima dali je moguče da u toj paprici ima i drugih vrsta paprika poput rogulje s obzirom da je ona mesnata paprika pa da dobiju na količini mljevene paprike...??
Odg: Aleva paprika By: Dunavski plićak Date: 12 Oktobar 2013, 07:38:59
Ne znaju je samleti,papriku treba znati uraditi...tj.na mlevenje utice i vrsta mlina,sita,noza kao i vlaznost vazduha...Pozdrav.
Odg: Aleva paprika By: ellesar Date: 12 Oktobar 2013, 08:42:47
Melje se uvek industrijska paprika, hibridna, mesa se par vrsta ili samo jedna, zavisi od gazde do gazde. Zaista ako se lepo samelje, nebi trebalo da bude tih tackica, pogotovo u gulasu koji se kuva 2 - 3 sata. Dobra paprika mora da se dobro raskuva, to joj je prioritet, drugo je aroma, tek onda boja.
Ja imam trenutno kuci 6 vrsta paprike od 5 proizvodjaca, samo 2 su

I uvek kad vidim neku na oko lepu, uzmem je bar 100gr da probam.
Odg: Aleva paprika By: kova_sb Date: 14 Oktobar 2013, 16:20:44
Evo baš sam uslikao u tanjuru da vidite kako to izgleda, malo je ružno za vidjeti kad ostane crvene točkice po tanjuru...

Odg: Aleva paprika By: ellesar Date: 14 Oktobar 2013, 20:53:07
Ma da, nije dovoljno samlevena, ona bukvalno mora biti samlevena bar kao brasno, a idealno kao prah secer. A jos vaznije je da se dobro i brzo raskuvava

nailazio sam i na skroz sitno mlevenu papriku koja se uopste nije raskuvavala, to je tragedija, sve se odvoji voda od paprike i paprika potone, a gore kao supa, cista voda

Zato trazi papriku mlevenu na kamenu
