Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Vožd

Ajmo drugari neki savet za pecanje štuke na kanalima i barama, voblerima i leptirima.
Šta predlažete? interesuje me ako neko ima slične potrebe a rešio je to kupovinom dobrog štapa. Cena štapa može do 150 Eura.
Unapred hvala na savetima.

milanstosic


Vožd

@milanstosic hvala na odgovoru drugar. Odgovara mi cena a i vidim da mu je dobar raspon težine bacanja. Ovaj štap prodavci navode kao pravi dzigeraški. Možeš da mi pojasniš šta se podrazumeva pod time da je štap "pravi dzigeraš"? Verujem da je dobar ako ti imaš iskustva na njemu. Možeš li ukratko da mi navedeš koliko je osetljiv prilikom vođenja nekog mepsa trojke, četvorke, koliko je oštar, kako se savija na štuki od recimo 2kg?
Hvala unapred.

milanstosic

Pa vidi ovako da pokušam da ti pomognem...
Pravi jigeraš je za različite ribolovce različit pojam. Mnogi će tražiti krući štap od tog Creeda da bi ga nazvali pravi jigeraš. Lično sam u toj težini viđao štapove sa krućim blankom i vršnijom akcijom i oni bi po većini jigeraša ovde na forumu bili više jigeraški štapovi od tog Creeda.
Taj konkretni model koji sam ti naveo imam i koristim i pričam ti samo moje iskustvo, a imaš ovde na forumu i na varaličaru desetine strana ispisane i sa sličicama pa pročitaj. 
Štap je odličan bacač, sa odličnim spojem i blankom koji je po mom mišljenju osetljiv za raspon težina od 7g pa na više. Nosi 30g+silikon, a po ruski može i više. To ti pričam o jigu. Vršni deo se savija prvom trećinom na iole primerenoj ribi tom štapu, a za donji deo ne znam gde je granica. Može slona vući. Svaku štuku će ti kontrolisati i svaku lepo držati bez spadanja. Smuđa će lako da prokuje, a bucova će da ispusti tu i tamo (nije on za takva privođenja...).
Spinere na njemu nisam koristio ali sve ostalo jesam (jig, glavinjare, cikada, voblere, stikove, pilkere, sve baš...) i meni je on prilično univerzalan sa naglaskom na jig jer za vobler koristim štapove koji su mekši, dublje se i lakše savijaju i naravno manjih težina bacanja.

Na štuki od 2kg se savija kao na bucovu od 3kg, hahahahahaaaaa, a posle se znatnije savija tek na ribama preko 5kg...

Prelep štap, jako funkcionalan, a verujem i sve ređi za nabaviti. Treba da ga prodrmaš bar u prodavnici.
Njegova braća su isto interesantna ali o njima ti ne mogu mnogo reći sem da bi ih nabavio za sve vidove ribolova da nemam još 7 varaličarskih štapova. Imam još jednog Creeda na 2.29m i 20-80g, ali to je pritka za paradaiz, odnosno kolac za jig i glavinjare iz čamca koji nemam ali sam morao da uzmem taj štap.
Sve sam ti rekao ako me razumeš...

Uzmi iščitaj unazad, mnogo toga ima,a vredi pročitati, a i na onom drugom foriumu. Naravno to su teme Favorit i Creed, malo se potrudi...

Vožd

@milanstosic hvala druže. Svakako ću otići da ga pogledam.
Pozdrav!

gorta

Druže da ti ukratko pojasnim šta znači "pravi džigeraški".To ti je kruta motka za oranje po dnu.

ivkeks

Kolege, jel neko moze da nesto napise o dam cult-x spin 2.715-53 ili 12-42.hvala

stefaca

Neko razmišljanje pa rekoh da pitam ovde. Ideja je neki štap do 5gr, isključivo bacanje malog jig-a (cheb, jika). Lov manjeg bandara, štukice na jezeru.

Bio sam oko bacio na Favorite Blue Bird, ali nema ga više na tržištu. Prodalo se.

Šta je vaš neki predlog? Voleo bih da je štap 2-2.1m, 5gr bacanja, cena do 100e. Naravno da se može naći kod nas.

Lazar_ns

Pozdrav ljudi, da li je neko imao u rukama/koristio oba stapa, Dam nanoflex pro i nanoflex pro+ koji je izasao sad skoro? Kako se ponasa nova verzija u odnosu na prethodnu?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk


Sima Sipa

Zamolio bih za mišljenje kolege koji su imali iskustva sa favorit sky Line  762H 16-45gr na 2,29.
Koristim glave od 8 do 16 gr,naj češće 10-14gr,reka.U pitanju je muvanje smudja u kršu.Radi se na maloj daljini od čamca.Naj bitnije mi je kako štap ,,čita" glave u tom rasponu i dovolnjo snage da probije kedera(udica skrivena u telu kedera)i zakuca smudja.Nije mi bitno kako izbacuje te gramaže jer sve se dešava oko čamca.Prihvatam i ostale preporuke za štapove ili blankove.Radi se o casting varijanti.Hvala.



Copetić

Skoro sam uzeo isti štap ali ne za tu namenu, nisam ga ni upisao niti izdegustirao propisno - prethodno sam par meseci lepo pecao na spining varijantu tog blanka i oduševio se osetljivošću i ponašanjem na ribi, pecam 99.9% vremena na worm i skrivene montaže tako da što se probadanja tiče tu nema neke brige... e sad, meni je to prvi casting štap u životu i razlika u osetljivosti naspram spining varijante istog je meni veoma osetna (vrlo verovatno zbog toga kako i gde se drži casting štap u odnosu na spining). Skyline su vrhunski blankovi i kao svaki Favorite štap najbolji odnos plaćeno/dobijeno, ako si negde u blizini BG ne bi mi bilo mrsko da ti ponesem ovaj štap pa da ga probaš sam.

jiggybaw

Ti si,  Copetiću, kulturna baština foruma.

Copetić


Sima Sipa

Hvala na pozivu,živim u Šapcu.Šta misliš u poredjenju sa cd esn 8-35 da li ima više snage u prokucavanju smudja?

18 Maj 2022, 09:36:02
I koja je praktično razlika izmedju serija 762H i 842H?

18 Maj 2022, 11:10:57
Skontao sam ovo zadnje pitanje...dužina...

Copetić

Ozbiljno jači štap od ESN a pritom i osetljiviji. Razlika je naravno akcija štapa, 762H je definitivno džig-džig-džig i manji poperi dok mi je 842H univerzalniji.

Teme sličnog naslova (10)