Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 10 gostiju pregledaju ovu temu.

milek

Za to sto tebi treba definitivno ti je 20 gramac dovoljan a sto se tice masine gledaj neku LT Daiwu u velicini 2500.Moja preporuka exceler... :wink:

Nenad_MiL

Eto te nema sad kod nas da se kupi. :D Razmisjlao isto DAM QUICK 7 3000 FD ili Daiwa Ninja ali ovde ljudi nisu bas nesto zadovoljni nindzom  :no:
 

milek

Mozda ima kod nezvanicnih uvoznika na KP.
I gledaj da je model od 2020 ne pre toga.Promenili su materijal,dosta je cvrsca od stare...
A ako ti se ne cima sa njima mozes 20 LEGALIS LT 3000-C kod nas u radnji,malo je drugacije resena rucica i dublja je spulna al sve ostalo je isto..

Nenad_MiL

Hvala puno, verovatno cu uzeti tu iz radnje...  :D

Elud

Pozdrav ljudi, pocetnik sam i zeleo bih se oprobati u ovom sportu, mahom kao i svi vise kao izgovor da provedem vreme u prirodi.

Razmisljao sam da krenem sa lakim varalicarenjem, da uparim Daiwa exceler spin 2.10 10-20g, sa Daiwa Njinja LT masinom.

Mislite li da ce mi ovo biti dovoljno za mahom pecanje na jezeru, i po nekad na reci.

Ukoliko imate neki drugi predlog, recite. Nov sam i spreman da ucim :D

orka

Treba ti duži štap. Taj je kratak, čak i za pecanje iz čamca. Od 2,4-2,7m bi bio taman.
Za light varaličarenje ta mašina je dobra, mada je bolji izbor za nešto više novca daiwa fuego, model 2020 .

Elud

Hvala na savetu.

Au, sinoc sam porucio stap  :sad:

Iskreno, gledao sam da stap bude sto manji - nemam nesto mnogo prostora, zbog toga sam se i opredelio za varalicarenje.

orka

Pretpostavljam da si poručio iz formaxa. Možda još nije kasno da ih pozoveš i kažeš da ti pošalju neki drugi štap.
Duži ti treba zbog daljine zabačaja i adekvatnog ugla vođenja varalice. Sve te daiwe su koliko vidim ili na 2,4m ili na 2,7m . Za početak mislim da bi ti na 2,4m bi bolji izbor. Kraći štapovi su boljih karakteristika i lakši su. Recimo imaš daiwu fuego na 2,4m tb 10-30g . Postoje i exceller i fuego na 2,4m tb 15-50g , ali to su već malo jači štapovi. Možda bi ti bio najbolji izbor Formax air spin na 2,51m tb 10-30g, težak 119g .
U svakom slučaju štap kada dobiješ može vratiti i zameniti i eventualno doplatiti za drugi. Malo je maltretiranje, ali ako želiš može se to odraditi .

Elud

Nazalost nisam u Srbiji tako da nisam uzeo u formaxu, porucio sam online. Bice mi cimanje da im vracam. Tako da cu ga koristiti za pocetak, ako mi varalicarenje odgovara naredni stap ce biti odgovarajuce duzine  :cheesy:

AdrianK

Pozdrav kolege, hteo bih da kupim jedan solidan varaličarski štap za smuđa isključivo samo za jig. Na Tisi pecam sa glavama od 7-17gr a uglavnom koristim silikonce 5-11 cm. Gledao sam sledeće štapove:
- Robinson Sashima Pike Spin 2.51m 7-32gr
- Daiwa LEGALIS SPIN 2.4 m 7-28 gr
- Daiwa LEGALIS JIGGER 2.40m 8-35gr
- Daiwa NINJA X JIGGER 2.40m 8-35g
Nažalost nisam probao ni jednog od gore navedenih. Ako imate savet ili preporuku za neki drugi štap do nekih 60e, to bi bilo extra.
Hvala unapred na pomoći

simbadunavoplovac

Kolega AdrianK, posto sam skoro bio u "Vasim cipelama" moj savet je da svakako prodrmate stap na suvo i da vidite kako vam lezi pre kupovine. Vidim da trazite krace stapove, ako pecate iz camca mozda za takvo pecanje ne bi bio los Favorite X1 762H (2,29m 12-40g). Favorite pravi odlicne stapove, naravno nije svaka serija pogodjena za dzig i sa serijom X1 nemam iskustva, ali neke kolege sa kojima sam pricao su odusevljeni X1 serijom sto se tice dzigovanja. Pedanterija u izradi i sklapanju stapova je na samom vrhuncu (svi stapovi od najjeftiniji do najskupljih izgledaju isto tj svi su prepedantno odradjeni). Cena je malo van okvira (7800din oko 66e). Ima par video snimaka na youtube pa mozete pogledati kako se stap ponasa. Naravno nista od toga ne moze da Vam kaze "e ovo je idealan stap" ali neke stvari ipak mogu da se uoce (kako se stap savija, kako drzi ribu...). Ako bih birao stap za varalicarenje/dzig iz nekog srednjeg cenovnog ranga onda bih sigurno uzeo u razmatranje Favorite X1 seriju.
Srecno sa potragom i bistro!

Ribohvatac

shasima bez razmisljanja,imao takvu na 2.7m al je polomio mojom greskom, jeftinija 2-3 hiljade

 x1 sam drmao,al kad sam video da je od 24t carbona znaci gluv. tj predpostavljam jer sam imao sakura tsubaki od istog carbona, barem po obelezju

orka

Test proba sa kolegom Procaster., old school century armalite 2,74m tb 15-45g vs New magnetic 2,6m tb 20-60 i 30-70 g ..
Armalite je kvalitetan štap, stara škola, sa karakteristikama sličnim kao nekada daiwa wisker ili amorphus.
Magnetic brži, oštriji, vršne akcije, osetljiviji. Jedino u čemu je bolji armalite je metalna galanterija, kašike i leptiri. Uživanje je voditi te varke, pogotovo kašike.
Jači magnetic 30-70g je brutalna alatka za srednji i teži džig smuđa. Vrhunski džig štap. Slabiji 20-60g je već univerzalniji i uživanje je sa njim voditi sve vrste varki . Uhvatila me nostalgija kada sam odpecao sa armalitom, i samo zbog toga bi voleo da ga imam i možda po nekad da malo odpecam sa njim, da se podsetim starih dobrih vremena.  :smiley:









ivkeks

Mene interesuje okuma helios sx spin 20-60 270cm 156g , jel neko probao čitljivost, zilavost tj realno stanje o štapu sa terena. Hvala bistro

obradovicsrdjan

Negde sam obecao da cu da postavim test, pa onda evo ga Fil Fishing Maverick 240 7-35gr





Sent from my moto e(6) plus using Tapatalk


Teme sličnog naslova (10)