CTS Revo Salt

Započeo pikeman, 06 Jul 2017, 19:02:51

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

pikeman

Dugo sam razmišljao koji model CTS-a (Composite Tube Systems) da odaberem kao moj novi štap za smuđolov. Čitajući komentare na forumu odluka je pala na Revo Salt. Uglavnom bacam džig glave do 30 grama težine i voblere poput Husky-ja, Shad Rap-a 8, Alex Tanga 7... Odlučio sam se za Revo #16, dužine 9ft.
Štap je rad MG servisa. Na njemu su Fuji Alconite karike, prva je dvostopalna.


Spoj je put over, donji deo nije brušen (odlika vrhunskih blankova) i savršeno naleže. :ok:


Donji deo je prilično "mesnat", dok je gornji skladan sa progresivnim vrhom. Revo ima "medium fast taper" tj. manji konus donjeg dela blanka što ga čini elegantnim, ali i savitljivijim na krupnoj ribi. To ga čini "zverkom" od štapa.
Detekcija džig glava je odlična, oseti se svaki kontakt varalice sa dnom ili bilo čim što dodirne u vodi. Vrh štapa bukvalno "skakuće" dok se glava valja po dnu. Nisam bacao glave veće od 30 grama ali mislim da bi ih štap bez problema podneo. Rekao bih da mu je raspon upotrebe džig glava od 10 pa do 35, možda čak i 40 grama. Za vobler je takođe vrlo upotrebljiv. Mogu da se koriste i lakše glave i maleni vobleri ali bi za to ipak bila pogodnija varijanta Reva koja nosi oznaku #14.

Rukohvat je čista klasika, Fuji halter, pluta sa zadebljanim donjim delom i "rubber cork" završetkom umesto end kape.
Uz štap dolazi veoma elegantna futrola.


Balans štapa sa mašinicom težine 295 grama.


Šta reći na kraju? Mislim da sam izabrao pravi štap za varaličarenje smuđa, štuke i bucova svim vrstama varalica. Neće biti problema ako dođe i somče, pod uslovom da nije neki ogromni matorac. :cheesy:


dragan2006

Neka je sa srećom i Bistro!

Isa

Svaka cast na kupovini, zaista lep stap.  :ok: Koliko je tezak sa tom opremom?

Gagi

Prelep stap. I mene zanima isto, težina stapa sa ovom opremom, kao i cene od - do, sa najskupljom opremom pa ka sve jeftinijim varijantama kao i težine takvih gotovih modela. Takoðe, voleo bih da znam te podatke i za druge brendove koje radi "MG" servis, CD, Pacific Bay, Magnetic...

mrjr

Baš lep old school štap.Zanatski perfektno odradjen.Meni se ne svidja taj dvostopalni prvi provodnik.Nekako je glomazan i kvari eleganciju štapa.Iskreno ,nisam nikada pecao sa tim štapom,pa se ne usudjujem da kritikujem bilo šta

ibanezi

Mislim (siguran sam) da neće biti problema sa kontrom jer je štap izuzetno oštar, a mislim da se Pajk loše izrazio kada je napisao -vrh igra. Po mom iskustvu sa tim štapovima, vrh zatreperi pri svakom kontaktu lagane glave (prema štapu) i nepogrešivo emituje signal, a ne da igra - radi, savija. Gornji deo Rewo salta je jako sličan mom CD ESN. Živahan sam vršni deo i u zavisnosti od težine glave, zavisi i kojom dužinom radi. Sa najlakšim teretima koje može da detektuje titra (igra) svega par cm. Sa povećanjem tereta dužina dela vrha koji treperi  se povećava, ali se sam vrh ne savija, amplituda se ne povećava. Fenomenalno! Ti štapovi počinju da se savijaju u vrhu tek kada se preopterete. Oni u svom radnom rasponu imaju uvek istu snagu kontre koja je munjevita. Esn i Rewo se u donjem delu skroz razlikuju. ESN ima mnogo izraženiji konus i u butu je znatno većeg prečnika. Time zadržava Efast akciju i pri bilo kom opterećenju donji deo takoreći ne igra ulogu u zamaranju, dok građa donjeg dela rewo salta upravo omogućava pri maksimalnim opterećenjima tu progresiju da se savije maltene iz drške. Zbog toga sigurnije drži kapitalnu ribu. Pri prosečnim, isti su. Dokle god donji deo Rewo-a nema potrebe da proradi, u akciji je samo gornji deo baš kao i kod ESN. Zato je Rewo štap koji me oduševljava. I CTS elite i CD br i drugi priznati modeli pri istoj realnoj snazi su motkastiji, u vrhu baš kruti, bez najmanje doze univerzalnosti, pa iako su skuplji od ESN manje mi se sviđaju. Mene je ta akcija postepenog povećavanja dužine vrha koji radi, a bez promene amplitude  u kojoj radi kupila na prvu, jer može sve isto što i ovi motkastiji, a taj živahmi vrhić izbacuje lake voblere ko iz praćke, što ovi motkastiji ne mogu. E Rewo je nadogradnja. Na progresivni gornji deo nastavlja se progresivni donji deo - fantazija. Reklo bi se na suvo pri grubom mlatanju da je Rewo malo mekši jer grubo mlatanje pravi i veliko opterećenje. Na vodi, praktično sa varalicom, sa akcijom vrha koju sam opisao i pun snage, brz je i oštar je kao i ovi sinonimi za brzinu i oštrinu, a posle kačenja velike ribe u prednosti nad njima. I izbacuje voblere kao iz praćke. Nemam ga i ne verujem da ću ga imati ikad. 300 i vazda E mi je previše dokle god školujem ćerku, a kada to ne budem morao, verovatno neću biti ni u stanju da varaličarim, a isto tako nikada ne bih rizikovao da kupim polovan skup štap. Zato nemam razlog da pišem nešto što ne mislim. A mislim da je Rewo Salt najbolji štap za varaličarenje smuđa i svega što naleti na našim velikim rekama. U bilo kojoj oznaci snage, već prema stilu, tehnikama i terenima na kojim se peca, svejedno 14, 16, 18, koji ti treba, ali Rewo je najbolji za mene.

pikeman

Meni je ta dvostopalna karika na donjem delu baš potrebna, na štapu sa jednostopalnom mi je ista pukla od sklapanja i rasklapanja, uvek se pomalo nateže gore dole i može da se desi da strada.

Napisao sam da "skakuće", nisam se dobro izrazio :cheesy:, nisam bukvalno mislio da "igra" ceo štap. Oduševio me je tako dobar prenos detekcije, živahan je samo vršni deo kako si i napisao. Danas sam imao par sitnih bucova na njega (smuđ me već dva dana ignoriše :rolleyes:), prenos udarca je fantastičan :ok:.

Nemam preciznu vagu kojom bih izmerio težinu štapa, mislim da je sa ovom opremom oko 180 grama.


KAJMAN

Bas lep i poslusan stapic, ne treba to nesto posebno da se dresira :thumbup:
Mog smuđa ne može niko da ulovi.

damjan

Žao ti da mu skineš celofan hehe  :lol:

Neka te lepo služi. To je ozbiljan štapić koji će ti sigurno odraditi veći deo posla.
Već duže vreme pecam sa istim samo jačim modelom 18# i nemam reči koliko sam prezadovoljan. Takođe i mnogi moji drugari i kolege ribolovci pecaju sa istim po mojoj preporuci.Samo ja imam dva gornja identična dela sa namotanim provodnicima,neka stoji rezervni deo zlu netrebao hehe :cheesy: .
Na mojim snimcima se može videti Revo u akciji na Savskim smuđevima.

pikeman

I svi daljinski upravljači su mi uvek u celofanu, šalim se naravno :cheesy:. Celofan je skinut odmah posle fotografisanja, hteo sam da se vidi stanje novog štapa tek izašlog iz radionice :ok:.


Gagi

Jos jedna stvar, bilo bi veoma korisno da se za svaki blank "MG" servisa napise akcija, fast, Efast, itd... Očigledno je da veliki broj ljudi ne zna ovo. Za Magnetic blankove, pogotovo.

slob

pikeman,
Čestitam na kupovini i želim ti da je štap srećne ruke.
Lepo si ga opisao i sa fotografijama lepim kao što su ti uostalom i sve uvek takve.

Sa one slike savijenog štapa, imam utisak da mu je buut malo jači od ,,medium fast taper".
Mada, pitanje je da li to i može ovako od oka da se oceni.

Inače, meni su deklaracije Akcije i Snage CTS Fly štapova na neki način pomalo zbunjujuće.
Nekad sam na CTS sajtu gledao odeljak Fly Rod Terms Explaine. Sada više to ne mogu da nađem.
Postojala je deklaracija posebno Power rating/Taper i posebno Action. Sada to na sajtu više ne vidim.

Kod castom blank za deklaraciju sada postoji, osim baznog modela i dužine, Line Waight i Action.

LW bi trebalo da bude opšta snaga štapa odnosno #14, #16, .....
Action je predstavljena u tri segmenta. Buut Power, Mid Power i Tip Power (ono što je ranije nekad predstavljano sa Taper). Svaka od ovih snaga može da varira, u odnosu na standardni nivo, za dva stepena LW jače ili dva stepena slabije.
Tako, ako na štapu, osim LW,  treba da stoji i deklaracija Akcije (ovo je i odgovor Gagiju) ona bi morala da bude troznačna, tj Action Buut  xx, Mid xx, Tip xx ! Ili Standard Action.
E sad šta je standardna akcija za Revo npr #16, nisam uspeo da nađem.
Možda je i ova kod pikemanovog štapa, bar za Buut, koju je on i spomenuo  ,,Revo ima "medium fast taper" tj. manji konus donjeg dela blanka..."
Ali šta je sa Mid i Tip? Pikeman bi trebalo da se raspita kod MG.

Ovakvo predstavljanje snage štapova, u tri segmenta, slično je i sa nomenklaturom Dr Hannemana. S tim što on to zove Tip Power, Effectiv Power i Reserve Power.

I još nešto, pikeman, balans bi mogao da bude i bolji. Ali znam da rešenje za to, tebi  i nije neki problem.

Ne znam da li si ti birao vrstu sprovodnika ali smatram da je pametno odabrati Alconit, jer im je kvalitet skoro vrhunski a cena nije velika pa tako ne opterećuje mnogo cenu gotovog štapa koja je je već ionako visoka zbog vrhunskog blanka. Ali štap ustvari čini blank. Za sprovodnike ćemo lako.
Kvalitet izrade štapova MG i ne treba komentarisati jer je uvek vrhunski!
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

pikeman

Imao sam i ranije Fuji Alconite karike na štapovima, nikada nisam imao probleme sa njima, SiC i Torzite su još bolje ali i skuplje.

Sve nedoumice oko štapova će rešiti Goran :cheesy:, oglasiće se ovih dana. Za sva pitanja, odgovore i detalje postoji zaseban potforum namenjen upravo MG Servisu: https://vukovisadunava.com/mg-servis/ .


Batica

20€ je razlika izmedju Alconit i Sic.
Stim sto je Alconit laksi, a Sic malo tisi, pogotovo kod malo grublje pletenih kanapa.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока


mrjr

Kad se daje par stotina evra za štap uzima se sve vrhunsko.Svakako bi odabrao sic karike bez dileme.Ne utiče na količinu ulova,svakako,ali utiče na ukupan "dojam" if you know what i mean.Uz ovaj štap ide sic bolje .

Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока


Teme sličnog naslova (10)