Vukovi sa DUNAVA

PRIBOR & OPREMA => Štapovi => Varaličarski štapovi => Temu započeo: pikeman 06 Jul 2017, 19:02:51

Naslov: CTS Revo Salt
Poruka od: pikeman 06 Jul 2017, 19:02:51
Dugo sam razmišljao koji model CTS-a (Composite Tube Systems) da odaberem kao moj novi štap za smuđolov. Čitajući komentare na forumu odluka je pala na Revo Salt. Uglavnom bacam džig glave do 30 grama težine i voblere poput Husky-ja, Shad Rap-a 8, Alex Tanga 7... Odlučio sam se za Revo #16, dužine 9ft.

(https://s6.postimg.cc/6z4nyx32p/CTS_Revo_Salt_1.jpg)

(https://s6.postimg.cc/ltt9d3cnl/CTS_Revo_Salt_2.jpg)

Štap je rad MG servisa (http://www.mgservis.com/). Na njemu su Fuji Alconite karike, prva je dvostopalna.

(https://s6.postimg.cc/7efxrxp01/CTS_Revo_Salt_3.jpg)

(https://s6.postimg.cc/a101mm5ld/CTS_Revo_Salt_9.jpg)

(https://s6.postimg.cc/f0xhukb81/CTS_Revo_Salt_11.jpg)

Spoj je put over, donji deo nije brušen (odlika vrhunskih blankova) i savršeno naleže. :ok:

(https://s6.postimg.cc/4ob78hhox/CTS_Revo_Salt_4.jpg)

Donji deo je prilično "mesnat", dok je gornji skladan sa progresivnim vrhom. Revo ima "medium fast taper" tj. manji konus donjeg dela blanka što ga čini elegantnim, ali i savitljivijim na krupnoj ribi. To ga čini "zverkom" od štapa.

(https://s6.postimg.cc/98xdnf1e9/CTS_Revo_Salt_5.jpg)

(https://s6.postimg.cc/rbv1sdmmp/CTS_Revo_Salt_14.jpg)

Detekcija džig glava je odlična, oseti se svaki kontakt varalice sa dnom ili bilo čim što dodirne u vodi. Vrh štapa bukvalno "skakuće" dok se glava valja po dnu. Nisam bacao glave veće od 30 grama ali mislim da bi ih štap bez problema podneo. Rekao bih da mu je raspon upotrebe džig glava od 10 pa do 35, možda čak i 40 grama. Za vobler je takođe vrlo upotrebljiv. Mogu da se koriste i lakše glave i maleni vobleri ali bi za to ipak bila pogodnija varijanta Reva koja nosi oznaku #14.

Rukohvat je čista klasika, Fuji halter, pluta sa zadebljanim donjim delom i "rubber cork" završetkom umesto end kape.

(https://s6.postimg.cc/amkf4zb9t/CTS_Revo_Salt_8.jpg)

(https://s6.postimg.cc/baxv1nzdd/CTS_Revo_Salt_6.jpg)

(https://s6.postimg.cc/92jokbs9d/CTS_Revo_Salt_13.jpg)

(https://s6.postimg.cc/g86u91byp/CTS_Revo_Salt_7.jpg)

(https://s6.postimg.cc/o9zo4ok41/CTS_Revo_Salt_12.jpg)

(https://s6.postimg.cc/3sept180h/CTS_Revo_Salt_10.jpg)

Uz štap dolazi veoma elegantna futrola.

(https://s6.postimg.cc/vjl8ndyoh/CTS_Revo_Salt_16.jpg)

Balans štapa sa mašinicom težine 295 grama.

(https://s6.postimg.cc/46g1sms41/CTS_Revo_Salt_15.jpg)

Šta reći na kraju? Mislim da sam izabrao pravi štap za varaličarenje smuđa, štuke i bucova svim vrstama varalica. Neće biti problema ako dođe i somče, pod uslovom da nije neki ogromni matorac. :cheesy:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: dragan2006 06 Jul 2017, 20:04:06
Neka je sa srećom i Bistro!
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Isa 06 Jul 2017, 20:10:29
Svaka cast na kupovini, zaista lep stap.  :ok: Koliko je tezak sa tom opremom?
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Gagi 06 Jul 2017, 20:32:53
Prelep stap. I mene zanima isto, težina stapa sa ovom opremom, kao i cene od - do, sa najskupljom opremom pa ka sve jeftinijim varijantama kao i težine takvih gotovih modela. Takoðe, voleo bih da znam te podatke i za druge brendove koje radi "MG" servis, CD, Pacific Bay, Magnetic...
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: mrjr 06 Jul 2017, 20:45:19
Baš lep old school štap.Zanatski perfektno odradjen.Meni se ne svidja taj dvostopalni prvi provodnik.Nekako je glomazan i kvari eleganciju štapa.Iskreno ,nisam nikada pecao sa tim štapom,pa se ne usudjujem da kritikujem bilo šta
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: ibanezi 06 Jul 2017, 23:57:45
Mislim (siguran sam) da neće biti problema sa kontrom jer je štap izuzetno oštar, a mislim da se Pajk loše izrazio kada je napisao -vrh igra. Po mom iskustvu sa tim štapovima, vrh zatreperi pri svakom kontaktu lagane glave (prema štapu) i nepogrešivo emituje signal, a ne da igra - radi, savija. Gornji deo Rewo salta je jako sličan mom CD ESN. Živahan sam vršni deo i u zavisnosti od težine glave, zavisi i kojom dužinom radi. Sa najlakšim teretima koje može da detektuje titra (igra) svega par cm. Sa povećanjem tereta dužina dela vrha koji treperi  se povećava, ali se sam vrh ne savija, amplituda se ne povećava. Fenomenalno! Ti štapovi počinju da se savijaju u vrhu tek kada se preopterete. Oni u svom radnom rasponu imaju uvek istu snagu kontre koja je munjevita. Esn i Rewo se u donjem delu skroz razlikuju. ESN ima mnogo izraženiji konus i u butu je znatno većeg prečnika. Time zadržava Efast akciju i pri bilo kom opterećenju donji deo takoreći ne igra ulogu u zamaranju, dok građa donjeg dela rewo salta upravo omogućava pri maksimalnim opterećenjima tu progresiju da se savije maltene iz drške. Zbog toga sigurnije drži kapitalnu ribu. Pri prosečnim, isti su. Dokle god donji deo Rewo-a nema potrebe da proradi, u akciji je samo gornji deo baš kao i kod ESN. Zato je Rewo štap koji me oduševljava. I CTS elite i CD br i drugi priznati modeli pri istoj realnoj snazi su motkastiji, u vrhu baš kruti, bez najmanje doze univerzalnosti, pa iako su skuplji od ESN manje mi se sviđaju. Mene je ta akcija postepenog povećavanja dužine vrha koji radi, a bez promene amplitude  u kojoj radi kupila na prvu, jer može sve isto što i ovi motkastiji, a taj živahmi vrhić izbacuje lake voblere ko iz praćke, što ovi motkastiji ne mogu. E Rewo je nadogradnja. Na progresivni gornji deo nastavlja se progresivni donji deo - fantazija. Reklo bi se na suvo pri grubom mlatanju da je Rewo malo mekši jer grubo mlatanje pravi i veliko opterećenje. Na vodi, praktično sa varalicom, sa akcijom vrha koju sam opisao i pun snage, brz je i oštar je kao i ovi sinonimi za brzinu i oštrinu, a posle kačenja velike ribe u prednosti nad njima. I izbacuje voblere kao iz praćke. Nemam ga i ne verujem da ću ga imati ikad. 300 i vazda E mi je previše dokle god školujem ćerku, a kada to ne budem morao, verovatno neću biti ni u stanju da varaličarim, a isto tako nikada ne bih rizikovao da kupim polovan skup štap. Zato nemam razlog da pišem nešto što ne mislim. A mislim da je Rewo Salt najbolji štap za varaličarenje smuđa i svega što naleti na našim velikim rekama. U bilo kojoj oznaci snage, već prema stilu, tehnikama i terenima na kojim se peca, svejedno 14, 16, 18, koji ti treba, ali Rewo je najbolji za mene.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: pikeman 07 Jul 2017, 00:21:25
Meni je ta dvostopalna karika na donjem delu baš potrebna, na štapu sa jednostopalnom mi je ista pukla od sklapanja i rasklapanja, uvek se pomalo nateže gore dole i može da se desi da strada.

Napisao sam da "skakuće", nisam se dobro izrazio :cheesy:, nisam bukvalno mislio da "igra" ceo štap. Oduševio me je tako dobar prenos detekcije, živahan je samo vršni deo kako si i napisao. Danas sam imao par sitnih bucova na njega (smuđ me već dva dana ignoriše :rolleyes:), prenos udarca je fantastičan :ok:.

Nemam preciznu vagu kojom bih izmerio težinu štapa, mislim da je sa ovom opremom oko 180 grama.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: KAJMAN 07 Jul 2017, 10:43:31
Bas lep i poslusan stapic, ne treba to nesto posebno da se dresira :thumbup:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: damjan 07 Jul 2017, 12:27:48
Žao ti da mu skineš celofan hehe  :lol:

Neka te lepo služi. To je ozbiljan štapić koji će ti sigurno odraditi veći deo posla.
Već duže vreme pecam sa istim samo jačim modelom 18# i nemam reči koliko sam prezadovoljan. Takođe i mnogi moji drugari i kolege ribolovci pecaju sa istim po mojoj preporuci.Samo ja imam dva gornja identična dela sa namotanim provodnicima,neka stoji rezervni deo zlu netrebao hehe :cheesy: .
Na mojim snimcima se može videti Revo u akciji na Savskim smuđevima.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: pikeman 07 Jul 2017, 12:31:00
I svi daljinski upravljači su mi uvek u celofanu, šalim se naravno :cheesy:. Celofan je skinut odmah posle fotografisanja, hteo sam da se vidi stanje novog štapa tek izašlog iz radionice :ok:.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Gagi 07 Jul 2017, 12:47:32
Jos jedna stvar, bilo bi veoma korisno da se za svaki blank "MG" servisa napise akcija, fast, Efast, itd... Očigledno je da veliki broj ljudi ne zna ovo. Za Magnetic blankove, pogotovo.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: slob 07 Jul 2017, 14:14:21
pikeman,
Čestitam na kupovini i želim ti da je štap srećne ruke.
Lepo si ga opisao i sa fotografijama lepim kao što su ti uostalom i sve uvek takve.

Sa one slike savijenog štapa, imam utisak da mu je buut malo jači od „medium fast taper“.
Mada, pitanje je da li to i može ovako od oka da se oceni.

Inače, meni su deklaracije Akcije i Snage CTS Fly štapova na neki način pomalo zbunjujuće.
Nekad sam na CTS sajtu gledao odeljak Fly Rod Terms Explaine. Sada više to ne mogu da nađem.
Postojala je deklaracija posebno Power rating/Taper i posebno Action. Sada to na sajtu više ne vidim.

Kod castom blank za deklaraciju sada postoji, osim baznog modela i dužine, Line Waight i Action.

LW bi trebalo da bude opšta snaga štapa odnosno #14, #16, .....
Action je predstavljena u tri segmenta. Buut Power, Mid Power i Tip Power (ono što je ranije nekad predstavljano sa Taper). Svaka od ovih snaga može da varira, u odnosu na standardni nivo, za dva stepena LW jače ili dva stepena slabije.
Tako, ako na štapu, osim LW,  treba da stoji i deklaracija Akcije (ovo je i odgovor Gagiju) ona bi morala da bude troznačna, tj Action Buut  xx, Mid xx, Tip xx ! Ili Standard Action.
E sad šta je standardna akcija za Revo npr #16, nisam uspeo da nađem.
Možda je i ova kod pikemanovog štapa, bar za Buut, koju je on i spomenuo  „Revo ima "medium fast taper" tj. manji konus donjeg dela blanka...”
Ali šta je sa Mid i Tip? Pikeman bi trebalo da se raspita kod MG.

Ovakvo predstavljanje snage štapova, u tri segmenta, slično je i sa nomenklaturom Dr Hannemana. S tim što on to zove Tip Power, Effectiv Power i Reserve Power.

I još nešto, pikeman, balans bi mogao da bude i bolji. Ali znam da rešenje za to, tebi  i nije neki problem.

Ne znam da li si ti birao vrstu sprovodnika ali smatram da je pametno odabrati Alconit, jer im je kvalitet skoro vrhunski a cena nije velika pa tako ne opterećuje mnogo cenu gotovog štapa koja je je već ionako visoka zbog vrhunskog blanka. Ali štap ustvari čini blank. Za sprovodnike ćemo lako.
Kvalitet izrade štapova MG i ne treba komentarisati jer je uvek vrhunski!
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: pikeman 07 Jul 2017, 14:50:04
Imao sam i ranije Fuji Alconite karike na štapovima, nikada nisam imao probleme sa njima, SiC i Torzite su još bolje ali i skuplje.

Sve nedoumice oko štapova će rešiti Goran :cheesy:, oglasiće se ovih dana. Za sva pitanja, odgovore i detalje postoji zaseban potforum namenjen upravo MG Servisu: https://vukovisadunava.com/mg-servis/ .
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Batica 08 Jul 2017, 11:33:21
20€ je razlika izmedju Alconit i Sic.
Stim sto je Alconit laksi, a Sic malo tisi, pogotovo kod malo grublje pletenih kanapa.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: mrjr 08 Jul 2017, 12:13:47
Kad se daje par stotina evra za štap uzima se sve vrhunsko.Svakako bi odabrao sic karike bez dileme.Ne utiče na količinu ulova,svakako,ali utiče na ukupan "dojam" if you know what i mean.Uz ovaj štap ide sic bolje .

Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: ossa 08 Jul 2017, 12:41:52
A ribe sve manje. Hoću reci sve je to super. Na Cd su fabrički stavljani alconite provodnici, pa to nije nikome smetalo. Sada je torzite vrh i naj naj. Iskreno svejedno mi je koje su karike. Nije mala stvar imati cts revo salt u ergeli. Za mnoge nedostižno. Nemaju mnogi u ovoj zemlji ni sve zube u ustima ispravne, a ovamo se gleda samo "vrh"  oprema. A ako je par takvih stapova kao kod mnogih sto je,  onda zaista nije vazno koje su karike. Kada bih se odlučio za jedan jedini štap i jednu masinu onda bih mozda uzeo najskuplju opremu. Zavisi koliko imam viska u budžetu u datom momentu...
No hard feelings.
E da masina bi obavezno bila... 3000 po daiwi.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: mihabg 08 Jul 2017, 12:56:32
4000 po Shimanu
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Gagi 08 Jul 2017, 13:35:51
Izolir trakom bih vezao provodnike na tom blanku. Imao sam stapove i sa Fudžijem i sa no nejm provodnicima. Imao sam stapove i sa Fudžijem i sa no nejm halterima...
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: slob 08 Jul 2017, 14:18:05
Za Revo štapove na CTS sajtu pored ostalog stoji i sledeće:

Taper: Super Fast 
Taper Type: Triple 
Action: Medium Fast 
Rating:Finesse/Fly

Kao i sledeća primedba:

(The Revo series has a lot of power in the butt compared to that of the mid/tip area. When looking at the Revo Spin ratings, the line rating is giving an indication of the lifting power that the butt area posses and can be ignored to some degree when choosing the blank on it’s cast weight.)


Serija Revo ima puno snage u zadnjici, u poređenju sa srednjim i vršnim delom. Kada posmatramo Revo Spin rejtinge, onda line rating daje indikaciju snage za podizanje (lifting power), a pri izboru cast weight blanka područje zadnjice se u određenoj mjeri može i zanemariti. (valjda sam dobro preveo?)

Može se izabrati Fly ili Spinn Revo varijanta:

Revo Fly Line Weight*
•    #6
•    #8
•    #10
•    #12
•    #14
•    #16
•    #18

Revo Spinn Line Weight*
•    1-2kg / 2-6g
•    1.5-3kg / 4-8g
•    2-4kg / 6-12g
•    3-5kg / 8-16g
•    4-6kg / 10-25g
•    6-10kg / 15-30g
•    8-12kg / 20-40g
•    12-18kg / 25-55g
•    18-24kg / 35-75g

Šta stoji iza * , nisam pronašao.
Pretpostavljam da  zadnja tri štapa Fly i Spinn imaju potpuno isti blank.
Sliku koju nisam uspeo ovih dana da nađem na CTS sajtu pronašao sam u mojoj arhivi:
Sa slike i tabele pored -sve se jasno vidi.
(https://i1194.photobucket.com/albums/aa373/slobslob/140_zpsk0t0mh8k.png)
E sad, meni nije jasno zašto se Revo štapovi, na forumima,  spominju sa Fly deklaracijama, pa na njima čak i pišu Fly deklaraciju, a štapovi se koriste za Spinn?
Spinn ima svoje jasne deklaracije za Line i Casting Weight.

Dakle, ovaj koji je pikeman kupio; #16  ima LineW 12-18kg, a CW 25-55gr i to  bi trebalo da piše na njemu.

Castom varijanta ovog blanka je druga priča i tu se Akcija definiše drugačije, što kod mene izaziva prilične nedoumice. Ali otom-potom.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Gagi 08 Jul 2017, 14:32:37
"Revo serija ima mnogo snage u butt-u (donjistu) u poredjenju sa sredisnjim (mid) i vrsnim (tip) delom. (ima vise snage u donjistu nego u srednjem i vrsnom). Line rating ukazuje na snagu donjista i u odredjenoj meri se moze zanemariti (ignorisati) kod izbora blanka prema težini bacanja. "
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: slob 08 Jul 2017, 14:56:38

Gagi, hvala!
...............Donji deo je prilično "mesnat", dok je gornji skladan sa progresivnim vrhom. Revo ima "medium fast taper" tj. manji konus donjeg dela blanka što ga čini elegantnim, ali i savitljivijim na krupnoj ribi. To ga čini "zverkom" od štapa.
................
Gledajući sliku savijanja štapova i tabelu, reklo bi se da je donji deo Revo štapa Super fast (ili high Power), a vršni deo je medium fast Akcija.
To sa akcijom , taperom i snagom mi je pomalo zbrkano, ali ipak se može razumeti nekako.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: damjan 08 Jul 2017, 16:12:48
CTS su na svom sajtu u prospektu izmenili neke stvari oko štapova. Za Revo sam siguran da je stajalo "medium fast taper" ,zašto su sada to izmenili ne znam. A taj štap i nema veliki konus donjeg dela blanka. Takođe nije postojala spin varijanta,već isključiivo  Fly mušičarska. Zbog velike primene tog blanka u spin ribolovu verovatno su bili prinuđeni da menjaju neke oznake...?
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Gagi 08 Jul 2017, 16:45:35
Fly ima 7  modela, Spin 9 modela. Pratite cene, iste su, osim za prva dva blanka u Spin kategoriji. Mislim da je u pitanju isti blank i da nema razlike, samo se za Spin rade jos dva blanka sa C.W. 2-6 gr i 4-8 gr.
Ovo je zanimljivo, i ide u prilog toj tezi : "The Revo Salt is also an excellent Walleye and Hallebait spin blank."  (pored toga sto je SW fly )
Material Grade: CTS HM Carbon Blend | Core: VeroCore Carbon Helix | Taper: Super Fast | Taper Type: Triple | Action: Medium Fast | Rating: Finesse/Fly
http://ctsfishing.com/product/revo-salt/

Revo u akciji kao SW fly rod :  (link sa sajta)

https://m.youtube.com/watch?v=lBIT5dG9sNA
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: slob 09 Jul 2017, 10:46:43
Kao što sam već rekao, odeljak pod naslovom “Fly Rod Terms Explained” više ne postoji na CTS sajtu. Zašto; pojma nemam, a možda i postoji ali ja ne umem da ga nađem.
U svakom slučaju iz arhive sam već izvadio sliku, a sada i tekst uz nju, gde se objašnjava dvoznačan opis blankova, putem Action i Taper. Pri tom Taper opisuje snagu Butta a Action definiše položaj tačke ”zaključavanja” vršnog dela (tačka od koje počinje dramatičan rast krutosti, otpora savijanju...).

Dakle postavljam ponovo sliku, kako bi se lakše pratio originalni tekst, a koji objašnjava “termine” po CTSu. Bilo bi dobro da ga neko prevede jer meni to pretstavlja veliku poteškoću.
Ako se sve ovo razume onda će se potpuno razumeti i karakteristike CTS Revo blanka.


Fly Rod Terms Explained

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi1194.photobucket.com%2Falbums%2Faa373%2Fslobslob%2F140_zpsk0t0mh8k.png&hash=c5518c371def2a22b3dcec4e60bb5d21)

The CTS Fly Blank range has been carefully designed to cater for all disciplines of fly fishing. Each range encompasses specific features that make it a stand out blank with in its category.
Our fly blank terms explained

In designing, we use two different terms to describe the feel of our blanks. Action and Taper. For the most part these two components of our designs are closely related to provide a well balanced blank that is quite specific in its discipline.

Action, commonly referred to as the lock up point, is where our blank first starts to stiffen dramatically. This affects the strike action of the blank and determines to a large extent the casting style. We use actions from slow through to extra fast. Outlined are our three basic categories:

Slow **This is an extremely graceful action that has a very subtle lock up point around mid way. Our Vintage Series, based on the traditional cane style, combines this action with a slow taper, allowing the blank to flex and load very smoothly throughout its length.

Medium **Beautiful balance and ease of casting. Our medium action is often combined with our medium taper. This action allows the blank to lock up from above midway into the top third. It is a great all round action.

Fast **A more demanding action, this action locks up in the top third of the blank. This action is generally paired with faster tapers to provide a blank that has plenty of power for both casting and fish fighting.The taper
of the blank describes the power of the butt area in relation to the power of the tip area. A faster taper means a more powerful blank. Our fly series utilizes tapers from slow through to extra fast.

Slow **This very subtle taper allows the blank to flex right down to the lower third of the blank. Our slower taper allows us to build a feather light blank with an extremely smooth casting style and fly presentation.

Medium **Our medium taper blanks have a huge sweet spot. Beautifully light in the hand, these blanks load easily for excellent line delivery and have plenty of power for longer casting and fish stopping ability.

Fast **With a more powerful cast, these blanks will power up and deliver. Generally coupled with our fast or extra fast actions this style blank will generate great line speed and distance. The extra power through the butt area generates superb fish fighting ability.


E sad, kada sam već u postu; Castom Revo, a i svi ostali Castom blankovi se definišu opet dvoznačno ali drugačije. Ne sa Taper i Action, već sa Line weidht i Action. S tim što je Action opet definisan drugačije –sada troznačno- : sa Power Tip, Power Mid i Power Butt ?!
I to je sada priča za sebe. Zašto baš tako i različito od tekućeg dvoznačnog deklarisanja sa Taper i Action, a što su ustvari termini iz teksta  Fly Rod Terms Explained ??
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 10 Jul 2017, 08:58:16
Šefe, sa srećom kupovina i samo neka pumpa. Baš lep štap.
No, mene čisto zanima Revo#14 sa kojim rasponom glava najudonije radi? Pošto vidim da ova #16-ica, radi od 10-30gr, predpostavljam da #14, radi sa manjim glavama, pa me zanima raspon, jer koristrim od 7 do 15 plafon, kad zatreba 18 i 20, ali retko, skoro nikad.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Simb@ 10 Jul 2017, 11:55:13
Koje glave nosi  Revo 18 na 8.6, Min i Max.Hvala.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: orka 10 Jul 2017, 13:15:43
Pecao sam sa tim štapom nekih sat vremena koristeći glavu od 21g..Moj utisak je da su to glave od 10 do 50g,s tim da mu bolje leže teže glave, 15+ grama..
Veliki radni raspon uz izuzetnu osetljivost i detekciju..Soma ne moraš da se plašiš.. :smiley: 

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 10 Jul 2017, 13:19:45
Orka, sa kojim si pecao #14 ili #16?
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: orka 10 Jul 2017, 13:26:16
Sa ovim koji interesuje kolega Simbu.. 18# 8,6ft
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: damjan 10 Jul 2017, 14:16:34
18# na 9ft nosi opušteno glave od 50gr plus šed npr 13cm. Na 8,6ft  sigurno i teže. Meni lično 18# na 8,6ft je pomalo motkast štap.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 10 Jul 2017, 14:41:49
Sta mislite kakav bi bio na #16 na 8ft?
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: damjan 10 Jul 2017, 17:07:17
Odličan,kakav bi bio. Sa tim modelom takođe možeš da guraš glave do 50tak gr.40gr opušteno,a podnese i teže.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 10 Jul 2017, 17:09:59
Da tako sam i mislio da bi mogao, samo ne znam da li bi bio krut previse tj motkast :) kako ti kazes. Ipak je taj vrh kod reva nesto specificno to ne bih da pokvarim sa kracim stapom.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 10 Jul 2017, 17:12:48
Oce'l neko opisati #14?
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: MIF 10 Jul 2017, 18:01:49
Hocu ja...
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Dva vuka 10 Jul 2017, 19:37:21
Ne  je Otrov  :no: Otrovačka je  :cheesy:
Kad već tražiš đavola Vlado , ondak za ono što si opisao #14 na 9 fita ili #12 na 8,6 fita , zavisi koliko dobro hoćeš da osetiš tu glavu od 7 gr.  :cool:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 11 Jul 2017, 08:44:40
Ljubo brate mili, najviše koristim glave u rasponu od 7 do 15 gr. Retko kad, skoro nikad, okačim 18 ili 20gr. Baš kad je ogromna voda kad poraste i kad krene da kuva i da nosi, ali i tad pecam u kontra toku, gde je mirnije i gde odrađujem sa 15gr. Znači, retko jače samo baš kad mora i ako mora. I naravno bacam voblere preko Nils Mastera Invincible 8, SSR 7 i 8 Calipsa i Mornah
Elem, zašto baš 14#, plašim se  mi #16, nebude prejako za to, a opet pitam se da'l 14# može to da isprati što sam naveo, a da se nemuči?

Hvala @MIF
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: slob 11 Jul 2017, 21:44:19
CTS, usvom odeljku Tehnilogy, kaže da je još 2014 g.  prešao sa G2 na G3 (Generation 3) design philosophy! Gde štapove iste po snazi a različite po dužini više ne dobija prostim skraćivanjem butta, već projektuje svaki posebno, ali tako da se svaki od štapova iz palete po dužini savija -ne isto, već za isti odnos naspram svoje dužine. Tj. ako je dužem štapu trebalo npr. 50gr opterećenje da bi se savio za 1/3 svoje dužine -onda će i kraćim štapovima, iste snage, trebati isto 50gr da bi se savili opet za 1/3 ali sopstvene dužine ( za kraći štap to je naravno i manje savijanje u apsolutnom iznosu).

To bi moglo da znači da će i kraći i duži štap, ako su deklarisani sa istom snagom, jednako lako moći da vode džig iste težine.
Naravno, ako se nisam prevario u zaključku. :huh: :huh:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Dva vuka 11 Jul 2017, 22:42:43
Vlado , brate mili,  :cheesy: pročitao sam ja i prvi put šta si ti napisao da ti treba  :takoje: Revo #14 na 9 fita ne da se neće namučiti sa tim rasponom , već bi ja razmislio i o #12 na 8,6 fita zbog bolje detekcije manjih glava , ukoliko je raspon 7-15  ono što ti stvarno treba  :cool:
Nisi se prevario u zaključku Slob,Shimano je to imao i ranije na nekim svojim "morskim" modelima  :takoje: ali ako pričamo o nijansama , čak i u toj G3 filozofiji 15 cm kraći štap je za nijansu oštriji ( tj. bržeg odziva) . Naravno, kome je do nijansi  :cool:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 13 Jul 2017, 14:58:50
Joj slatke li muke. Dobio sam info od Gorana iz MG servisa, da će blank 14# dobiti u septembru.  :cheesy:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: markovic 22 Septembar 2017, 09:39:00
Da se ubacim malo.. Jedini stap koji sam zadrzao je Revo #14 trodelac na 9 ft, ostalo (dva reva #18 i flick bait 35gr, tri avida i blue rapid) rasprodao zbog nedostatka vremena za pecanje i razocarenja u stanje na vodama u Ns (doselio sam se pre 4 godine..). Sto se tice snage deluje mi nesto kao avid uncas na 8,6... Glave od 20 gr su mu maksimum i vobleri do ssr 9 za neko lagodno pecanje.. O ponasanju svakog reva na ribi nema se sta pisati, savrseni. Za to sto tebi treba bice odlican. Naravno ljudi ocekuju sve u jednom sto je nemoguce, on je za varanje smudja i bucova, to i radim, dva puta mi je nocu lupio som na dunavu, nisam mogao da ga sprecim da drlja strunom o kamen i tak... ali za to ni nije namenjen. U glavnom elegantna motkica, meni najdraza od onih nabrojanih, ali napominjem da nisam neki dzigeras, vise vobleri...
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 29 Septembar 2017, 16:53:51
Blank od 14# i gotov 16#.

(https://s26.postimg.cc/vgkdrjv8p/20170929_140242.jpg) (https://postimg.cc/image/rwyg1qsit/)

(https://s26.postimg.cc/5wi3l49ux/20170929_140821.jpg) (https://postimg.cc/image/3rxqk1885/)

14#


(https://s26.postimg.cc/nf0qne1ux/20170929_140309.jpg) (https://postimg.cc/image/nf0qne1ut/)


Spojene poruke: 10 Oktobar 2017, 13:07:00

CTS Revo #14 na 9ft. Hvala kolegama koji su me nagovorili da uzmem baš ovaj model. Urađen u MG servisu donji rukohvat od plute, konusna drška, sprovodnivi Fudzi K SIC, sivi jednostopani, halter Fudzi, boja blanka Green olive. Odmah sam izašao na vodu da ga izmaltretiram i oduševio sam se. Najviše što sam imao to je bila okrugla glava od 20gr. bacio sam praznu glavu daleko u tok, vodi udobno, bez problema i mučenja, 5, 7 gr, zveči po kamenu, 8, 9 11, 12, 14 i 15 idealno, sa silikonom nalupo sam se kontri u prazno dok nisam skontao o čemu se radi xaxaxaxax. Voblere baca daleko i vodi bez po muke bacao sam SSR 8, fantom 8 monarch rc5, Nils Master Invincible 8.
Sve u svemu prezadovoljan, štap sa dušom, u vrhu nije mekan ni malo, snage na pretek, oduševio me.

(https://s1.postimg.cc/1ihcwbwaa7/Lenovo_A1000_IMG_20171009_134019.jpg) (https://postimg.cc/image/5ncy8ftgcr/)

(https://s1.postimg.cc/1ihcwca7tr/Lenovo_A1000_IMG_20171009_134008.jpg) (https://postimg.cc/image/4da124pel7/)

Jednostopalne SIC

(https://s1.postimg.cc/97oeqlkz27/Lenovo_A1000_IMG_20171009_140752.jpg) (https://postimg.cc/image/150fxtcscb/)

Balan sa bioošmajserom sw5000pg, idealan, mada se samo oseti težina mašinice. Na ovu lakoću dolazi lakša mašinica, tačka balansa neće biti bitna sa laganom mašinom i štapom. Ovaj sw500pg, će da legne na Reva 18#

(https://s1.postimg.cc/1yflm2b75r/Lenovo_A1000_IMG_20171009_140844.jpg) (https://postimg.cc/image/8y3v3ynjzv/)

(https://s1.postimg.cc/6z7odmprgf/Lenovo_A1000_IMG_20171009_150147.jpg) (https://postimg.cc/image/3xbsceof97/)
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: orka 10 Oktobar 2017, 14:12:03
Lepo..Neka je sa srećom i da stalno bude "pun"..  :thumbup: :cheesy:

Možda se i ja ponovim sa jednim u nekoj budućnosti..Verovatno bi to bila 16#,još kad bi postojala na 8.6ft.. :smiley:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: marina1983 10 Oktobar 2017, 14:51:14
Sutra idem da upišem neki ubrzani kurs za bubnjara , do tad daska spremna  :cheesy:
Uzdravlje da te služi , će ga probamo opet zajedno na istom mestu u skorije vreme  :takoje:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 10 Oktobar 2017, 15:15:28
Hvala Orka, hvala bata Sale. Nema potreba da upisujes bilo kakv kurs, sve za brata.
Mogli smo se organizovati da obidjemo teren koji dana.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: mihabg 10 Oktobar 2017, 15:40:08
Sad lepo pobacaj sve ostalo, sa 14 i 18 zavrsavas svaku vrstu varalicarenja.
Nek je sa srecom i bistro !
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Isa 10 Oktobar 2017, 16:18:09
Bravo Vlado, svaka cast na kupovini. Prelep komplet, fale ti samo 18 afta i neka daiwica 250 grama ukupne mase.  :lol:  :ok:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 10 Oktobar 2017, 16:20:52
Hvala Iso, sutra stize masinica laganica, a u pregovorima smo za #18 za ovog biosmajsera
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: pikeman 10 Oktobar 2017, 17:42:29
Opasno si se naoružao Vlado :thumbup:, odlična kupovina. Javi utiske kad ga istestiraš sa glavama većim od 20 grama.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Ivanb87 10 Oktobar 2017, 21:34:53
Lepa kupovina Vlado, cekam te na spicu

Послато са Lenovo K53a48 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: ibanezi 10 Oktobar 2017, 21:43:08
 Divan štapić, nek je sa srećom. Znači, ko želi CTS, moraće da "prolupa". smiley019
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: udbaško dete 11 Oktobar 2017, 00:52:18
štap je "bolero" rapsodija kućo! :cheesy: videćemo od čega je :wink:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: mrjr 11 Oktobar 2017, 06:38:15
Odlično si se naoružao,Vlado.Jesu li to sic karike na štapu.Inače ,ribe(smudjevi) se broje,a ne štapovi,koji moraju da odrade i "otplate"sebe i upraksi. Od gledanja nema selameta

Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 11 Oktobar 2017, 13:47:57
Hvala Vam puno na lepim zeljama. Prolupo jesam, odnosno lupam ali jos po tudjoj kozi  :lol:
Ovo je cts bolero salt xaxaxa
Danas je sam ga vencao sa novim stradikom ci4 4000fb prenos 4.8;1 lagan svega 230gr. Ovaj komplet se neoseti u ruci.
Magistre, u piranju su sic sprovodnici.

(https://s1.postimg.cc/803c5jswq7/20171011_132407.jpg) (https://postimg.cc/image/8sg7na9igb/)

(https://s1.postimg.cc/4rgzn1zx9r/20171011_132428.jpg) (https://postimg.cc/image/10ru1tb223/)

(https://s1.postimg.cc/3he2gqqilr/20171011_132518.jpg) (https://postimg.cc/image/1ihvqel0a3/)

(https://s1.postimg.cc/5d3enj43kv/20171011_132947.jpg) (https://postimg.cc/image/8bfor1cd23/)

(https://s1.postimg.cc/6g33yfbpu7/20171011_132646.jpg) (https://postimg.cc/image/71crkq664r/)

(https://s1.postimg.cc/5ypto0525b/20171011_133039.jpg) (https://postimg.cc/image/5dg61paluj/)

(https://s1.postimg.cc/9ioirz6cpb/20171011_133106.jpg) (https://postimg.cc/image/30qaynvdfv/)

(https://s1.postimg.cc/572gymbbwf/20171011_132436.jpg) (https://postimg.cc/image/7urx8z4d8b/)

(https://s1.postimg.cc/8jxy75mef3/20171011_132646.jpg) (https://postimg.cc/image/1uwiiep9q3/)
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: mrjr 11 Oktobar 2017, 13:57:10
Matori, zavidim ti  :clap2:
Koliko je koštala ta 14tica na 9 fita u toj opremi
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 11 Oktobar 2017, 14:05:54
Hvala jos jednom. Izasla me 345e.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: ibanezi 11 Oktobar 2017, 20:51:57
Komplet za merak. Nema šta.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: pikeman 14 Oktobar 2017, 21:24:53
Revo zakiva, nema promašaja sa njim. :ok:

(https://s6.postimg.cc/fmtvd9q8h/Smudj.jpg)

(https://s6.postimg.cc/d00kqyxep/smudj.jpg)

(https://s6.postimg.cc/jqh20esa9/smudj.jpg)
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 16 Oktobar 2017, 10:59:45
Kako ti nije žao da ga spustaš po tom kamenjaru xaxaxax
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: pikeman 16 Oktobar 2017, 11:22:08
Ne brini, pazim na pribor :cheesy:, uvek ga položim tako da se ne izgrebe.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: simpson_H 15 Novembar 2017, 18:22:14
Ovaj revo 8.5' #18 je stvarno brutalan stap. Iskreno ispod 14g je malo nagluv po meksem dnu mada iskustvom se to nadomesti. Ali zato 14-35 zezanje za njega. Za vise od 35 cu koristiti drugi stap svakako ali je revo bas sila. I savija se fenomenalno na ribu i dovoljno snage ma stvarno je stap prva liga.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Meci 01 Decembar 2017, 14:26:43
Evo male prinove...
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 01 Decembar 2017, 14:55:28
Sa srecom meci i neka pumpa samo.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Meci 01 Decembar 2017, 15:38:21
Hvala Druze
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: laki22 01 Decembar 2017, 15:44:45
da li si ugravio svoj lik na end kapi? ako nisi, nece te stap dobro sluziti  :lol:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 01 Decembar 2017, 15:46:01
Xaxaaaxaxa
Nas dvojica jesmo

(https://s17.postimg.cc/6h80g0hy7/FB_IMG_1512032626329.jpg) (https://postimg.cc/image/jldksp9zv/)
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Gagi 01 Decembar 2017, 15:49:24
Ðe si Vojine.
E'o me Vanja.

(https://s18.postimg.cc/umlfplycp/IMG_20171130_201417.jpg) (https://postimg.cc/image/cwjr4kkrp/)

(https://s18.postimg.cc/gsx30ndi1/IMG_20171130_082758.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s18.postimg.cc/oyf4yu4bt/24129521_882872678547140_2693702164731773492_n.jpg) (https://postimages.org/)

P.S. IZVINI LAKI. Bilo je jače od mene.  :lol:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: no names 01 Decembar 2017, 16:56:58
Da se ne uvrede ljubitelji ovakog nečega ali meni je ovo odvratno. Imati štap po svom ukusu i nahodjenju, platiti kvalitet i napraviti ovakvu smejuriju je stvarno van svake pameti...uvreda za takav blank, rad i firmu koja ih proizvodi.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Gagi 01 Decembar 2017, 17:21:35
Slažem se sa Branketom.   :takoje:  Ipak svaka čast MG-u.  :thumbup:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Dva vuka 01 Decembar 2017, 17:36:00
Šta znam , ja mislim da blank ne mož' da se uvredi , MG i CTS će oprostiti nekako zbog tijeh prokletijeh para , a ja lično bi ugravirao Slobodu Mićalović  :cheesy:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: sasabosko 01 Decembar 2017, 17:39:06
Ja ne, te firme ionako proizvode blankove kako bi kupac mogao da uradi sebi stap po zelji. Sta ce ko da stavja na svoj stap, njegova je stvar, ne cini nikakvo svetogrdje. Jedino sto mi se ne svidja, mada ja ovako nesto licno ne bih radio, jer to sto se stavlja na stap kojim nismo vec pecali, pre bih ovako nesto stavio na stap koji je sa mnom prosao sito i reseto, i koji ce uvek biti moj  :takoje:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: simpson_H 01 Decembar 2017, 17:48:20
Da se ne uvrede ljubitelji ovakog nečega ali meni je ovo odvratno. Imati štap po svom ukusu i nahodjenju, platiti kvalitet i napraviti ovakvu smejuriju je stvarno van svake pameti...uvreda za takav blank, rad i firmu koja ih proizvodi.

Zato ti i neces sebi praviti ovakvu end kapu. Njima nije odvratno kao ni mnogim drugima, valjda je normalno da smo svi razliciti.

Ovako je izgledao moj nekadasnji stap:

(https://s33.postimg.cc/d2yga55tb/tito.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s33.postimg.cc/q740mwigf/tito1.jpg) (https://postimages.org/)
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 01 Decembar 2017, 17:54:07
Da se ne uvrede ljubitelji ovakog nečega ali meni je ovo odvratno. Imati štap po svom ukusu i nahodjenju, platiti kvalitet i napraviti ovakvu smejuriju je stvarno van svake pameti...uvreda za takav blank, rad i firmu koja ih proizvodi.
Slazem se sa vasim misljenjem i postujem vase misljenje, ali ne mogu da ga prihvatim, jer svi smo mi individue i to je individualna stvar, bas kako je simpson obrazlozio. Lepota je u ocima posmatraca i tu je Branko u pravu.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: no names 01 Decembar 2017, 18:12:18
Slažem se ja sa Vama samo iznesoh lično svoje mišljenje bez da nekog uvredim. Malo mi je iskreno morbidno staviti svoju sliku na kapu...ok ako je to poklon nekome pa da ima da pamti ko mu je poklonio, ovako mi liči kao slika za spomenik. A, realno ovo "djesteribe" je...ne znam...glupo u najmanju ruku. Poštujem kad se stavi potpis na štap to je skladno i daje neku "težinu" ili "cenu" takvom štapu ali "djesteribe" ala buvljak.
Ovo je kao da gost na slavu dodje u klovnovskom odelu, a ribolov je za mene praznik iskreno, pa otud i ovo moje "zgrožavanje" na ovakav izbor.
Znam da se o ukusima ne raspravlja pa Vas molim da mi ne zamerite što sam izneo svoje mišljenje. Nisam osporio niti štap, niti rad MG servisa čak šta više oduševljen sam izradom istog jer je ovo umetnost ipak.  smiley033
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: mrjr 01 Decembar 2017, 18:18:28
Ko američki crnci reperi kad ukrase hamera.To je slična dimenzija estetike,koja veliča ego na račun lošeg ukusa.Poruka za običnu raju svodi se na "može mi se",...Platiću custom verziju

Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: sasabosko 01 Decembar 2017, 18:39:29
O tome se ovde i radi, ne zato sto je Revo stap nad stapovima, koji ce uvek biti u vlasnistvu gosn. Cetkovica, licno mislim da o tome i ne zna puno, i da je stap u njegovim rukama stvar luxuza i prestiza. Dok je Vanja puno posveceniji ribolovac, no opet s ovom slikom ko mlada kad ulazi u brak nevina, mozda ce ljubav trajati, mozda i nece :lol:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 01 Decembar 2017, 18:39:46
Branko, ja ti ne zameram, ja nema natpis "djesteribe" ili bilo koj drugi ali i ne smeta mi to sto neko stavi ovo ono. Jednostavno, ja ono sto hocu da vidim ja to i vidim sto ne zelm to i nevidim i nekomentarisem.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: no names 01 Decembar 2017, 18:55:49
Čim stoji javno može se prokomentarisati. Da je stavio Slobodu umesto sebe ili Tita i umesto "djesteribe" potpis ili stih ili ništa uostalom ja bi mu  smiley033.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: nslemi 01 Decembar 2017, 20:51:30
O ukusima se raspravlja u normalnim drzavama i te kako ,zato i nemaju po televizijama mace diskrecije i ostali sund..Da smo ja i Branko to stavili na stap pa i da se ne cudimo ali on koji je umetnik i glumac stvarno izgleda jos gore nego sto jeste
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: GoranMg 01 Decembar 2017, 22:47:52
Slažem se ja sa Vama samo iznesoh lično svoje mišljenje bez da nekog uvredim. Malo mi je iskreno morbidno staviti svoju sliku na kapu...ok ako je to poklon nekome pa da ima da pamti ko mu je poklonio, ovako mi liči kao slika za spomenik. A, realno ovo "djesteribe" je...ne znam...glupo u najmanju ruku. Poštujem kad se stavi potpis na štap to je skladno i daje neku "težinu" ili "cenu" takvom štapu ali "djesteribe" ala buvljak.
Ovo je kao da gost na slavu dodje u klovnovskom odelu, a ribolov je za mene praznik iskreno, pa otud i ovo moje "zgrožavanje" na ovakav izbor.
Znam da se o ukusima ne raspravlja pa Vas molim da mi ne zamerite što sam izneo svoje mišljenje. Nisam osporio niti štap, niti rad MG servisa čak šta više oduševljen sam izradom istog jer je ovo umetnost ipak.  smiley033
Što se tiče ukupne ocene izgleda ova dva štapa i natpisa slažem se,nisam ni ja oduševljen ali uz moje predloge i sugestije mušteriji ipak na kraju vežem konja gde gazda kaže.E sad,DJESTERIBE ima neko značenje pa kako god natpis glupo zvučao ipak meni ima smisla.Naime,neposredno pre izrade ovog štapa Vojinu umro je glumac Dragan Nikolić,Vojinov veliki prijatelj.Iz pieteta prema njemu nazvao je ovaj štap "Djesteribe" pošto se tako zvao Draganov brodić (barka).
ZVER 70 je Vanjin Nik name na forumima.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Drill Junkie 01 Decembar 2017, 23:06:05
Pored gomile pribora planiram da u pogon vratim stari bambus sa kojim sam
pecao kao klinac, i voleo bi na njemu da imam potpis deda Krleta (sada pokojnog)
koji mi je taj stap i poklonio
Mislim da jos osetim ukus DTD-a drzeci najlon u ustima pri zabacaju, nista draze

Verujem da svako ima neki svoj razlog da pise sve ovo na stapovima
ali to je otislo toliko daleko da postaje jako degutatno. Stapovi nemaju
vise svoju namenu nego se kupuju smo da je skupo i da se paradira njima

CTS je vrhunski proizvod jos kad ga pravi majstori urade (MG) dobija
se neverovatan "alat". ali ljudi to je za pecanje, uzivanje na vodi i pored nje
Cemu sve ovo ???  :huh:

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: no names 01 Decembar 2017, 23:17:46
@GoranMG - to sad dobija neku novu dimenziju. Hvala na objašnjenju  smiley033
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Dva vuka 01 Decembar 2017, 23:29:47
 Objašnjenje je jednostavno Junkie ... demilitarizujemo  se  :cool: Oduvijek su imena davana mačevima , noževima , lukovima, puškama  :takoje: Sad, kad smo civilizovani i ne nosimo uza se "svijetlo oružje" , nadevamo imena karbonskim pritkama ... pretpostavljam da će na red doći i brusilice , motorne testere  :wink: To je ta nova dimenzija  :cool:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: pikeman 20 Februar 2018, 14:05:40
Revo 18 i smuđ od 11 kg...

https://www.youtube.com/watch?v=qURSAlj38pA
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: GoranMg 21 Februar 2018, 08:39:58
Svaka čast  :ok:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: salesale 26 Februar 2018, 09:15:03
Sitnica za reva  :wink:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 01 Jun 2018, 13:36:28
Malo smo se ponovili sa necim jako interesantnim. Veliko hvala goranu i mg servisu.

Test na vodi ce morati da saceka ali na suvo deluje jako jako dobro. Namenio sam ga za glave 10-30gr iz camca ali i da moze lepo da radi sa standardnim voblerima za smudja.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180601/fa20103776ab14f90c2b8a7740d9e7b0.heic)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180601/75956ec401cb3479b24d3fe6035e7b11.heic)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180601/e37beb0c3a804699122c66bc8c1d7cc7.heic)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180601/d4e0867d77b71c159eceef94b594e466.heic)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180601/9f3ce6dd6aa69ddcafc4ef3b3c10b04d.heic)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180601/eb943b05fc8ef5c92b60c1464e687d24.heic)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180601/b8ae76fc160719cd1c0428bfbb32d072.heic)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180601/807728f7ed528774422eb26d6227202c.heic)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180601/4d044c6d6090c6c62cd7d2f3d98e5495.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180601/14092aa222bf95a6eccc42fd7882dfb6.jpg)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: ossa 01 Jun 2018, 13:41:06
Život je lep !
Čestitam
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 01 Jun 2018, 13:55:43
Zaboravio sam jednu sliku

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180601/dc0e0826d3581f5d8aa2832181675043.heic)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: slob 01 Jun 2018, 14:10:41
Na ovaj blank i Goranov rad ne treba trošiti reči. Sve je u superlativu i već poznato.
Cela sezona je pred tobom i želim ti najlepše doživljaje sa ovim kompletom.

Halter mi je zapao za oko. Nije baš običan, a šrafi se odozdo i verujem da je vrlo udoban i praktičan.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Isa 01 Jun 2018, 14:50:54
Joshice je l' ovo 8.0 duzina stapa. Stvarno je neverovatno lagan ispao.  Svaka cast na ponovu.  :ok:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 01 Jun 2018, 14:55:03
Jeste 2.40 ili 8'
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: marina1983 01 Jun 2018, 15:36:52
Štap uredno ima ušku za kačenje sistema udica ... kad vidim tu zabodenu kopču u kariku kosa mi se na glavi digne , pomislim kako nekí štapovi stvarno nisu za svakog
Ljutio se neljutio se ! Nisam uopšte bolesnik kod ćuvanja pribora , baš naprotiv ali neke stvari imaju reda .
Uzdravlje te služio smiley033
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 01 Jun 2018, 15:39:47
Posteno :).

Tu alku koristim na pecanju najvise za varke da zakacim ali kada stavljam u torbu uvek ovako (navika je navika) a da li zasluzujem ili ne to niko ne zna.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: marina1983 01 Jun 2018, 15:49:40
Od čega god da je napravljeno osteti se vremenom alka-nosač toliko malo neprimetno pa rasčupava konac skraćuje zabačaj, puca lak .... a  i novo pa mi žao koliko god da je tvoj  :cheesy:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: ossa 01 Jun 2018, 15:54:08
Kad smo već kod toga, a šta će ti virbla? Nije li dosta samo kopča i naravno predvez. Razumem ako je samo za foto sesn.

TT-jac
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 01 Jun 2018, 15:56:02
Stavljena da mogu malo da nategnem i slikam nista vise.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: pikeman 01 Jun 2018, 16:15:47
Štap izgleda prelepo :ok:, neka bude taličan :thumbup:.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: mihabg 01 Jun 2018, 16:37:39
Bistro, vrhunski stap !
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: nesa123 01 Jun 2018, 19:02:23
Bas lepo uradjen stap sa interesantnom duzinom. A sto se alkice za kacenje tice, mislim da je nepotrebna. Vecina vrhunskih japanskih stapova je nema, pa im nista ne fali.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 01 Jun 2018, 19:04:26
Hvala svima na lepim recima, nadam se da ce biti talican a valjda cemo i snimiti neki video sa njim :)
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Gremlin 01 Jun 2018, 23:37:06
Nek ti je sa srećom, i da bude lovan.
Ja razmišljam o 18# 9Ft...da ga pazarim do zimske sezone...

 :wink:

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: simpson_H 02 Jun 2018, 01:42:10
Bistro, vrhunski stap !

Tako sam i ja mislio, ali... :cheesy:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 06 Jun 2018, 13:25:08
Danas izasao na kratko mozda 15-20 min pre posla, cisto probe radi.

Prvo stap je mnogo lagan, kao da zabacijem sa cackalicom :) totalno cudan osecaj, mislim da cu morati manju masinicu da stavim kako bi dozivljaj bio potpun, balans savrsen nisam imao bolje balansiran stap od ovoga.

Probao sam glave od 15 do 40gr, nisam hteo manje od 15 jer sam hteo da proverim gornju granicu.
Stap super radi sa glavama od 15 do 28-30gr a verujem da ce i 8-10gr dobro da oseca (mada to tek treba proveriti), sto se tice detekcije ona je strava sve se oseti, kamen, grana ili armatura, pa i kada upadne u mulj/pesak.

Posle sam zakacio 40gr kako bi video kako se ponasa sa tim teretom, tada se vrh malko savije ali moze da se radi sa time u sporijoj vodi ali nisam siguran kakva bi kontra bila. Mislim da 30gr + silikon da mu je to plafon za udoban rad.

Probao sam i par voblera ali stim da sam pecao sa vrha keja ispod pancevca nije bas merodavno ali izbacaj je predivan, toliko prednja sekcija stapa preuzme stvar da svaki zabacaj moram da stopiram rukom kako ne bih pogodio stub mosta i to onako opusten izbacaj bez silenja.

Sve u svemu prvi test kratak ali sladak jeste da je stap pogodjen, mislim da ce super biti za nocni vobleraj, dzig od 10 do 25-30gr tj jurenje letnjeg i jesenjeg smudja.

Sledeci test ja se nadam sa vode i sa nekim ulovima.

Evo i par slicica:

40gr
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180606/eed4e85a0f5ffa902ff710f196991202.heic)

Kada sam zakacio u kamen
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180606/33cb08f4c4e29b4ca79045d59cd36397.heic)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180606/ff5d3e661b140e90e88c5675197e42ec.heic)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: ossa 06 Jun 2018, 13:52:39
Odlično, aj ako te ne mrzi jednom ga i sa voblrima testiraj, pa nam napiši. Meni je 14-ica 9' kada sam bio u MG servisu, počeo da se lepi za ruku, sva sreća pa mi je bio gari sa mnom, i glas razuma je pobedio... Ali i dalje žudim za Revom ili C. Castom.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 06 Jun 2018, 13:58:48
Hocu naravno, videcu ovih dana da snimim i video kako bi se videlo kako radi, koliko se savija i ostalo.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: pikeman 13 Jul 2018, 17:15:34
(https://s6.postimg.cc/rbv1sdmmp/CTS_Revo_Salt_14.jpg)
Sa one slike savijenog štapa, imam utisak da mu je buut malo jači od „medium fast taper“.
Mada, pitanje je da li to i može ovako od oka da se oceni.

Evo još jedne fotke... :cheesy:

(https://s6.postimg.cc/f057sq0s1/CTS_Revo_Salt_16.jpg)
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: mrjr 13 Jul 2018, 19:47:22
Uh,ovako puca štap.Ne svidja mi se kako se savio

Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: nesa123 13 Jul 2018, 20:59:14
Ugao je ovakav zbog polozaja kamere. Kad se gleda sa strane mnogo je manji. Mislim da je mnogo manji od ugla zbog koga bi ovakav stap pukao.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: sasabosko 13 Jul 2018, 22:00:29
Klasicno savijanje Zander stapa, imo jedan i otisao odavno :takoje: Buduci da je na mojoj vodi smudj kolaterala, primarnija lovina som, stuka i bucov vidim da to nije za mene, iako sam u jednom momentu krenuo da razmisljam o njemu, jer kosta koliko i trenutni predmet moje zelje :smiley:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: jamal 13 Jul 2018, 22:35:07
Nije bas najbolji ugao.Kad smo vec kod ugla evo neceg interesantnog
(https://s33.postimg.cc/n0arkgn33/29872773_1517153351746283_2865687189748295886_o.jpg) (https://postimg.cc/image/phmirq6zf/)
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: sasabosko 13 Jul 2018, 23:12:28
Sve ovo je ok u ovom diagramu, pise da dobar ribar nece dovesti stap u veci ugao od 45, no u prakticnom ribolovu ne izvodljivo, da mi neko objasni kako prihvatiti ribu na bolo ili takmicarcu 7-8m a stap u 45, moze u 75. Licno mi se kod Reva ne dopada donjiste, deluje mi kao salmon-stilhead ponasanje blanka, neznog vrha i (pre) jakog donjista, ciste fast akcije. Takve stapove ne volim, svima kojima je ovo interesantan blank, interesantni bi bili i Sportex Styx ili Absolut. Ja volim Xfast-Fast stapove progresivnog savijanja i dubljeg rada u donjistu, do nalepnice makar, sad razumem sto Simpson kaze da ovaj stap nije za soma smiley033
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: nesa123 14 Jul 2018, 01:54:52
Izgleda niko nije razumeo ono sto sam u prethodnom postu napisao. Ovakav ugao je posledica polozaja kamere. Dakle, ono sto iz polozaja oka ribolovca izgleda kao ugao od 90 stepeni, gledano sa strane,  je otprilike 120 stepeni. Daleko od ugla pod kojim bi bilo koji stap pukao, a kamoli Revo.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: pikeman 22 Jul 2018, 16:05:58
Violina smiley182 :cheesy:.

(https://s6.postimg.cc/wqn0vv59d/CTS_Revo_Salt.jpg)

(https://s6.postimg.cc/4drj5er8x/CTS_Revo_Salt.jpg)
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Meci 22 Jul 2018, 16:48:20
Narucio sam revo #14 9'...i odlucio sam se za daiwa certate 3012h...nadam se da cu pogoditi sa kombinacijom
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Batica 23 Jul 2018, 08:33:55
Trebao si 8.6f. 14#
Zlo i naopako.
Mala razlika u duzini.
Jedino sto je 9f bolji sa manjim voblerima. Sve ostalo je na strani 8.6f.

Poslato sa Dunava uz pomoć Tapatoka

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Meci 23 Jul 2018, 11:25:37
Na sta konkretno mislis?
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Gremlin 23 Jul 2018, 11:32:28
U planu je kombinacija Revo 18# 9Ft i Twin Power 4000 FA.
Jel ima neko ovu kombinaciju da napiše kakav je "balans" ?

 :wink:

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: ossa 23 Jul 2018, 11:43:02
Idealan, kažeš onome ko pravi štap težinu mašine, i gde hoćeš da ti bude centar balnasa i tako se napravi. A o balansu ima i posebna tema...

https://vukovisadunava.com/stapovi/balansiranje-stapova/msg393199/#top (https://vukovisadunava.com/stapovi/balansiranje-stapova/msg393199/#top)

Javiće se SLOB da objasni...  :lol:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Gremlin 23 Jul 2018, 12:07:17
Štap će da pravi MG servis, nadam se da će da se "sklope" kockice za finansijsku konstrukciju do jeseni, a Twin Power već imam.
Slob javi seeeeee...

 :wink:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: slob 23 Jul 2018, 12:43:03
Evo javljam seeeee.
Ma šta rekao ponavljaću se ali ukratko;
Neko hoće ovakav, neko onakav a neko nikakav balans na štapu. Zato sam pristalica end kape sa promenljivim tegovima. Koji mogu da se smanjuju, a na kraju i potpuno skinu pa ko šta voli. Na žalost MG servis nema takvu end kapu, promenljive težine, u ponudi, a preporučio bih mu da je uvede.
Težina takve end kape, sa kompletom tegova treba da izbalansira štap, bez mašinice,  tako da mu je težište u tački haltera gde stoji vrat montirane mašinice. To je za one koji drže štap sa dva prsta iznad i dava ispod, a hoće da je štap u potpunom balansu. Za sva ostala držanja potrebno je skidati tegove, zavisno od tačke gde se drži i težine same mašinice koja učestvuje u balansu ukoliko se drži iznad nje. Kod promene mašinice drugom koja ima različitu težinu od prve treba dodati ili oduzeti tegove. Ili ako ribolovac uoči da mu odgovara drugačiji balans. Zato je end kapa sa promenljivom težinom, po meni, idealna.

Dodao bih još i ovo; Štap koji je, bez mašinice, izbalansiran otežanom end kapom je prava slika njegovog prirodnog balansa i težine. Ako mu je prirodni balans bolji manji tregovi za balans će biti potrebni, pa će i njegova ukupna težina onda biti manja.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Germina 23 Jul 2018, 13:09:59
U planu je kombinacija Revo 18# 9Ft i Twin Power 4000 FA.
Jel ima neko ovu kombinaciju da napiše kakav je "balans" ?

 :wink

Moj ortak ga ima samo sa Quantum Cabom koji je identične težine kao Twin 4000FA (395g)  :wink:

(https://vukovisadunava.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fgdurl.com%2F16q0&hash=06db8de55a67912efd563de69db242cb)
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Bobiska 23 Jul 2018, 13:37:34
End kapa sa promenjivim tegovima je prava strar. Koliko znam ima je Nebojsa (Paja Cutura) iz NS.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Batica 23 Jul 2018, 13:40:15
Na sta konkretno mislis?
Jacina u vrhu, sama kontra pri jigu, blanas, jedino sto 9f zbog malo mekseg vrha moze dalje i lakse da izbaci manje voblere i manji jig.
Meni je 8.6f 14# brutalan stap za jig do 25g + sed.

Poslato sa Dunava uz pomoć Tapatoka

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 05 Septembar 2018, 23:01:34
Da li ce Twin Power 4000 FB tezine 332 gr lepse da cucne na CTS Revo 8.6 feet  #14  ili  #16
Koliko sam shvatio iz procitanih postova #14 je za jig do 25 gr,a #16 do 30 gr
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: ibanezi 05 Septembar 2018, 23:06:18
Na 16#. 14ica može 25 gr ako baš mora. Ja bih na nju stavio manju mašinicu. 4000 teška 332gr je mera za 18# po meni.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 05 Septembar 2018, 23:09:35
Slazem se 260-280gr za #16  a 280-i teza za #18.

Ja koristim 4000 sustain 280gr na 240cm #16 i mislim da bi mogla i laksa da ide bez problema


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 05 Septembar 2018, 23:10:33
Iz mog licnog iskustva na #14 nece sigurno, a neverujem da ce i na #16 jer mala je razlika. Ja sam stavio biomastera tezine 315gr na reva #14 od 9ft, dobar balans, ali oseca se tezina masinice koja vuce iz šake na dole, pa sam da kazem balans, ali ipak pre receno lakocu kompleta nasao sa novim stradikom ci4 koji tezi 235gr. Znaci treba ti laksa masina. Ja sam biomastera ostavi da saceka reva #18 na 8.6ft.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 06 Septembar 2018, 00:15:08
Ako je #18 dobar izbor za raspon glava 12-30 gr onda ce biti moj :) ne znam kad,ali ce biti  :help:

dakle na #14 bi pre legao moj Biomaster 2500,sa glavama do 20 gr
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 06 Septembar 2018, 07:20:20
2500 biomaster tezak je ako se nevaram 260gr, bio bi dobar za reva #14. Ne znam dal je #18 dobar bas sa glavama od 12gr ali vec od 15-17 do nekih 45 verovatno i 50gr, poznavaoci istog bi trablao da potvrede da je odlican. Za glave od 7gr do 20-25 revo #14, 16-tica je izmedju. Znaci sa ova dva pokrijes sve situacije. Takodje, i ja cekma #18 na 8.6ft, da  ga vencam sa biomasterom sw5000pg, odlicno mu lezi i u odlicnom je balansu jer sam nosio masinu u MG servis i probao. Ne zurim sa kupovinom jer sa #14 zavrsavam sve moje potrebe i vobleraj.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 01 Oktobar 2018, 21:04:14
Nisam mogao da mu odolim,zalepio mi se danas za ruku....isao sam po CD Extrasense Nano 10-44 i kupio knob za TP i ... ....

(https://i.postimg.cc/1XFQLcvf/0-02-04-7ae9bea31ee077dc1b973783b0890f4ad3d58c2b20dd5d6215b06f60.jpg) (https://postimg.cc/Fkh8Sc54)
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 01 Oktobar 2018, 21:11:29
pa sada nas vec je..s :) jel #14 #16 #18 ? kukuuu

ja glasam za #18 glave od 13-14 do 40-45gr, znam da pecas na Savi i da si ozbiljan :)

Cestitam i neka te dugo sluzi.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 01 Oktobar 2018, 21:14:21
Cestitam na kupovini. Bilo koji da si uzeo od ova tri pomenuta nisi pogresio. Srecno!
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 01 Oktobar 2018, 22:01:54
Bravo Joshice :) i hvala drugari na cestitkama
Isao sam sa namerom da uzmem CD Extrasense Nano 10-44,poneo TP da promenim knob,stavio ga na Reva i zaljubio se na prvi pogled  :)
Probao sam ga danas kratko na vodi,stap je perverzija
Najmanja glava koju sam bacao je 11 gr+ Orka sirena 7 cm i na mekanom dnu je nisam osetio,ali cim je presla na tvrdje mogao sam da je osetim,doduse po mirnoj vodi i bez vetra i uz maksimalnu koncentraciju
Dakle po meni to je neki minimum,sa 14 gr je vec lepo,a sa 18 gr pocinje perverzija...preko 21,25 gr dosao sam do 30 gr (nisam imao teze glave) i posle par sitnih udaraca bandara  i 2 piva vratio se kuci s osmehom od uva do uva

Moj sledeci stap je CD Extrasense Nano 8-35 gr i uparicu ga sa Biomasterom 2500 i to ce za mene biti KRAJ

(https://i.postimg.cc/T1Jkrc2y/0-02-04-6e6566a2655d04d7bb3edaa1e2b78cbca8047485931fdf855d14c30b.jpg)
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 01 Oktobar 2018, 22:21:51
Bravo to je to. :)
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: ibanezi 01 Oktobar 2018, 23:04:24
Daklem...popio si i moje pivo.  :veryangry: U slučaju da to hitno ne ispraviš, prokleću ti štap da niš' ne uloviš čestito njime. :lol:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 01 Oktobar 2018, 23:06:43
Pa vidim ja da ce taj stap da se ozbiljno zalije, dobro je da je odmah izasao da vidi vodu.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 01 Oktobar 2018, 23:23:00
Javi se kad budes dolazio da Revarimo smudja :) nema `leba tamo gde si bio prosli put,gazda baca mrezeDaklem...popio si i moje pivo.  :veryangry:U slučaju da to hitno ne ispraviš, prokleću ti štap da niš' ne uloviš čestito njime. :lol:

Kad budes na poziciji javljaj gde si i eto me sa `ladnim.....prevarimo kojeg smudja i eto talandare :)
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 02 Oktobar 2018, 06:22:48
Odlican izbor #18 na 8.6ft, brutalna motka. Sad ti treba jedna suptilna #14 na 9ft i pokrio si sve situacije  :lol:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: GoranMg 02 Oktobar 2018, 08:39:15
Bravo Joshice :) i hvala drugari na cestitkama
Isao sam sa namerom da uzmem CD Extrasense Nano 10-44,poneo TP da promenim knob,stavio ga na Reva i zaljubio se na prvi pogled  :)
Probao sam ga danas kratko na vodi,stap je perverzija
Najmanja glava koju sam bacao je 11 gr+ Orka sirena 7 cm i na mekanom dnu je nisam osetio,ali cim je presla na tvrdje mogao sam da je osetim,doduse po mirnoj vodi i bez vetra i uz maksimalnu koncentraciju
Dakle po meni to je neki minimum,sa 14 gr je vec lepo,a sa 18 gr pocinje perverzija...preko 21,25 gr dosao sam do 30 gr (nisam imao teze glave) i posle par sitnih udaraca bandara  i 2 piva vratio se kuci s osmehom od uva do uva

Moj sledeci stap je CD Extrasense Nano 8-35 gr i uparicu ga sa Biomasterom 2500 i to ce za mene biti KRAJ

(https://i.postimg.cc/T1Jkrc2y/0-02-04-6e6566a2655d04d7bb3edaa1e2b78cbca8047485931fdf855d14c30b.jpg)

U zdravlju da te služi...prvi smudj je moj jer sam ga u crkvu vodio da bude lovan  :cheesy:  BISTRO!
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Dva vuka 02 Oktobar 2018, 10:12:27
 :eek: Bem ti .... pa ovo ko Blu Rapido Mania nekad ... s tim što je Rewo ipak bolji , univerzalniji blank  :wink:
Moj sledeci stap je CD Extrasense Nano 8-35 gr i uparicu ga sa Biomasterom 2500 i to ce za mene biti KRAJ
(https://i.postimg.cc/T1Jkrc2y/0-02-04-6e6566a2655d04d7bb3edaa1e2b78cbca8047485931fdf855d14c30b.jpg)

(https://i.postimg.cc/cJkGhDjm/5d860c901e58a4e2df9467ada698caea.jpg)
 :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Ps. Sale 66 , ja bih pre išao na uncaša  smiley033
Ps. ps. Goranče , ne mogu reći da te je krenulo , uvek te je i išlo  :cheesy:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 02 Oktobar 2018, 10:35:47
Kradem ti ovu sliku da zaebavcm zenu na fb :)

# 16 je malo meksa na 9 ft i nije dobar balans sa mojim teskim TP 4000 FB
# 14 na 8.6 ft je stap perverzija,ima jedan prelep plavi uradjen,malo je falilo njega da uzmem za Biomastera 2500.... ali sad ce Sava da raste,treba nesto za teze glave :)

a nije ni sledeca godina tako daleko,za ovu sam zavrsio sa kupovinom :)Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: pikeman 02 Oktobar 2018, 10:55:30
Izabrao si odličan štap :ok:, neka bude taličan! :thumbup:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Dva vuka 02 Oktobar 2018, 11:09:08
Ispisniče , nisi me razumeo  :wink:
Ako kažeš da sa Rewom # 18 na 8'6''  udobno radiš sa 15 gr glavom , ondak je bolje da ti drugi štap pokriva manje gramaže i služi za voblere , pa bi ja išao na CD EX NANO  6-24 gr na 8' ili 8'6'' . Mislim , ako nećeš da glumiš Pinokija  :lol:  smiley033
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 02 Oktobar 2018, 14:04:33
dobar predlog  :tongue:
ali,daleko je prolece......ko zna mozda krenem po CD 6-24 a vratim se sa Revo #14 :) i to svetlo plavim  :help:


Spojene poruke: 02 Oktobar 2018, 21:28:42

Drugo pecanje i upis Reva  :tongue:

Sad shvatam zasto kazu za Revo da je jedan od najboljih stapova.Prenos informacija je fenomenalan,osecaj kad riba udari je potpun,nema onog dal je riba ili grana :)Spojene poruke: 05 Oktobar 2018, 20:36:50

Treci izlazak,treca stuka...sutra idem kod Gorana da reklamiram.
Trazio sam stap za smudja,ne za stuku,morace ponovo da namota :)

https://i.postimg.cc/YCJ04r46/IMG_0807.jpg


Spojene poruke: 10 Oktobar 2018, 23:02:01

Nemacki sajt,CTS Revo blankovi

                 Lange     WG     AFTMA   action     TEILE/TRANS   ØH1       ØH2          ØS1        GEWICHT
FR9018-S   2,70 m  30-90g    #18          2        2/1,42m      16mm    14mm       2,3mm        117g           Schwarz   319.00 €

Oni imaju duzinu blanka 2.70m,sto bi bilo nekih 8.8 feet ,kod nas su blankovi 2,62 m (8,6 ft) i  2.75m (9 ft) 

Da li se radi o istim blankovima?Po ovome ce Nemac da nakaci i 70-ak gr na Reva :)
(https://i.postimg.cc/dtDC4ZZZ/Untitled.jpg) (https://postimages.org/)
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Batica 11 Oktobar 2018, 08:50:29
Nije pogresio.
Na cts sajtu stoji 30-70g za 18#.
Sada posle skoro pola godine pogledao satj i pogubio se.
Skorz su promenili sajt.

Proverio ponovo, sada nemaju u ponudi #18.
Luda kuca.
https://ctsfishing.com/product/cts-revo-saltwater-fly-rod-blank/?v=8cee5050eeb7
Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: GoranMg 11 Oktobar 2018, 14:23:54
Novozelandjani su to,blago retardiran narod :lol:
Kaže mi Stephen Pratt (vlasnik CTS-a) da imaju na sajtu samo najpopularnije modele a sve ostale imaju i dalje ali se naručuju na upit.Pri tom stalno menjaju sajt i njegov sadržaj.Jbg,lud neki svet :huh:Isti je to blank,taj sa Nemačkog sajta.Ima istu oznaku blanka FR9018-2.Oznaka znači 9'0'',#18,dvodelni (9018-2).Nemci inače krste te blankove kako stignu,daju im težine bacanja koje nisu fabričke itd.Naročito je popularno da bude veoma veliki raspon bacanja što je naravno nerealno ali to kod njih prolazi.Tako imaju par poznatih blankova sa oznakom 5-90 gr. ili 10-150 gr. :rolleyes:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: simpson_H 11 Oktobar 2018, 17:18:14
Zbunjujete se vise sa tim duzinama blankova.
Jednom za svagda... retko ko (citaj niko) ne oznacava duzinu blankova- stapova sa zarezom sem ako se ne radi o polovini stope. Ne postoji 8.6' vec 8'6" a to je 8.5' jer jedna stopa ima 12 a ne 10 inch-a. Dakle stap od 8'6" nije dugacak 2.62 vec 2.59m.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Deni 24 Novembar 2018, 17:55:55
Od nedavno i ja ribolovim sa Revom :cheesy:,prezadovoljan sam,bas je po mom ukusu. Hvala Goranu na savrseno izradjenom stapu i vukovima na dragocenim informacijama koje su mi olaksale izbor.

(https://i.postimg.cc/X4Kd2JBv/cts-revo1.jpg)

(https://i.postimg.cc/MqJ1bRT4/cts-revo2.jpg)

(https://i.postimg.cc/D72sRT1P/cts-revo3.jpg)
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 24 Novembar 2018, 18:05:15
Bas lep u zdravlju te sluzio


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Deni 25 Novembar 2018, 11:59:04
Hvala kolega smiley033
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 25 Novembar 2018, 12:38:41
Dobra kupovina u zdravlju da ga koristis i samo neka pumpa.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 07 Decembar 2018, 23:14:57
VladimiR ce vise napisati ali danas smo probali njegov revo 14# sa 30gr olovnom glavom i ako je Dunav zahtevao 25gr.
Moje licno misljenje je da stap jako lepo podnosi tu tezinu, radi bez problema i kao sto mozete da vidite u snimku kaci smudja.

Da dodam moj custom 16# je cak i malo osetljiviji / nezniji nego vladimirov 14# ali pre neku nedelju smo sa njim bacali 35gr voda je zahtevala 30gr, takodje obratite paznju na prvi ulov(u meri) to je sa mojim stapom 16# i pogledate koliko se savije, a 14# sa ribom od 3,5kg drugi ulov i treci isto sa ribom u meri.

Njegov revo je nekako ostriji i ako je duzi i trebalo bi manje “gramaze”.

Verujem da ce nekome znaciti ove informacije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: ibanezi 07 Decembar 2018, 23:32:20
 To ipak nije merilo. Kada Dunav bude zahtevao baš tu težinu, pitanje je da li će ići bez problema.  :question:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: mihabg 08 Decembar 2018, 00:04:40
Naravno da hoce...


Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 08 Decembar 2018, 09:10:32
Upravo tako kako je naveo joshica. Njegov Revo je na 240cm #16, a moj na 275cm #14. Takodje, mislio sam da je njegova custom verzija dosta jaca i kruca od mog modela ali nije tako, dosta je osetljivi. Sto se tice mog modela, moram priznati da me je mnogo odusevio ali, ne po sistemu (svako svoga konja hvali) ovo kazem najiskrenije, jer nisam neko ko se veze za mrtve svari pa cak i po cenu da nisam u pravu u smislu kako sebi ne bih priznao gresku, da sam pogresio u odabiru pri kupovini stapa, ovaj stap jednostavno ima dusu i ne ostavlja ravnodusnim sto se tice njegove snage. Elem, kako sam ranije pecao na Savi, koristeci glave plafon 14gr, misleci da je za udobno pecanje plafon 20gr, juce sam se uverio u suprotno i shvatio da gresim. Ovaj stap bez ikakvih problema baca, nosi, vodi, cita... glave od 30gr. mislio sam da ce to biti mucenje i za stap i za ribolovca, ali nije bilo tako. Vrh stapa se lagavo savio, skoro neprimetno prenoseci teret koji nosi na srednji deo stapa i dalje ka donjem delu, sto me je odusevilo i odao utisak u ruci da se radi o stapu koji nije mrtav predmet kako sam gore naveo, vec stap koji ima dusu, suptilna motkica koja kad zatreba budi pravog smagatora u sebi. Sto se tice kontre i kasnjenja, smudj od 3.5kg, zaboden ne na nekih 30+m, tako sto je probodena gornja vilica sa sa olovnom glavom od 25gr sa sedom od 12cm. (Joshica mi svedok saradnik  :lol:)
Ovaj stap koji po svojoj delatnosti nije deklasiran kao rasni dzigerski stap, za mene je odlican stap za dzig.
Sto se tice samog protoka Dunava, kad bude zahtevao 30gr ubedjen sam da ispuniti ta ocekivanja bez problema, jer odaje takav utisak u ruci. Ovo su moja zapazanja i moje vidjenje. Svi smo mi individue, ono sto je meni ok i udoban rad nekome drugom nije i tako u krug. S tim da napomenem da nisam neko ko voli mekane stapove, volim brze ali, ne volem ni prekrute motke (citaj kolac), pa shodno tome neko ce se pronaci kome ce ovaj post biti od koristi pri izboru stapa.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 13 Decembar 2018, 17:35:10
Posle duzeg vremena napokon sam napravio klip za Revo.
Manje vise je isti kao za hr sto sam pravio samo sto je ovde vise akcenat na dzig-u.

I da osim moje ruzne face, imacete prilike da vidite jednog specijalnog gosta, glavom i bradom "vladimiR"  :lol: :lol: :lol:


https://youtu.be/kuaVSWN1NyM (https://youtu.be/kuaVSWN1NyM)
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: dxdandy 04 Januar 2019, 12:29:11
Pozdrav svima,

Prvo da pohvali video uradak @joshica. Odlicno odradjena video recenzija ( test ).

A sada da zamolim za pomoc...

Uzeo bih si stap za more i bacanje velikih voblera. Evo i sada nakon 49 procitanih stranica nisam na cisto koji da uzmem. Uglavnom uzeo bih nesto od 8,6` ili 9`. Ne znam dali je tu bolji Revo #16 ili Revo #18 ili bih trebao gledati nesto od Elite SD programa ?
Bacali bi se vobleri od 12-20cm i tezine od cca 20g-40g. Sve su plitkoronci ako to sta znaci. Normalno uz povremeno twichanje s istima. Uglavnom ne bih neku motku. Proslu sam sezonu koristio Sportex Hydra 60g i na ribi od 2kg nikako je ne amortizira pa sam mislio da je mozda tu Revo bolji ali ne znam koji bi mogao ovo odraditi po pitanju bacackih sposobnosti zbog tezine ili vodjenja voblera. Najcesce bi se bacali vobleri do 30g ali imam i par tezih. Bacao bih vrlo vrlo rijetko i poneki morski jigg do 30g.

Nadam se da ste stekli dojam sto zelim ili trebam jos sto navesti radi vaseg lakseg savijeta. Duzina mi nije bitna od one dvije spomenute a u svakom slucaju bih isao sa sic provodnicima.

Zaboravio napisati sto se tice varalica, koje bih recimo bacao :

Duo Realic Pencil Popper 148mm 40g
Savage Gear Sandeel Surf Walker 180 mm 27g i 37g
Savage Gear Sandeel Jerk minnow 175mm 25g
DUO Tide Minnow Slim 175mm Flayer 29g
Savage Gear Panic Prey 135mm 28g

Kad ga ne bih koristio na moru onda bi bio za dunav i smudja naravno predvidje a moze i ostala riba ako hoce... :smiley:

Hvala i LP !
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: sasabosko 04 Januar 2019, 14:38:44
Оno sto tebi kod Hydre fali osim karika, po recima ovde prisutnih moze da ti nadomesti Revo  16#, da se ogradim da Revo ne poznajem kao stap. Elite Sd, sam gledao, razlicit je stap od Hydre, ali opet dosta krut, a pretpostavljam da ti je kod amortizacije bas ta krutost u njenom srednjem delu i pravila problem. Da nacne njenu kicmu i snagu u srednjem delu treba riba dobro preko 2kg, znam to po somicima do 3kg, koje sam lovio njome, nema tu amortizacije, njena surova snaga i napolju je za manje od 2 min, iako njen nezan i tanan blank, i zivahan vrh umeju da zavaraju, uopste to nije stap za mekouste ribe. Revo je morski musicarski blank, opet drugacijeg savijanja od nje, verovatno meksi u srednjem delu i druge akcije stap, nadam se da ce ti biti pogodjen, neka ti pomognu iskusniji. Moja ce ostati kod mene, ali nije stap koji volim da je uvek kod mene, bas zbog opisanog, nekome za smudja i srednjeg soma bi to bio nezamenjiv stap, no stuka, klen, belun prave problem, a kod mene najmanje smudja ima :thumbup:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: dxdandy 04 Januar 2019, 15:01:07
Ma i ja sam misljenja da ako Revo #16 moze da podnese ove varke, onda mi ni ne treba  #18. Hydra mi je prebrza za strelka ( zubatice ), pa sam ih gubio zbog toga. Pa sam mislio da je mozda revo pogodniji za nju ili neki EliteSD.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: sasabosko 04 Januar 2019, 15:38:09
Tacno sam znao sta ti ne odgovara, s Josicinog snimka se vidi da je ovaj meksi i manje nosivosti. Kako se ovaj ponasa s 25g, Hydra s 35gr, za tebe bi bio pravi Suzuki da ga ima jaceg od 14-41g, no nema, a on nije za te tezine :no: Ako ti je hydra bila jaka, ovaj sa snimka ce ti biti taman, naravno ako ti se svidja ponasanje blanka, ima ovde kompetentnijih, pa ce ti pomoci :thumbup:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: dxdandy 04 Januar 2019, 16:20:42
Koristio sam Hydru proslu cijelu sezonu, nisam imao niti jedno spadanje bez obzira na njenu brzinu ali nekako mi je pre brza. Vise mi se svidja kako radi Revo. Trazim nesto sto ce bolje amortizirati divljacke i nagle drilove sa iskakanjem iz vode po 1m u vis i ritanje u zraku. Svo to vrijeme spaga mora biti napeta naximalno i stalno rolom namatam spagu. Nema stajanja. Cim stanes, ode riba ili cim se spaga barem malo opusti opet ode riba. Bitno mi je da stap moze voditi one varke i zabaciti ih. Ako to moze Revo #16 ne treba mi jaci i koja je duzina je bolje ako ima razlike u 8.6' ili 9'. Ili ipak da idem na Revo #18.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Batica 04 Januar 2019, 23:02:53
Revo #14 bi za voblere bio pravi.
Mala je razlika izmedju Revo 16 i 18 stim sto oba nisu bas neki bacaci. 30-40g da ali manjih nebi se usrecio.
Revo 14# nose u Mongoliji i pecaju Tajmene, tako da za ribe do 6-7kg na moru nema straha. Jak, zilav, radi celom duzinom, u ostali musicar namenjen moru.
 

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: sasabosko 04 Januar 2019, 23:24:23
Iako o stapu jako malo znam, ono sto mi se kod 18# nije svidelo je diametar vrha od 2,3mm, taj diametar imaju dobri 40gramci, neka mi niko ne kaze da se ne povija na vodjenju s 40gr. Za Simpsona i mene, tu mu je verovatno kraj :takoje:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: ibanezi 04 Januar 2019, 23:53:42
To što se tebi ne sviđa, meni je divna osobina. Blank 8'6'' težine 84 -85 gr koji vodi u maksimumu 40ak gr je vrh vrhova. Revo nije štap za teške mamce i fizikaliju, nego za teške ribe suptilnom tehnikom. Poređenja radi, ne baš izrazito mnogo sposobniji za teže glave Pac. bej 8'6'' 3oz je u blanku 115gr. Zamisli kakvo bi se čudovište dobilo da 115 gr materijala od kog je revo skrljaš na mandrelu?
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: sasabosko 05 Januar 2019, 00:22:59
Niko nije rekao da mi se ne svidja, bilo bi glupo od mene, reci tako nesto, a da pri tome nisam uzeo u ruku stap. Jednostavno mi performanse govore da to nije ono sto bi se meni dopalo, jer predmet moje zelje na 14-41 ima toliki diametar vrha, s nesto slabijim donjistem, i non taper gripom. Znaci, drugo savijanje ja volim, e sad ovaj moj nosi 5-20g kvalitetno, rec o glavi samo. Sto je slicno, ovaj je 90gr na istoj duzini, znas i sam da sam odustao od konjosanja, cak i od Hydre 176gr, ono sto mi se nije dopalo, kazu Revo 18#, 40-50gr glava, 16# 30-40gr, u snu kvalitetno. Smudjaroski stapovi, prvi gornja granica udobnog rada 35, drugi ne moze 30gr dovatiti, to sto se neko stapu prilagodjava, ja nisam taj. Meni on sluzi :takoje:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: simpson_H 05 Januar 2019, 09:23:20
Meni se Revo 18 dramaticno borio sa 30g a 40 nije mogao da sanja. A da bi bio suptilan kao sto kaze Ibanezi fali mu mnoooogo vise osetljivosti. Jedina bas dobra osobina Reva je da stvarno odlicno drzi ribu i realno ima snage.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: sasabosko 05 Januar 2019, 10:28:43
Тebe sam cekao da se ukljucis kao vrlo nepristrasnog :wink: Naime nista od ovoga ne bih pisao da mi ova Whekesserova tabela ne ubode oci, gde deklarise stap s diametrom vrha od 2,3mm na 30-90gr. Ostalo mi je u secanju kad me je zvao neki lik zainteresovan za neku menjazu, te mi nudio Reva tvrdeci da vodi 80gr, pre jedno 3-4god. Ma koliko placali svoje stapove, realno je prema drugima biti objektivan u proceni istih, i ne dovoditi nikog u zabludu, pre neki dan me je prodavac u radnji ubedjivao da je Passion metalan :lol: DxDandy bolje 18# :thumbup:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: simpson_H 05 Januar 2019, 10:40:14
Nisam nepristrasan, zamrzeo sam Revo :cheesy: :cheesy: 3x pokusavao isto toliko puta izgubio pare na prodaji a najveca greska koju sam napravio je stavljanje Tz karika na poslednji jer sam ga nenormalno poskupeo.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 05 Januar 2019, 12:02:11
Ja imam taj problem,sto od kad imam Reva #18 ne gledam vise stapove po prodavnicama i ne lupam glavu vise dal` da prodam ovaj stap da bi kupio onaj :)
Sa mojim sam bacao 35 gr+ shed  i to je zaebancija za Reva,vise nisam stavljao posto na Savi koristim uglavnom 14-25 gr

Sto se tice komentara da Revu fali osetljivosti,shvaticu kao novogodislju salu :)

I na eventualno sledeci stap bih stavio Fuji Alconite...Torzite su za neka druga,vetrovita podneblja i morske uslove
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: simpson_H 05 Januar 2019, 13:25:11
Mozes da shvatis kao salu ili kako god hoces ali trenutno imam dva  duplo pa i trostruko jeftinija stapa koji su babaroga po osetljivosti za Revo 18. Mislim lepo bi bilo da shvatite da je Revo pre svega musicarac a osetljivost teskog musicarca nigde nije primarna pa zato na taj deo nije ni obracana paznja.

Revo 18 i 35g sa shadom je posebna prica. Moze isto kao sto to moze Sportex HM2 i bezbroj drugih stapova, ali bukvalno bezbroj. To moze da prihvati samo onaj ko nije probao bolje, onaj ko jeste se smeje na price o 35g i revo. Po toj logici moj Akilas 60gramac opusteno vodi 45g jer sam ga probao sa toliko. Jeste da je smesno koliko stap zvace i zamara sa tih 45g, jeste da na iole tezem terenu izgubis 50e glava i gumica na sat vremena, ali moze :cheesy: :cheesy:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 05 Januar 2019, 16:15:07
Sigurno da postoji stap koji je osetljiviji,jaci,brzi,lepsi i jeftiniji,ali Revo Salt mi ne skida osmeh sa lica kad pecam  :takoje:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: dxdandy 05 Januar 2019, 16:26:44
I ljudi sta onda kazete...koji revo onda uzeti za one velike varalice ili je bolje rijesenje elite sd...koji revo i koja duzina je bolja za bacanje varki od 20g-35g-40g a da nije motka...

Revo 14, revo 16, revo 18...?
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 05 Januar 2019, 16:35:42
Po meni #18 na 8,6 ili 9 sve zavisi koju duzinu vise volis.

Ali ako imas prilike probaj jedan na vodi makar samo zabacivao u prazno, cisto da steknes neki utisak o stapu


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 05 Januar 2019, 16:40:57
Revo #18......po meni 8.6 je bolja duzina za dzig,a 9 za varalice
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: dxdandy 05 Januar 2019, 17:11:23
Po meni #18 na 8,6 ili 9 sve zavisi koju duzinu vise volis.

Ali ako imas prilike probaj jedan na vodi makar samo zabacivao u prazno, cisto da steknes neki utisak o stapu


Sent from my iPhone using Tapatalk

Na zalost ali nemam priliku probati, jer ne znam nikoga u mojoj blizini tko ima uopce cts a kamoli jos tocan model koji mene zanima...mislim da bih isao na #18 9' ako je on malo slabiji a opet moze to sto ja trazim bez problema...jedino sto ovaj 8,6' ima sigurno bolji balans i vjerojatno je i malo laksi...
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: simpson_H 05 Januar 2019, 20:34:01
Sigurno da postoji stap koji je osetljiviji,jaci,brzi,lepsi i jeftiniji,ali Revo Salt mi ne skida osmeh sa lica kad pecam  :takoje:
A zamisli tek svoj osmeh kad bi pecao sa osetljivijim koji moze da ponese nesto vise a iste snage samo za duplo manje para. Mozda bi osmeh isao oko glave

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 05 Januar 2019, 20:35:39
Odaj nam tajnu koji je to stap?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: simpson_H 05 Januar 2019, 20:38:35
Nema razloga jer vi sa Revom ne gledate druge stapoveI ljudi sta onda kazete...koji revo onda uzeti za one velike varalice ili je bolje rijesenje elite sd...koji revo i koja duzina je bolja za bacanje varki od 20g-35g-40g a da nije motka...

Revo 14, revo 16, revo 18...?

Ni jedan Revo nije motka, svaki se divno savija, jos lepse drzi ribu. Sigurno i 16 i 18 mogu da bacaju te varalice ali je sigurniji 18 ako bas bacas 40g daleko ono sa ozbiljnim zamahom.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 05 Januar 2019, 20:40:22
Pa nemoj sada tako, toliko ga napljuvaste da ispada da je bush a ne cts revo, pa me zanima sta to postoji da je jeftinije i bolje.

Ali i da dodam revo nije najbolji dzig stap ali je sjajan za sve ( ali ne i perfektan za dzig recimo ).

Koliko sam procitao covek trazi voblere i to teske a ne dzig.

I jos nesto to sto nekome odgovara brz i krut stap ne znaci da ce nekome da odovara i obrnuto. Pa bi vas zamolio da pisete tako da sta vama odgovara i sta volite pa tek onda o onome sta neki stap odradjuje ili ne, po vasem misljenju i naravno samo ono sto ste probali a ne drmali.
Inace sva polemika i pisanje nema smisla nikakvog, nikome ne pomazete.Citat
Ni jedan Revo nije motka, svaki se divno savija, jos lepse drzi ribu. Sigurno i 16 i 18 mogu da bacaju te varalice ali je sigurniji 18 ako bas bacas 40g daleko ono sa ozbiljnim zamahom.


Ovo je ono sto je trebalo odmah odgovoriti po meni, istina 100%. Tako da potpisujem.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 05 Januar 2019, 21:01:54
Nema razloga jer vi sa Revom ne gledate druge stapove

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Jos mi kazi da je to Qvantum zender kant i da idem da se obesim!
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: simpson_H 05 Januar 2019, 21:05:02
Ne brini necu ti reci da se ne presmejes@Joshica
Naravno sve si u pravu sem za jedno. "Napljuvasmo", ko to "mi". Ja coveku od srca preporucujem revo za tu namenu. Verovatno ima i gomila Japanaca za slicne pare i za istu namenu.
I uvek kad pisem naglasim lepo ono "po meni" da svima bude jasno da ja tako gledam na stap i ja zelim da se ponasa kako ja hocu.
I sve u svemu ponekad me iziritira kad se pisu hvalospevi a cinjenice ne stoje iza njih. Ovako kako si ti opisao Revo salt je sasvim korektno. Ne da nije najbolji dzig stap vec je solidno daleko od toga. Ali niko ne kaze "revo je sranje" jer on to nije. Bas suprotno, odlican stap, solidan univerzalac izuzetno fine akcije i ogromne snage. Ne plasi se ni jedne ribe nasih voda. Ali kad mi neko napise "rasni dzigeras" za Revo i Pb dodje mi da se ispovracam. Ali opet to sam ja...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 05 Januar 2019, 21:25:39
Aj molim te procitaj tvoje postove i razmisli sta ce neko ko procita da pomisli o stapu.

A ko kaze da je revo rasni dzigeras taj laze , ali ko kaze da je sjajan univerzalac za dzig, vobler, da cuva ribu i da bude jak e taj ne laze i treba ga hvaliti da je iskren i posten.

Revo je po meni sjajan stap ko zeli duse u stapu da ima a da moze ozbiljno da ponese teret i da probije ribu na daljini i dubini. Onaj ko zeli super brz ili extra brz ili krut taj neka ne baca pare.

Po meni brz sa dusom a jak bas jak je i flickbait na 35 a vodi i 50gr, vrh lepo radi ali donji deo jedino kada se svi mi okacimo i visimo pijani bez gaca :)

Naravno mala sala ali jako jak stap a vodi ozbiljne varke


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: ibanezi 05 Januar 2019, 21:52:45
 Ja sam nepristrasan jer nemam i nikada nisam imao taj štap, ali imam sate otpecane njim. Varijante 16# i 18# na 9'. Nikada nisam imao u rukama 8'6'' ni u jednoj jedinici snage. Napisao sam suptilan, jer on to za mene jeste. Nije šampion detekcije na lake glave- 18 ica je tek na početku značajne detekcije sa 12ak gr. Nije ni šampion raspona, ali reći da je slab... Nisam imao gde da probam maksimalno teške glave koje bi eventualno podneo jer sam džigovao na nezahtevnoj Savi i jedno popodne na Dunavu sa Mihinim ali takođe na nezahtevnom mestu gde je 20+ bio optimum, a 28 koje sam čisto radi probe stavio iznad maksimuma koji bi dao neku jasniju sliku o mogućnostima. Ali sam na Drini radio sa Galaminim sebilama od 35 gr. Na nimalo naivnom toku sam ih džigovao štapom jer bi povlačenje mašinicom bilo prezahtevno i prenaporno za TP 2015HG 5,7:1 4000. Ja koji sam pristalica velikog komfora nisam baš primetio da se ja ili štap nešto mučimo, pa ako tako lepo podnosi glavinjaru od 35g koja je bila optimalna na tom potezu Drine (imao sam i lakše i teže), ne vidim razlog da se pati sa glavom od 35 na mestu koje to zahteva. Zašto suptilan? U tom svom optimumu raspona, koliki je da je, povećnje težine nema nikakav uticaj. Vrh i sa 15 i sa 25 gr ima isti ugao savijanja, a povećava se krak koji se savija, a ne kao kod većine štapova gde sa povećanjem težine vrh pravi sve veći ugao dok se ne savije previše pod prevelikim opterećenjem i svaka promena težine se jasno manifestuje u sili koju moramo upotrebiti pri povlačenju. On svojim prelepim naklonom i otklonom baš suptilno odrađuje različite težine uz potpuno isti napor - tj bez napora. Zatim, voleo bih da probam jedan maksimalno rasterećeni blank koji je opremljen na moderan način. Nekoliko štapova koje sam probao su svi urađeni klasično sa dugom punom plutom koja sputava donji deo blanka i ne da mu da diše, da drhti, da živi. Pa onda da utvrdimo i taj donji stepen detekcije za koju sad kažemo da nije nešto naročito. I ovo potkrepljujem time što sam tek nedavno probao jedan klasično opremljen ESN. Jedan prosečan štap sa smanjenom detekcijom, sa osećajem težine u rukama, umrtvljen, vezan, sputan. Da je pre nekoliko godina  moje prvo iskustvo bilo sa tako opremljenim štapom sigurno ga ne bi nešto naročito poželeo. Ovako sad imam 2. Na žalost, ne znam da je iko ogolio revo, što je velika šteta. Ja nemam revo iz čistog inata, zbog bezobrazluka proizvođača. Pre X god taj blank je koštao ispod 150e, slično tadašnjoj ceni CD BR. Kada je CD prebacio proizvodnju u Knu, CTS je skoro duplirao cenu svojih blankova što je meni čisto levaćenje i zato ga nemam. Da nije bilo toga da je od početka koštao oko 250e kao sad,  imao bih taj štap. Znao sam ja i u gora vremena da dam više. Ovako, neću da plaćam bezobrazluk. Mlađima koji ne znaju za tu prvobitnu cenu i nagli skok, koji su od kako su čuli za tu firmu i njihove blankove navikli na tu cenu je mnogo lakše. Ja jednostavno ne mogu da pređem preko toga, ma koliko mi se revo dopadao. Ih kako bi ga ja skocko, 18ica ne bi prešla 150gr i zvonila bi k'o Notrdam u Parizu. :takoje:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: simpson_H 05 Januar 2019, 22:05:02


Bas suprotno, odlican stap, solidan univerzalac izuzetno fine akcije i ogromne snage. Ne plasi se ni jedne ribe nasih voda.

Jbg kad moram da citiram sam sebe. Sta napisah ovde Joshice a da se razlikuje od onog tvog?Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 05 Januar 2019, 22:38:51
Buraz napisao si na kraju a ceo dan citam drugo i ne verujem.

Osim da je solidan univerzalac ostalo se slazem, kao sto sam se slozio i sa gornjim tvojim postom.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: damjan 05 Januar 2019, 22:45:42
Možda moje mišljenje može čoveku pomoći pri odluci. Na Revo 9ft 18# sam izvadio na tone ribe bukvalno i moje mišljenje je da bi mu odgovarao baš model od 9ft 18# . 18# na 8,6ft je već nešto drugačije,krući i sigurno da će teže izbacivati voblere.
Što se tiče raspona džig glava pomenuti model je po meni od 15-50gr,sa time da oseća i nešto laganiju džig glavu (sa silikoncem naravno) ,ali u nuždi bez brige podnosi i 60gr otežanje ako zatreba. smiley033
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: simpson_H 05 Januar 2019, 23:09:01
Ovo je vec presmesno

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: dxdandy 05 Januar 2019, 23:13:32

Ih kako bi ga ja skocko, 18ica ne bi prešla 150gr i zvonila bi k'o Notrdam u Parizu. :takoje:


Ajde ako se odlucim za njega, da te cujem kako bi ga ti sredio, mozda nesto i tvoje pokupim i iskoristim ako mi se svidi ?

E sada moje drugo pitanje za sve je, vec prije sam spominjao da na njega planiram staviti sic provodnike. Ono sto me sada zanima, sto je po vama bolje od fremova staviti. Nekako sam na prvu mislio, da bih stavio K-R fremove. To bi mu mozda dalo jos malo ostrine ako bi mu uopce trebalo.
Sto se tice drske ispod role, nekako sam si mislio staviti skroz do end kape evu. Samo iz jednog razloga, dok sam na kamenju i pecam, kad dobijem ribu i dok ju skidam sa udice, moram negdje odloziti stap, obicno to radim tako sto stap podbocim ili zabijem u neku rupu izmedju kamenja pa tako stoji dok ga opet ne zatrebam pa mi je eva odlicno rijesenje da ga ne izgrebem po blanku, jer tako sam vec jedan shimano totalno skrsio pa je sada toliko ruzan da ga ni ne koristim samo zbog toga.

S druge strane htio bih sto je moguce manje bilo kakvog mesa da stap bude sto je moguce laksi a na kraj staviti neku end kapu i dodati utega onoliko koliko je potrebno da imam odlican balans. Na stap planiram staviti daiwa bg 3500 rolu i to je onda to.

Možda moje mišljenje može čoveku pomoći pri odluci. Na Revo 9ft 18# sam izvadio na tone ribe bukvalno i moje mišljenje je da bi mu odgovarao baš model od 9ft 18# . 18# na 8,6ft je već nešto drugačije,krući i sigurno da će teže izbacivati voblere.
Što se tiče raspona džig glava pomenuti model je po meni od 15-50gr,sa time da oseća i nešto laganiju džig glavu (sa silikoncem naravno) ,ali u nuždi bez brige podnosi i 60gr otežanje ako zatreba. smiley033

Da, da, iz prijasnjih zadnjih par stranicam sam i ja pohvatao da bih ipak isao na 9ft i na model 18#. Onda imam i zeru vise snage ako zatreba. Za njeznije opcije, imam jedan Magnetic i dva vrhunska Sakurina stapa. S ovim Revom pokrivam sve sto ce mi trebati u iducem duzem periodu.
Jos ovaj Revo i onda se novim u gumenjak za ovu ribolovnu sezonu za more. Konacno...  :tongue:

Thx !
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: ibanezi 05 Januar 2019, 23:56:28
DX, pogledaj na temi "CD extrasense nano" opis i slike štapa koji mi je juče završen. Tako bih sad opremao svaki.

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 06 Januar 2019, 00:08:44
Možda moje mišljenje može čoveku pomoći pri odluci. Na Revo 9ft 18# sam izvadio na tone ribe bukvalno i moje mišljenje je da bi mu odgovarao baš model od 9ft 18# . 18# na 8,6ft je već nešto drugačije,krući i sigurno da će teže izbacivati voblere.
Što se tiče raspona džig glava pomenuti model je po meni od 15-50gr,sa time da oseća i nešto laganiju džig glavu (sa silikoncem naravno) ,ali u nuždi bez brige podnosi i 60gr otežanje ako zatreba. smiley033

Mora da si rodjen pod srecnom zvezdom kad si na tako neosecajan stap izvadio toliko riba...i nije lepo od tebe sto si sve to stavio na You Tube :) ...sta bi tek bilo da je stap osecajan  :rolleyes:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 06 Januar 2019, 00:12:02
Covek omasio jos duplo riba jer nije osecao lepo a i morao je da stavlja 50gr da oseti lepo dno :) :)Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 06 Januar 2019, 00:20:54
Zamisli koliko bi riba izvadio da je imao jeftiniji a osecajni stap...bar 2 tone

I jos nesto,ali bez za.ebancije...ja sam od Reva #18 dobio 'teniski lakat' 22 dana sam bez prestanka pecao na je.eni bezosecajni stap i sje.ao lakat
Da sam imao jeftinije i osecajniji stap verovatno me ne bi sad boleleo ni blizO kao sad
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: simpson_H 06 Januar 2019, 00:26:21
Revo sektasi

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Dva vuka 06 Januar 2019, 00:35:53
Definitivno  :takoje:  smiley136
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: ibanezi 06 Januar 2019, 00:41:47
 E stvarno, sad ću kupiti revo kad uz sve što znam o njemu čujem i da je osećajan. :lol: Treba mi baš takav da me sasluša,shvati, razume zaplače i saoseća samnom kad mu se dok pecam njim požalim na ženu, direktora u firmi ili bilo koga ko me povredi, uvredi, učini nepravdu...Daaaj, pazite šta pišete :lol: :rolleyes: :bye:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 06 Januar 2019, 02:42:09
Ja ne kupih CD (Cross Dresser),da ne pomisli neko da se oblacim u zenine `aljine
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 06 Januar 2019, 09:05:48
U bre, svasta procitah. Sto se tog raspona glava tice i savijana vrha, Ibanezi je lepo opisao i meni se licno to najvise svidja. Takodje, ja sam sa molim #14 na 9ft, zakovao smudja na udaljenosti preko 30m sa olovnom glavom od 25gr plus silikon od 12cm. Probao i 30gr, bez razluke i mucenja, znaci udobno, tako da ono sto rece Damjan za raspon glava i do 60gr ako treba stoji sigurno za model #18 na 9ft.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Dva vuka 06 Januar 2019, 12:20:08
U bre, i ja svašta pročitah   :cool:  Dobri moj Vlado ... aj neću ti reći ne lupaj , kad ti je to posao i leb  :cheesy: , al kad se nešto decidno tvrdi treba znati i ko gde peca . Dubina Dunava je prosečno od tri do sedamnaest metara , ako izuzmemo đerdapsku klisuru gde zna biti i 80+  :wink: Evo , ja sad decidno tvrdim da se Revo u jakom dunavskom toku , na petnaest metara dubine , u kamenu, muči i kasni i sa glavom od 40 gr , a kamoli od 60 gr. I to Revo #18 na 8'6'', koji je oštriji od devet fita  :cool: Ima štapova koji to mogu , al to je druga tema i težak fizički rad . I pazi , brate - niko to ne bi radio što voli da se pati , al jbg. tu je smuđ i to je jedini način . Tako da ne možete tako generalizovati stvari , pogotovo ako niste probali sve sa tim štapom  :takoje:
Ps . Damjan peca na Savi , a nek ti on sam kaže koja je dubina , protok i konfiguracija tla . Da može za nevolju da izbaci glavu od 60 gr , to može . Za nevolju može svašta  :cool: smiley033
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: dxdandy 06 Januar 2019, 12:45:10
U svakom slucaju, kako god onda da okrenes, revo 18 9ft onda moze bacati i voditi ove velike varke do 30g na moru, niti je to velika dubina niti su one tako teske a nemaju izrazeno jaku vibru vec se lelujaju s malo vecim otklonima i to je to...ona varka od 40g je veliki popper koje i inace rijetko bacam ali volim biti spreman i za njega ako bude potrebe.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: sasabosko 06 Januar 2019, 13:11:17
Sto napisa Simpson Revo sektasi :lol: Osobito sve svoje stapove volim, no ih mnogo puta ovde na forumu i nagrdim, cak ni kao otac dvoje dece, nikada se bih rekao da su najlepsa i najpametnija deca na svetu, time bih bio neiskren prema sebi samom.. Da sumiram, ono sto meni odgovara, ne mora da znaci da odgovara drugom, al bi bilo vrlo smelo od mene da tvrdim coveku koji je imao taj stap, da je on drasticno razlicit, pri tome mislim na ponasanje prilikom vodjenja. Mojih postova i slika o Hydri ima, i jasno pise, koliko po meni taj stap nosi i vodi kvalitetno, iako je od Reva 18#, jaci u vrhu pogotovu gornjem srednjem delu i baca punim zamahom preko 70gr, pri tome ni ne zastuca. Da ga nekom preporucim da njime ore s preko 30gr, znam da ne bih jer ima puno udobnijih za to. S Josicinog snimka se vidi i suvise jasno kako se ponasa stap s 30gr, necu napisati da mu je mnogo, ali cu napisati da ja ne volim da mi se stap ponasa tako. Treba shvatiti Simpsona i mene, da ni on ni ja ne volimo nikakvo povijanje u vodjenju, da se prosto izrazim, volim da mi se stap u vodjenju ponasa ko stangla, sto uopste nema veze s nacinom savijanja istog... E, sad uopste ne sumnjam da se o vrhunskom stapu radi, da istog krase brutalna moc i snaga, da se moze lepo pecati njime i biti siguran i pouzdan u njega, ali napisati da ce vuci glave od 50gr s vrhom od 2,5mm je...
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Batica 06 Januar 2019, 13:17:19
Razlika u tezinama bacanja Reva i ostalih stapova nastaje razlikom u nacinju vodjenja.
Klasican jig smanjuje nosivost jig glave.
Dok Ruski sistem, rad masinicom, samo motanje,  povecava nosivost olovnih glava u odnosu na klasican jig bar za 30%

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: simpson_H 06 Januar 2019, 13:19:51
Posle 2kom 8'6" (stari i novi tip) i jednog 9',  sigurno stotinak smudjeva na njih i pecanja na raznim terenima sto Sava sto Dunav, ja sam izveo prost zakljucak. Prvo stari tip stapa je znacajno vece nosivosti ali neudobno preko 35g, novi tip ispod pa do max. 30g. I sto se mene tice taj stap je zakucan na te tezina glava. Naravno mislim na bilo koji teren gde postoji protok vode i solidan broj zakacki. U nekakvom pesku i bez protoka moze i 50g ali na Savi kad nema protoka dovoljno je 16 i 18g i na 10m dubine pa ne vidim gde bih to koristio 50 ili ne daj Boze 60g.

Za moje kriterijume, za koje ne kazem da su 100% ispravni, Revo je korektan do 30-ak grama i ni makac od toga, takodje ispod 14g se tesko muci i dzigovanje sa laksim glavama ide na cist osecaj ribolovca. Te price "sonar, crta dno" su neverovatne nebuloze onih koji se u dubini duse debelo grizu koliko para su dali za stap a ne smeju sebi to da priznaju. BR je recimo pojam osetljivosti za Revo a kosta skoro duplo manje i nosi priblizno teske glave. Ono gde Revo zaista dominira je neverovatna snaga u donjem delu. Nece biti problema ni sa ozbiljnijim somovima ako su dobro ubodeni. Drugi segment gde dominira je zamaranje krupne ribe, ali ono stvarno toliko sigurnosti uliva kad imas nesto lepo na drugom kraju, da se slobodno prepustis uzivanju.

E sad, jesu li zamaranje ribe i ogromna snaga dovoljni da bih se odlucio za Revo kao izbor br.1 za dzig... Ni slucajno! Objasnjenje je prosto, lovim uglavnom smudja, snaga stapa mi ne igra preteranu ulogu jer skoro nikad nemam neka "pumpanja". Takodje mi zamaranje ribe ne igra nikakvu ulogu jer svakog smudja izglisiram bez trunke uzivanja u borbi jer iste i nema. Znaci svaki moj smudj imao on kilo ili 5 ide pun gas u camac. Meni su daleko bitnije druge osobine stapa za dzig a prva je da u svom rasponu tezine glava ne sme da zvace skoro uopste ili sme sasvim minimalno kod najtezih. Samim tim vodjenje glave i zamor pri istom mi je olaksan. Kada mi stap zvace onda imam utisak da vodim glavu ne kroz vodu nego kroz kiselo mleko, automatski me taj otpor zamara i posle sat vremena mi vise nije do pecanja sem ako u tom prvom satu ne nagazim ribe pa me adrenalin cuva privremeno od bolova. Onda obicno naje.em sutradan.
Druga osobina je da sam 300% siguran u kontru sa najtezim glavama i velikim daljinama. Posto iz objektivnih razloga sidrim camac solidno daleko od zone udarca to mi je zaista ultimativna stvar. Sa Revom sam izgubio solidan broj dobrih riba zbog losijeg ubadanja i naravno nije kriv stap vec ja jer ne koristim adekvatan pribor tim uslovima. Revu se u kontri toliko savije vrh da vrlo cesto drugi deo spadne sa lakta a to je vec debelo kasnjenje u ubadanju.

I naravno, 100 ljudi 100 cudi, niko nema isti osecaj tako da pisem sta se meni svidja, mozda neko voli da se muci i zamara, voli da mu stap kasni i zvace, u to necu da ulazim.

I na kraju Batica je skroz u pravu, ja komentarisem samo klasican dzig gde se mnogo radi stapom. Dzigovanje na masinu je sasvim druga prica jer  tu glava vise opterecuje masinu nego stap.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 06 Januar 2019, 18:25:33
Sa Varivas 8 nitnom #1 strunom sa 10 grama Revo #18 na Savi u dubini 6-7 oseti svaki kamencic i grancicu

Struna mnoooooogo znaci za osecaj,meni je uvek vrh kaziprsta na blanku

Dakle reka Sava 8.6 ft. Revo #18  10-35 gr je zaje.ancija
Inace toliko se u dubini duse grizem sto sam dao tolike pare za njega da cu na prolece da kupim i Revo #14

Samo ne kapiram zasto si imao 3 Reva,msm koliko ti je vremena trebalo da shvatis da stap nije za tebe?

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: dxdandy 06 Januar 2019, 18:36:54
Ljudi sto mislite o stavljanju K-R provodnika na reva #18 9ft ili bolje klasicne provodnike ?

Thx !
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: simpson_H 06 Januar 2019, 18:50:19
Sa Varivas 8 nitnom #1 strunom sa 10 grama Revo #18 na Savi u dubini 6-7 oseti svaki kamencic i grancicu

Struna mnoooooogo znaci za osecaj,meni je uvek vrh kaziprsta na blanku

Dakle reka Sava 8.6 ft. Revo #18  10-35 gr je zaje.ancija
Inace toliko se u dubini duse grizem sto sam dao tolike pare za njega da cu na prolece da kupim i Revo #14

Samo ne kapiram zasto si imao 3 Reva,msm koliko ti je vremena trebalo da shvatis da stap nije za tebe?
Sva 3 koja sam imao su razliciti po ponasanju. Valjda ti je jasno da sam iskreno zeleo da se "nadjem" sa njim. Pruzio sam mu sasvim dovoljno sansi.
Struna koju koristis mi govori dovoljno. Ti ocigledno pecas na prelakom terenu bez zakacki. I cemu toliko jak stap i toliko slaba struna? Ja 8x 1.0pe strune obicno kidam u kontri i to sa malenim Akilasom


Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 06 Januar 2019, 19:06:01
Stavio sam je letos na niskom vodostaju,smudjevi su uglavnom bili oko 1 kg,a to je vise nego dovoljno
Inace pecam iz camca tako sto pronadjem ovako nesto na sonaru u down view modu


(https://i.postimg.cc/VLZRmP7S/IMG-0857.jpg) (https://postimg.cc/56vvSTW1)

U ovom se krio jedan malac od 1.2 kg :)
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: komša015 06 Januar 2019, 21:40:27
. Takodje mi zamaranje ribe ne igra nikakvu ulogu jer svakog smudja izglisiram bez trunke uzivanja u borbi jer iste i nema. Znaci svaki moj smudj imao on kilo ili 5 ide pun gas u camac...
Ja moram nešto da pitam.. zašto uopšte pecaš smuđa?
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: simpson_H 06 Januar 2019, 21:53:49
Svakako se ne lozim na zamaranje ali iznenadni udarac smudja nema cenu. Ja ne uzivam u nadmudrivanju sa stvorenjem koje ima 2g mozga pa se i ne qrcim u tom smeru.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: pikeman 14 Januar 2019, 20:06:32
https://www.youtube.com/watch?v=wTJ4c5ZTWyw
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 14 Januar 2019, 20:10:15
Extra, bravo
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 16 Januar 2019, 08:48:30
U bre, i ja svašta pročitah   :cool:  Dobri moj Vlado ... aj neću ti reći ne lupaj , kad ti je to posao i leb  :cheesy: , al kad se nešto decidno tvrdi treba znati i ko gde peca . Dubina Dunava je prosečno od tri do sedamnaest metara , ako izuzmemo đerdapsku klisuru gde zna biti i 80+  :wink: Evo , ja sad decidno tvrdim da se Revo u jakom dunavskom toku , na petnaest metara dubine , u kamenu, muči i kasni i sa glavom od 40 gr , a kamoli od 60 gr. I to Revo #18 na 8'6'', koji je oštriji od devet fita  :cool: Ima štapova koji to mogu , al to je druga tema i težak fizički rad . I pazi , brate - niko to ne bi radio što voli da se pati , al jbg. tu je smuđ i to je jedini način . Tako da ne možete tako generalizovati stvari , pogotovo ako niste probali sve sa tim štapom  :takoje:
Ps . Damjan peca na Savi , a nek ti on sam kaže koja je dubina , protok i konfiguracija tla . Da može za nevolju da izbaci glavu od 60 gr , to može . Za nevolju može svašta  :cool: smiley033
Dobr moj Ljubo, moram ja da lupam, kao  što reče, al po tuđij koži  :cheesy:. Ono što sam ja rekao to i decidno tvrdim za moj štap i za mesta gde sam pecao, jer sam se u to lično i uverio, a imam i svedoka. Što se tiče dunavskih dubina do 70m i đerdapske klisure sa 80+  stvarno nemam pojma niti sam pecao niti ih pominjao, ima ljudi koji tamo pecaju i znaju mnogo bolje. Takođe, i ja pecam na Savi, retko na Dunavu (na žalost) na dubinama u proseku od 7-8m na kamenu i to što sam napisao za #14 to decidno i tvrdim jer je meni to ok. To što je Damjan napisao da #18 može da ponese ako zatreba i 60gr, ja nisam probao, ali na osnovu njegovog višegodišnjeg iskustva, predpostavljam i verujem da može na terenima na kojim on peca.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: srdjan 019 28 Januar 2019, 16:28:48
Svašta čovek ima da pročita po ovim forumima ( varaličar....ribolo....i naravno ovom ), toliko napisanih kontradiktornih stvari da je to ludilo i naravno sve podkrpljeno dokazima , jedni pišu da je Revo izvanrednih bacačkih sposobnosti pa čak i da ssr 5 baca ko iz praćke , drugi kazu da mu je bacačka sposobnost malte ne nikakva i da bi se dobacila neka daljina treba glava minimum 30 gr.težine a zatim treći kazu da se sa 35 gr.štap opasno muči ....... i tako redom da nenabrajam baš sve . Sad kad bi nekom kolegi ribolovcu trebala neka iformacija o stapu i krene da čita ovako po forumima e tu nastaje problem garantovano gubi volju za kupovinu bilo kog stapa , jedino šta može čovek da shvati je da je sve komercijala i da se sve vrti oko djenge ! Sva sreća što nisam trazio savet na forumu oko kupovini stapa već sam uzo ono sto mislim da meni odgovara i da mi što bolje odradi više situacija na vodi . Pozdrav iz Zaječara. 
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: simpson_H 28 Januar 2019, 17:38:52
Pa ja sam se posle duge pauze u varalucarenju navukao 10x na forumske price. Prvo za speedmaster, pa za Avid, pa PB, pa 5-6 Cts-ova, pa BR, ma Boga oca sam izmenjao i nista nije bilo kako sam citao po forumu. Tom Revu sam 3x davao sansu, ubedljivo najvise od svih. Ne vredi, malo ljudi ima sa slicnim ukusom , ljudi kojima slobodno mogu da verujem. I nije to slucaj samo sa stapovima vec i sa pletenicama takodje.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 01 Mart 2019, 15:38:56
Dosao a mora da ceka bar mesec dana :(

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190301/7a5003aeadba781379d75d33744704bb.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190301/d4f259ccdc1dd33bb9514628bf3d9def.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190301/653c629ad2cd2a5ad73b6e9bcf3b3667.jpg)

Hvala MG Servisu na jacem bratu blizancu :)


https://www.instagram.com/anglernotes/
https://www.youtube.com/channel/UC0L1XYWlCjH96oSb_KklV8w
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: pikeman 01 Mart 2019, 17:24:21
Odličan izbor Joshice. :clap2: :ok:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: VladimirR 01 Mart 2019, 17:35:47
Čestitam burazeru i jedva cekam da ga isprobam. Nek je kupovina sa srecom i samo da pumpa.
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 01 Mart 2019, 18:44:19
Hvala hvala a valjda cemo i probati i zaliti :)


https://www.instagram.com/anglernotes/
https://www.youtube.com/channel/UC0L1XYWlCjH96oSb_KklV8w
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 01 Mart 2019, 20:51:18
Cestitam na motki... opet zeleni :) ... 28 gr je laksi od mog  :thumbup:
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 01 Mart 2019, 20:54:03
Pa mene to podseca na prirodu i drustvo :) :) :)

A i da budu komplet, mada za to treba #12 i #14 :)

Jedva cekam da probam malo kako se ponasa


https://www.instagram.com/anglernotes/
https://www.youtube.com/channel/UC0L1XYWlCjH96oSb_KklV8w
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Batica 02 Mart 2019, 08:29:30
8.0f nisam probao, da li je u vrhu jaci od 8.6f?


Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 02 Mart 2019, 09:03:57
Ja se samo bojim da 8 nije motkast...nekima je motkast i 8.6
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: joshica 02 Mart 2019, 09:41:35
Ovako na suvo ne deluje motkast uopste.
Nisam pecao sa 8.6ft ali bi rekao da je nesto slicno kao 9ft njega sam imao prilike vise puta da koristim.

Mada tek kada izadjem na vodu i otpecam malo mogu nesto vise reci.


https://www.instagram.com/anglernotes/
https://www.youtube.com/channel/UC0L1XYWlCjH96oSb_KklV8w
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: dxdandy 04 Mart 2019, 09:00:37
@joshica cestitam na kupovini. Neka te sluzi dugo i bude sto vise u paraboli.

I ja sebi gledam uzeti Revo #18 ali bas ovaj prije spomenuti model 8,6ft. Ali me muci koja mu je gornja granica tb sa kojom se ponasa normalno. Muci me a nemam kako saznati, nitko u mojoj okolici nema niti jdan Revo za probu dali Revo #18 8,6ft moze baciti glavu od 40g sa recimo savage gerar cannibalom od 12cm i voditi. Ne treba mi za jigg vec za linijsko vodjenje. Ako to moze, to je onda to...ili je prejak za to. Trebam li mozda onda ici na #16?
Ajd ti nama na vodu pa nam daj utiske kako i sta baca i koja mu je donja i gornja granica tj. tb. Pa tko ce docekati tih mjesec dana. Vec mi je frka, trebalo bi naruciti a ne znam koji da uzmem.

Thx !
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 04 Mart 2019, 10:26:37
Revo #18 duzine 8'6''
Jig glave 14-40 gr je po meni neki idealan raspon,sto se tice donje i gornje granice 10 gr+ 6 cm shed oseti lepo,ALI sa finom strunom,a AKO mora moze da ponese i 45 pa i 50 gr
Ja sa njim bacam uglavnom  olovne glave 14,18,21,28,30 gr + silikoni 8,10,12 cm

nije stap za laksi vobleraj...meps 2 i 4 vobleri 8,10 gr jako lose izbacuje...treba mu min 15 gr da moze da izbaci vobler ili kasiku na neku pristojnu daljinu


Sremska Mitrovica ti je blizu pa dodji i probaj :)

Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: dxdandy 04 Mart 2019, 12:47:05
@Sale66

hvala ti na odgovoru. Kazes bacao si 30g glave + silikon 12cm. U pravili silikon 12cm ima nekih 20g. Neki malo manje a neki mozda i mao vise. Uglavnom Revo #18 na 8,6ft moze zabaciti 50g.
Jesi probao mozda Revo #16 u 8,6ft. Koliko bi njegov bio max tb. Ako moze to i on, mozda bi cak i prije isao na njega. Samo ne ako mora da baca nego ako to moze stalno a ne povremeno. Trazim zamjenu za Sportex Hydru 270cm 60g. On je to sto se tice bacanja odradjiva bez imalo muke ali mi je bio pre pre krut prilikom drila ribe od 2kg. Tek da bi se malo savo u vrhu a to ne zelim pa sam ju prodao i sad se trazi zamjena ali sa " dusom " a ne kao ovaj kolac.

Hvala i LP !
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: Sale66 04 Mart 2019, 13:07:05
Nisam,samo sam protresao #16 duzine 9 ft... dosta je nezniji i meksi u vrhu od #18 duzine 8'6'' i njega bih sigurno izabrao da pecam samo sa jednim stapom i podjednako na vobler,kasike,leptire i jig......ali ja pecam 90 % jig tehnikom i za to mi je motka koju sam izabrao fenomenalna
 
Naslov: Odg: CTS Revo Salt
Poruka od: dxdandy 04 Mart 2019, 13:23:58
Misim da mi je Revo bolja solucija za bacanje veliki voblera od tipa 17-20cm i tezine 27-35g nego recimo Elite SD 25-55 i za djig. Mozda se varam, neka me se ispravi ako grijesim, da bih sa Elite SD 25-55 na duzini 8,6ft ili cak i 9ft dobio isto sto sam imao sa Sportex Hydrom 60g na 270cm. Ako je Ovaj EliteSD meksi od nje, mogao bih ga eventualno uzeti u obzir.

Hvala i LP !