avatar_orka

Feeder štapovi

Započeo orka, 06 Decembar 2008, 10:52:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

dragan2006

Ne znam da li pasuju na oba....
Imam ovog do 130gr, ok štapić, ali šuplji vrhovi promašeni, tj lošeg kvaliteta - krti. Mora da se pazi sa njima, naročito kod zatezanja vrha prilikom punjenja hranilice. Tada je ugao jako loš i u većini slučajeva dolazi do pucanja. Može da se peca uz oprez, ne verujem da puca na ribi (meni se nije desilo ni na šaranima 6 i 7 kg.)

djukic ns

Odgovaraju vrhovi... Ja kad pecam sa mojim 130g stavim najlabiji vrh od ovog 170ogramca, 5oz, i tada ovaj 130ogramac deluje savrseno... Probajte

vradojicic

Isto u sustini dobijes kada najajci fabricki vrh skratis za jedno polje... Odavno je to Pex uradio. Dobar je stap a mala prepravka vrhova (lagano odraditi i kod kuce) nije frka, bar ne meni.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

ibanezi

 Za mene je kvajver- ono što vi zovete vrhom samo indikator ugriza.Ono što je plovak na petljašu ili bolonjezu. Nešto što ne učestvuje u izbačaju, amortizaciji, ne računam na njega u pumpanju i dizanju.... nešto što nema veze sa akcijom i dejstvom blanka. Za mene je vrh štapa mesto gde ulazi kvajver. Tako da umesto da skraćujem kvavere da bi dobio (po meni) samo još slabiju indikaciju, često tragam za još slabijim kvajverima od najslabijeg koji dobijem uz štap. Nikad ne koristim najjači kvajver.Čini mi se da svojom većom snagom, al' koja i dalje ne može da isprati akciju blanka više narušava dejstvo blanka pri izbačaju i u jakom toku više povlači blank i narušava njegov položaj na držaču - više ga savija. Al' dobro...svako ima svoju predstavu zabave i svaka luda svoje veselje. Ko želi da peca šaranskim parabolikom, a da priča da peca fiderom, nek skraćuje vrhove.

pex

Nije problem kod Superchamp-ova ispod 170gr.
Sami se oni skrate, hehehehehehehehe.

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe