Feeder štapovi

Započeo orka, 06 Decembar 2008, 10:52:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

laki22

ne peca ga on zbog vrhova nego jer mu lepse lezi pecanje sarana na fider. ne mora svaki napolje, ne zeli mozda da cupa ribu, zeli lakse stapove i ugodnije pecanje.

ribolovacnis

Dobih odgovore da da ne treba fiderom nego parabolikom, a ne dobih savet koji fider .
 Zasto feeder , zato sto mi lepse lezi, imam lepsi osecaj kad imam ribu, uzivam u trenutku udarca dok se stap savije do drske. Cist teren, ne cupam ribu nego uzivam u borbi. Sto Laki kaze ne mora ni svaki napolje.
Ciljano , da objasnim i to. Na jedan stap pecam babusku i deveriku koje mi se tu javljaju. Na drugi stap ciljano pecam sarana.
 Ako neko zna da li je neki od ona dva stapa koja sam naveo bolji, ili ako neko ima drugi predlog neka kaze

Mizge88

Poenta je sto covek oce da ga peca fiderom a ne parabolikom, u tome jeste i evolucija danasnjih ribolovac.  Zasto sve komercijale na kojima se peca saran 90% ga okupiraju sa feeder stapovima???..Mogu da potpisem da bi svaki stap koji se koristi do 100gr tb, na komercijalama tipa Backi Jarak, MB Oaza Glozan, Fazanerija Ub, Mika Alas itd gde se pecaju sarani 10+kg mogao posluziti za Dunav. Svaki ce da baci tu daljinu i tu tezinu hranilice koju covek trazi. Sad ce neko pametan da kaze kako su Dunavske lisice borbenije, zbog protoka, dubine, i sto cuda, da je ovaj na komercijali uboden 100 puta da je kilaviji, umorniji..
Kakvi su ti onda ovi  stapovi na kojima pecas belu, ako ces dati 200e na stap sa kojim ces 5 x godisnje da cekas sarana na Dunavu?
Nije se usrao onaj koji nije stigao, nego onaj koji nije krenuo na vreme!

DDj

Ako covek zeli da peca sarana na Dunavu fiderom zato sto bas tako voli i zeli, metodom koju navodi, onda je tu pocetak i kraj svake diskusije o tome, vise nego dovoljan razlog. Ima ovde ljudi koji dobro poznaju fider stapove pa mu nesto preporucite.

Vadice te, kako navodi, sitnije sarane na cistom terenu, nema sumnje. Ja sam takve na Dunavu vadio napolje i bolonjezom dok sam pecao belu ribu a i fiderom na nekim divljim jezerima, takodje pecajuci belu ribu.

A diskusija o tome koji je najefikasniji alat, najlon, stap, udica, mamac ili metod ribolova za ciljani lov sarana na Dunavu ocigledno nema ama bas nikakve veze sa ovom pricom.

laki22

Citat: ribolovacnis poslato 16 April 2022, 11:38:47Budzet do 200 e

Izbor je pao na
garbolino essential distance feeder 3.9/4.2 ili
Sportex Xclusive Feeder NT 3.9 60-120 g
 Ako je neko od vas imao priliku da prodrma oba stapa da da savet koji je za ono sto mi treba po njegovom misljenju bolji

po meni je snaga u essential-u. isto tako i univerzalnost, tankoca blanka, izgled.

Dva vuka

Sportex , ali tb 220 gr. mislim , ako ćeš ciljano  :cool:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

ZelenJos

Pre svega pozdrav svim vukovima, a odma za tim i pitanje :huh: . Nikada nisam pecao na fider a i generalno sam nov u pecanju. Voleo bih da uzmem neki jeftin stap cisto da se oprobam da vidim hoce li mi se svideti tehnika i uz to da malo naucim o njoj. Skupio bih za bolji pribor vrlo brzo ukoliko mi se svidi.
Gledao sam na formaxu i zanima me da li bi ovaj stap mogao da baca teske hranilice kakve su mi potrebne na dunavu(gde bi najvise pecao). Stap je tezine bacanja 150g ali me brine oznaka M/H na vrhovima. Procitah negde da mi je za dunav potrebno xh ili xxh pa zato pitam  :cheesy:
https://www.formaxstore.com/feeder-stapovi/33843-tactic-feeder-3-90m-150g

aaccaa1979

Kolege, uzimao bih feeder do 3.30 za pecanje iz camca, uglavnom bi to bila Tisa, neka preporuka gramaze i sta uzeti?! Hvala

ibanezi

 Oznake na kvajverima nemaju puno veze sa bacačkim mogućnostima štapa. Štap sigurno može bacati teške hranilice. Međutim...sastav materijala, tj kompozit, što znači mešavina karbona i fiberglasa, sugeriše da ti štapovi nemaju dovoljno oštrine za zahteve koje postavljaju tok i konfiguracija dna Dunava. Ja bih tražio nešto drugo.

komša015

Nema za te pare pristojan štap za Daunav..

žex.rašeta

 smiley033
Kupi štap i samo izlazi što više na vodu.( nick sve govori  :smiley:  ) Shvatićeš sam jel ti odgovara ili ne. Nađi ti dobru poziciju i pomuči se oko prezentacije prihrane,mamca i predveza. Udice.
I ako promašiš štap ( a svi smo ) nije kraj sveta.Box cigara ode za 8 dana.  :wink:
Samo izlazi .....i izlazi na vodu. Bistro ti želim.
 :bye: 
Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

komša015

Ja za te stvari koristim trabucco selektor 3.3m 75gr dvodelni.
Super štapić. Skroz mi se sviđa.. pecam na njega i sa obale, kada god imam priliku.

aaccaa1979

Ja malo gledao onaj visage 3.30 60gr i bas mi se nesto dopao, e sad...

ZelenJos

Hvala svima na brzim odgovorima :tongue: . Razumem ja da za te pare ne mogu dobiti neki dobar stap, ali kao sto rekoh ovaj je vise do toga da se upoznam sa tehnikom. Uzimao bih za leto verovatno neki bolji (tamo od jula), pa cu vas verovatno opet tada maltretirati sa nekim pitanjima  :cheesy: .
U medjuvremenu cu probati da budem sto redovniji, da naucim sto vise da sondiram dno, da zabacujem i generalno neko znanje koje mogu dobiti samo uz praksu  smiley033

komša015

Nemoj druže bacati pare, bolje se malo strpi i sakupi još 2-3000 din.
Da dobaciš do nekog DG-a, rivercraft-a ili bar do formax tornada.

Teme sličnog naslova (10)

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217785

7489

Odgovora: 3054
Pregleda: 1098275

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 49132

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148688

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 275093

42

Odgovora: 6190
Pregleda: 1307532