Feeder štapovi

Započeo orka, 06 Decembar 2008, 10:52:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Vux5

Imao sam superchamp i nije mi legao...u svadji sam sa onim supljim vrhovima 😀.
Em sto su lako lomljivi em sto mi nekako slabi za taj stap.Rive trenutno imam ali na 3.6 90g i pokriva mi za sad vecinu situacija, osim kad moram bas dalje da zabacujem.Preston mi deluje zanimljivo.Ako ga koristi neko bilo bi lepo da napise koju o tom stapu.
Mada kada vec dodjosmo do te cifre da li je bolje mozda gledati shimano aero x7 ili ima neceg vrhunskog za nesto razumniji novac?

orka

Vrhovi jesu slabiji od deklarisanog ili su oni drugi jači od deklarisanog, ili je istina negde između, to već ne znam, a nije mnogo ni bitno.
Primera radi vrh od visage fidera od 3 oz je jači od superchempa na 5 oz
Superchemp nosi nazov competition, što će reći da je namenjen zahtevnom takmičarskom ribolovu, pa cenim da su zbog toga vrhovi osetljiviji.
I manjeg su prečnika i uopšte nisu lako lomlljivi.
Normalnom upotrebom se nikada neće polomiti. Ako se rukuje kako ne treba i dovodi štap i vrh u mrtav ugao onda će pući svaki.
Jači na 170g, 3,9m, težak je 237g, sa najjačim vrhom, izmeren na digitalnoj vagici. Po meni, za hranilice od 80-140g . Slabiji 130g je baš finjak. Za hranilice do 80g .

Vux5

Da me ne shvatite pogresno,superchamp je odlican stap koji odlicno cuva ribu ali sam ga zamenio rive-om jer mi je falilo malo ostrine.Lepo on i baca ali ne bih rekao da je bas neki specijalizovani distance stap na koji bih stavio masinu poput ultegre ci4,tdr distance...

SundjerPecanje

Što se tiče aero X7 dobio bih to što hoćes definitivno... samo mali info pošto on nema klasične vrhove spojeni su sa vršnim delom štapa a teško je doći do njih i cena je mislim oko 120 evra, jednom sam samo naleteo u ponudi i to ih nije bilo na stanju...

Vux5

Uh...isti problem imam sa rive-om...rezervnih delova koliko sam cuo nema sto znaci ako bude krc tu je game over 😄.
Pisano je dosta o jacim stapovima koji bi mogli da posluze ali bih to izbegao jer nemam tezu hranilicu od 100g a te motke bi mi bas ubile draz sa belom ribom.

Dragan Nešković

Citat: Vux5 poslato 21 Jun 2022, 07:07:52... Mada kada vec dodjosmo do te cifre da li je bolje mozda gledati shimano aero x7 ili ima neceg vrhunskog za nesto razumniji novac?

Па види овако, колеге су ти дале доста добрих предлога. Ево пар и од мене. Што се тиче Спортекса, то су одлични штапови, проводници су ту најмањи проблем, ако ти њихов мидијум штап легне, исплати се ставити проводнике који ће од тог есклузив мидијум бланка направити баш, баш добар штап. А што се тиче још неког предлога, можда би могао да размислиш и о МАП дуал серији, рецимо 4,20м лонг каст, баш одличан штап.
Када новац није проблем, мени би увек прва опција био риве лц (колеге су ти предложиле 4,2м) 3.9м хеви, јес да није баш намењен за језера, али ће он и тај послић лепо одрадити, а равног му нема за све остало. Додуше, Риве је променио власника (сада је ваљда неки Кинез), може бити зајебанција око делова, ће видимо, углавном како је тај кинез преузео Риве, има извесних проблема са логистиком. Можда можеш да размислиш и о Бензар конкурсу (метод) 4,20м 120гр. Тај штап је заиста одличан, са њим можеш да забациш толико далеко, да ни сам нећеш веровати. Штап је намењен пецању шарана (првенствено), али и ситнију белу ћеш са задовољством ловити овим штапом, по мени то је један од изузетних штапова. Ако имаш прилику, погледај и Даивин штап ТД 3,9м 120гр, то је код нас запостављена серија, лично мислим врло неоправдано, пецам са том серијом штапова, и сматрам да су више него добри. Ето, имаш пред собом слатке муке, па срећно са избором и бистро колега.

Поздрав  smiley033
Дозволе за рекреативни риболов у Србији нису скупе, оне су бесмислене.

pex

Po meni za to što tražiš najizbor je Rive 3,9m 120gr LC.
Na Superchampovima 3,6m 85gr, 110gr i na 3,9 130gr pucaju vrhovi pravo zbog neprimerenosti.
Preslabi i preosetljivi, polomiše svi, i iskusni i neiskusni. Promašaj 1/1.
Prepravljeni (skraceni za obojenu sekciju), odlični vrhovi. I dalje neprimereni za shock leader.
Kod mene su bili prepravljeni kako treba i rade idealno.
Pecao i imam Preston DM 4m 100gr, jos uvek je pod testom. Izuzetan stap za neke namene i baca u fullu 80gr i hrana a može i odlične distance sa 100 plus hrana.
E da trebalo bi da sam završio i sa feeder štapovima 12 kom (ima viška 2 kom), ali neka stoje.
Kad prođe testiranje još par predstaviću sve štapove koje imam 56 pa i feedere.
Hehehehe valjda kraj.

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

Isa

Kraj prvog poluvremena.  :cheesy:
Baš jutros razmišljam, mogao sam opet uzeti neku motku za dubinkarenje. Kad me to interesovalo,  oni dome gabori bili početak i kraj.
Kontam možda uzeti neki dg ko Pexon što ima, meni od toga bolje ne treba.

Stefan90

Ljudii treba mi pomoc (ako moze) planiram da se dopunim sa jos jednim stapom a zanima me formax superchemp e sad da li na 80grama ili 110 a pecam na juznoj moravi ili bi mi predlozili nesto drugo u tom cenovnom rangu
Ps. Ne mogu da vidim licno i prodrmam moram da narucujem pa me zanima iskustvo ko ih vec koristi

Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока


chmi

Superchamp 3.60 110g. Koristim ga ovu sezonu i svaki put me iznenadi u pozitivnom smislu. Do sada najteže hranilice su bile 70 ili 80g bez muke ih podnese. Slomio sam jedan vrh jer nisam pazio i struna se omotala oko njega. Najlakša hranilica je bila 30g i bez problema sam pecao. Fin i osetljiv štap za uživanje, posebno u kombinaciji sa strunom
Mi smo besni, oni su bolesni - B. Pekic - Besnilo

djukic ns

Ja imam 130 i 110g od kad su izasli, mnoogo izlazaka sa ova dva stapa, nijedan vrh polomljen... A vidim da dosta ljudi ima problema... Kod mene stapovi bez zamerke... Proletos uzeh i 85g,taj stap mi se jako svidja, odlican za hranilice 50-60g

orka

Moji su 130 i 170g. Imam tek desetak pecanja sa njima. Jesu vrhovi malo slabiji i nežniji, ali ja to ne vidim kao manu, mada bi ja lično voleo da su za nijansu jači. Takvi su kakvi su, i nekome možda baš takvi više odgovaraju nego da su jači i grublji. Moguće da zbog toga ne trpe jake zamahe težim hranilicama u kombinaciji sa strunom. Potrebno je i dobro uštekati vrh, maksimalno koliko može.
Nekom normalnom upotrebom, umereno i odmereno, sa osećajem, ti vrhovi neće pucati, što se evo vidi i kod ostalih kolega koji ih imaju.

pex

Na 170gr su vrhovi odlični.
Sa ostalim (130gr, 110gr,85gr),  mora se pecati ko po jajima i sa izuzetnim oprezom.
Ko god je pecao dalje i ozbiljnije dosta puta a nije imao pristup kao sa nitro-glicerinom je imao lom.

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

aca1982.az

Neko je rekao da se vrhovi od 170 uklapaju na 130 gr, jel se dobija nešto time ili ne vredi menjati, mislim na jače vrhove 4,5 6 oza?

dragan2006

Ne znam da li pasuju na oba....
Imam ovog do 130gr, ok štapić, ali šuplji vrhovi promašeni, tj lošeg kvaliteta - krti. Mora da se pazi sa njima, naročito kod zatezanja vrha prilikom punjenja hranilice. Tada je ugao jako loš i u većini slučajeva dolazi do pucanja. Može da se peca uz oprez, ne verujem da puca na ribi (meni se nije desilo ni na šaranima 6 i 7 kg.)

Teme sličnog naslova (10)

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217730

7489

Odgovora: 3054
Pregleda: 1098185

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 275038

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 132967

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 49098

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148649

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 64613